کد خبر : 44771
تاریخ : 1400/6/1
گروه خبری : استان‌ها

کاهش 54 درصدی رواناب‌ها و بارندگی در کردستان

آرش آریانژاد اظهار کرد: وضعیت بارندگی امسال نسبت به سال گذشته تاکنون 40 درصد و به نسبت درازمدت 36 درصد کاهش داشته است.

وی از کاهش 54 درصدی حجم رواناب‌‌های استان خبر داد و افزود: در سال گذشته در سد قشلاق سنندج 199 میلیون مترمکعب آب ذخیره در مرداد ماه داشتیم و این رقم در سال جاری به 140 میلیون مترمکعب کاهش یافته و با توجه به کاهش محسوس حجم رواناب‌های استان، به همین میزان حجم ورودی و آب ذخیره پشت سدها نیز کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان مدیریت و صرفه‌جویی آب در دوران خشکسالی را بسیار حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: با توجه به کاهش حجم آب سدهای استان این شرکت ضمن برگزاری جلسات مشترک با سازمان جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست استان، چالش‌های پیش روی آب در کردستان خصوصاً در شهرستان‌هایی که از نظر کاهش ذخایر آبی در حد هشدار هستند را بررسی و تمهیداتی را اعمال نمودیم.

آریانژاد اجرای طرح‌های پدافند غیرعامل را در حوزه آب استان ضروری دانست و افزود: در راستای پیشگیری از قطع‌شدن آب خصوصاً در فصول گرم سال اجرای طرح‌های پدافندی و استفاده از منبع دوم برای تأمین آب شرب شهرستان‌ها یک اصل مهم است که خوشبختانه سامانه انتقال آب سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج، این دغدغه را در این شهرستان مرتفع می‌نماید که برای روشنگری و همراهی کشاورزانی که زمین‌های آن‌ها در مسیر این سامانه است، تعامل و همکاری رسانه‌های استان نیازمند است.

وی استفاده از ظرفیت سدها برای اجرای طرح‌های گردشگری را مطلوب دانست و ادامه داد: در صورت اجرای سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج امکان اجرای طرح‌های گردشگری در این سد به‌راحتی امکان‌پذیر خواهد بود و همین امر سبب رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در ادامه به وضعیت تامین آب شرب سایر شهرستان‌های استان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در حال حاضر مشکل حادی بابت تأمین آب شرب در برخی شهرستان‌های تابعه استان نداریم اما در شهرستانی همچون بانه با کمبود آب ذخیره پشت سد مواجه هستیم.

آریانژاد به مصرف 98 درصدی آب استان در بخش کشاورزی اشاره و عنوان کرد: بیشترین مصرف آب در کشور و به تبع در استان کردستان در بخش کشاورزی و سپس در بخش صنعت، شرب و خدمات است و این یعنی اگر در بخش کشاورزی میزان 10 درصد صرفه‌جویی صورت بگیرد؛ رقم قابل ملاحظه‌ای آب به آبخوان‌ها و سفره‌های آب زیرزمینی استان برگشت داده خواهد شد.

وی در ادامه افزود: فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی، ترویج شیوه‌های مدیریت مصرف آب، اصلاح الگوی کشت، تعامل و همراهی آحاد جامعه خصوصاً کشاورزان، تنها راه برون‌رفت از خشک‌سالی و کم‌آبی است.

وی در پایان خواستار اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیش از پیش رسانه‌ها در راستای ترویج شیوه‌های صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب، خصوصاً در بخش کشاورزی شد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/44771