کد خبر : 44217
تاریخ : 1400/5/16
گروه خبری : جامعه

حقایقی در مورد مهم‌ترین تصمیم زندگی

اما واقعاً راز کامیابی در کار چیست اگر مثل ادیسون به کار نگاه کنید آن‌گاه موفق و پیروز خواهید شد. ادیسون هم نظیر بسیاری از افراد موفق دنیا خانواده متمول نداشت، پسر یک روزنامه‌فروش که حتی مدرسه هم نرفت، تنها علاقه به کار در لابراتوار بود که باعث شد پس از 28 ساعت کار روزانه دست به اختراع بزند و صنعت دنیا را حیات بخشد.

ادیسون در خاطراتش نوشته:

«هرگز در زندگی‌ام یک روز هم کار نکردم. آنچه انجام دادم سرگرمی بوده است.»

این یک واقعیت است که انسان به هر کاری علاقه و دلبستگی داشته باشد، موفق خواهد شد. ولی اغلب ما این اصل را نادیده می‌گیریم و علایق خودمان را در کارها و فعالیت‌های دیگران جست‎‌وجو می‌کنیم. ما غالباً از دیدن آدم‌های موفق خرسند می‌شویم ولی هیچ‌گاه درصدد برنمی‌آییم که توانایی‌های خود را کشف کنیم. بزرگ‌ترین درد جوانان این است که هرگز نمی‌دانند به‌دنبال چه کاری هستند. روز‌به‌روز بر تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها افزوده می‌شود ولی حیف که اغلب آن‌ها نمی دانند چه کاری از دستشان برمی‌آید و می‌خواهند چه‌کاره شوند؟

مطالعات بسیاری از وجود ارتباط مستقیم بین شغل و سلامت روحی افراد حکایت می‌کند، پس تعجب نکنید اگر می‌بینید پسران و دختران جوانی که با افکار و اندیشه‌های مثبت و عالی وارد بازار کار و اجتماع می‌شوند ولی بعد از گذشت چندین سال دچار سرخوردگی و یأس شده و مشتری ثابت درمانگاه‌های اعصاب و روان می‌شوند.

پل بویتون در کتابش که طریقه برای پیدا کردن کار نام دارد می‌نویسد:

«بزرگ‌ترین اشتباهی که جوانان جویای کار انجام می‌دهند این است که نمی‌دانند چه نوع کاری می‌خواهند انجام دهند. آن‌ها برای خرید لباسی که پس از چند سال از بین می‌رود بیش از انتخاب شغل که با آرامش خاطر و سعادت آینده‌شان در ارتباط است توجه و دقت می‌کنند.»

اما به‌راستی انتخاب شغل مناسب چگونه امکان‌پذیر است گفت‌وگو با افراد موفق و مشاوران آموزشی یکی از بهترین پیشنهادها در این زمینه است. اما قبل از آن بایستی به توانایی‌ها، استعدادها و اموری که بدان علاقه‌مندیم بیندیشیم. چراکه مشاوران تعیین رشته و کاریابی تنها کاری که می‌توانند انجام دهند، ارائه اطلاعات در مورد رشته‌ها و فعالیت‌های گوناگون است. آن‌ها فقط اظهارنظر می‌کنند، تصمیم نهایی با خود شما است.

با اینکه می‌توان حدس زد با گفتن این جمله چه جار و جنجالی در خانواده‌ها ایجاد می‌شود اما توصیه می‌شود تنها به دلیل اینکه خانواده شما می‌خواهد رشته یا تجارت خاصی را پیش گیرید، شغل حرفه‌ای خود را تحت اجبار و زور والدین انتخاب نکنید. البته به راهنمایی‌ها و اندرزهای والدین خود به دقت گوش دهید، اما در اصل این خود شما هستید که باید تصمیم نهایی را بگیرید، این شما هستید که در کار خود خوشبخت یا بدبخت می‌شوید. درباره انتخاب حرفه به پیشنهادها و راهنمایی‌هایی که یکی از اساتید روانشناسی آمریکا هاری گیتسن به جوانان جویای کار می‌کند، فکر کنید و سپس با اعتماد به‌نفس تصمیم بگیرید.

1 -هیچ‌وقت به شخصی که مدعی است روش سحرآسا درباره تعیین استعداد حرفه‌ای شما دارد رجوع نکنید. جمجمه‌شناسان و پیشگویان و خط‌شناسان جزو این گروه هستند. اطلاعات و روش آن‌ها هرگز مؤثر نخواهد شد.

2- از شغل و کاری که عده کثیری به آن اشتغال دارند دوری کنید، زیرا تنها در آمریکا بیش از 20 هزار کار گوناگون وجود دارد. فکرش را بکنید بیش از 20 هزار اما جوانان ما از آن آگاهند نه‌تنها چهارپنجم دختران و دوسوم پسرانی که در مدارس عالی به تحصیل مشغول هستند چهار الی پنج شغل به‌خصوص در نظر می‌گیرند. از اینکه امروز عده زیادی از مردم به چند شغل انگشت‌شمار روی می‌آورند شگفتی نیست اگر نگرانی و بیماری اعصاب در بین فکلی‌های ادارات شیوع پیدا می‌کند.

3 -از کارهایی که یک دوره شانس موفقیت امرارمعاش دارد جدا بپرهیزید.

4 -پیش از آنکه عمر خود را صرف کاری کنید، هفته‌ها حتی ماه‌ها مطالعه کنید و از مردان و زنانی که 10، 20 و یا 40سال از عمر خود را در آن حرفه صرف کرده‌اند مشورت بخواهید.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/44217