کد خبر : 45962
تاریخ : 1400/6/25
گروه خبری : فرهنگی

سود400 میلیاردی استانبول از کنسرت‌ایرانی‌ها

ماجرا از توئیت خبرنگار موسیقی و اعلام رقم هزینه 120 میلیارد تومانی و فروش 30 هزار بلیت برای کنسرت‌های ترکیه در شهریورماه شروع نشد. ماجرا از جایی شروع شد که عده‌ای از مردم برای زدن واکسن به کشورهای همسایه می‌رفتند. هزینه‌های میلیونی می‌کردند تا بروند آنجا و واکسن بزنند. همان دوران خبرهایی منتشر شد که قرار است برگزاری کنسرت‌ها در چند کشور همسایه از سر گرفته شود. ترکیه همیشه یکی از بهترین گزینه‌ها برای برگزاری کنسرت بوده است. حالا و درحالی که واکسیناسیون در کشور خودمان روند صعودی به خود گرفته، کنسرت‌های مختلفی در استانبول درحال برگزاری است.

ظاهرا بیشتر از یک ماه است که محدودیت‌های اجتماعی در ترکیه برداشته شده و تجمع در مکان‌های بسته امکان‌پذیر است. رعایت فاصله اجتماعی در وسایل نقلیه عمومی هم الزامی نیست. تنها محدودیتی که همچنان برقرار مانده، الزام به پوشیدن ماسک، حتی در فضای باز است. در این شرایط و درحالی که گفته می‌شود عرضه کارت واکسن تزریق دو دوز یا تاییدیه کرونای منفی الزامی است اما گزارش برخی رسانه‌های غیرایرانی نشان می‌دهد که در این مورد سختگیری خاصی نمی‌شود.

فارغ از بحث کرونا که مساله بسیار مهمی است و احتمالا با بازگشت این جماعت به کشور، شاهد اثراتش خواهیم بود اما هزینه‌هایی است که در این سفر پرداخت می‌شود. هزینه‌هایی که بخش عمده‌ای از آن، سوءاستفاده از شرایط فعلی جهان و ایران است.

اصلا همان 30 هزار بلیت را در نظر می‌گیریم و کنسرت‌هایی که در روزهای آینده برگزار می‌شود را هم فاکتور می‌گیریم. میانگین هزینه رفت و برگشت هر نفر به استانبول در تورهای مختلف را 5 میلیون تومان در نظر می‌گیریم. درحالی که با توجه به نوع پرواز سیستمی یا چارتری این عدد متغیر است. آن 30 هزار بلیت را ضربدر 5 میلیون تومان میانگین خودمان می‌کنیم. به عدد 150 میلیارد تومان فقط برای هزینه رفت و برگشت می‌رسیم. 120 میلیارد تومان هم هزینه خرید بلیت را اضافه کنید. تا الان و بدون احتساب هزینه اقامت و خریدهای جانبی، 270 میلیارد تومان پول از جیب ایرانیانی که برای کنسرت به استانبول رفته‌اند خارج شده است.

حالا می‌رویم سراغ هزینه اقامت در استانبول. هتل‌های 2 ستاره استانبول برای یک سفر کوتاه و کم‌هزینه، پیشنهاد خوبی است. امکاناتی مثل اینترنت، صبحانه، رستوران و کافی شاپ را در اختیار مسافران و گردشگران قرار می‌دهند. با این حال برخی دیگر امکاناتی مثل پارکینگ، سونا و ترانسفر فرودگاهی را دارند. قیمت اقامت یک شب در این هتل‌ها از 24 دلار تا حدود 106 دلار است. با توجه به قیمت 26هزار تومانی دلار و میانگین فرضی 50 دلار برای هر نفر در هتل دوستاره، به رقم یک میلیون و 300 هزار تومان می‌رسیم. عدد رسمی از تعداد ایرانیانی که به هتل دو ستاره رفته‌اند وجود ندارد اما اگر یک‌سوم آن 30 هزار نفر هم به هتل دو ستاره رفته باشند به رقم 13میلیارد تومان می‌رسیم. بدیهی است که برای اقامت در هتل‌های سه ستاره استانبول باید هزینه بیشتری را بپردازند.

هزینه اقامت در این هتل‌ها برای یک شب از 311 لیر آغاز شده و تا 656 لیر وجود دارند. اگر هر لیر را 3 هزار و 200 تومان در نظر بگیریم و میانگین را 500 لیر در نظر بگیریم رقم یک میلیون و 600 هزار تومان به دست می‌آید. فرض می‌گیریم که یک‌سوم هم هتل‌های سه ستاره رفته‌اند. 16 میلیارد تومان هم هزینه اقامت این 10 هزار نفر می‌شود. نزدیک به 30 میلیارد تومان را به آن 270 میلیارد تومان قبلی اضافه کنید. هزینه رزرو اتاق در هتل‌های 4 ستاره بین 527 لیر تا 1008 لیر ترکیه است و هزینه رزرو هتل‌های پنج ستاره از مبلغ 102 دلار تا 498 دلار است. میانگین سطح هتل‌های چهار و پنج ستاره را هم 300 دلار در نظر می‌گیریم. گفته بودیم که دلار را 26هزار تومان محاسبه کردیم و هزینه اقامت یک فرد در هتل‌های 4و 5 ستاره به‌طور میانگین در حدود 7میلیون و 800 هزارتومان می‌شود. آن 10 هزار نفر سوم که احتمالا وضع مالی خیلی خوبی هم دارند در این هتل‌ها اقامت دارند. هزینه این جماعت پولدارتر، 78 میلیارد تومان می‌شود.

حالا 78 میلیارد تومان را به 300 میلیارد تومان قبلی اضافه کنید تا بدانید که هموطنان عزیزمان که احتمالا پیش از رفتن به هزینه‌های ماه محرم اعتراض کرده‌اند و استوری کمک از جامعه جهانی برای واکسن را هم گذاشته بودند چه هزینه‌ای برای سفر به ترکیه و حضور در کنسرت‌ها پرداخت کرده‌اند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/45962