کد خبر : 47347
تاریخ : 1400/7/29
گروه خبری : خانواده

«مادر آگاه» چه‌طور با فرزندش صحبت می‌کند؟

کلیدهای جلوگیری از تحقیر و سرزنش بچه‌ها

در فرزندپروری همه والدین زمان‌هایی پیش آمده، به‌نوعی با بچه‌ها رفتار کرده‌اند که بعد باعث پشیمانی‌شان شده یا اینکه سال‌ها بعد فهمیدند که نوع تربیت و صحبتشان با بچه اشتباه بوده است. همه والدین کم و بیش این اشتباهات را داشته‌اند منتها برخی با آگاهی بیشتری و برخی بدون آگاهی دچار اشتباه شده‌اند.

در این گزارش تلاش داریم سه راهکار که می‌تواند رابطه شما با فرزندتان را تصحیح کند و به رابطه شما کیفیت بدهد، آموزش دهیم تا از این پس هر زمان فرزند شما اشتباهی مرتکب شد، سعی کنید با او ارتباط صحیح برقرار کنید.

یادتان نرود که اجازه دهید فرزندتان به شما اعتماد کند تا در آینده اگر مسئله‌ای یا مشکلی برایش پیش آمد، بتواند به‌راحتی آن مشکل را با شما در میان بگذارد. این گزارش برای این نوشته شده تا بابا و مامان‌ها از این موضوعات آگاه شوند.

  تصحیح جملاتی که باعث خجالت بچه‌ها می‌شود

تصور کنید فرزند شما اشتباهی مرتکب شده و شما هم مدام شروع به خجالت‌زده کردن او در جمع یا حتی در منزل خودتان می‌کنید. این یک روش تربیتی اشتباه است.

به جای اینکه خجالت زده‌اش بکنید و به او بگویید که: به نظر من با این دست خط کندی که داری، باید به دوران مهد کودک برگردی!

این‌طور ارتباط برقرار کنید که: وقتی من هم سن تو بودم، دوست داشتم سریعتر بنویسم، یادم می‌آید از اینکه باید اینقدر کلمه می‌نوشتم، ناامید بودم، تو هم چنین حسی داری؟

خود من اون زمان اینقدر یک جمله را می‌نوشتم که سرعت نوشتنم زیاد بشه، این کار کمک زیادی بهم کرد. میخوای امتحانش کنی؟

  تصحیح جملاتی که سرکوفت محسوب می‌شود

برخی والدین سریع به دلیل شیطنت یا هر اشتباه دیگری به بچه‌هایشان سرکوفت می‌زنند، مثلاً می‌گویند: خیلی بچه بدی هستی، از اینکه پسری مثل تو دارم، شرمنده‌ام.

بهتر است به جای این نوع صحبت کردن، این‌طور بگویید: من می‌دونم که تو پسر خوب و مهربونی هستی و می‌دونی که زدن خواهرت کار اشتباهیه؟

چی باعث شد که فکر کنی کار خوبی کردی؟ فهمیدم. شاید چون می‌خواستی باهاش بازی کنی و اون قبول نکرد! ببین پسرم ما نمی‌تونیم کسی رو مجبور کنیم که باهامون بازی کنه، متوجه شدی؟

  تصحیح رفتارهایی که به دعوا می‌رسد

گاهی والدین به دلیل فشار عصبی زیاد کار را به دعوا می‌کشانند یا بچه‌ها لجبازی می‌کنند و دعوا درست می‌شود. در این طور مواقع صحبت‌های اشتباه این است که به بچه بگویید: «از رفتارات خسته شدم دیگه!

نمی‌تونم همش مشغول حل کردن مشکلات تو باشم!»

بهتر است شفاف صحبت کنید و به فرزندتان بگویید: «میشه دقیقاً بهم بگی چه اتفاقی افتاده؟ چه چیزی ناراحتت کرده؟ فکر میکنی اگر چه کاری انجام می‌دادی، بهتر بود؟»

در نهایت اینکه بدانید همیشه به جای دعوا و تحقیر کردن، ارتباط درست را انتخاب کنید. درباره احساسات فرزندتان با او صحبت کنید. با او همذات پنداری کنید، بگذارید فکر نکند خودش تنها کسی هست که این مشکل را دارد.

حال که این مطالب را خواندید، فکر کنید ببینید آخرین باری که به جای دعوا و تحقیر، ارتباط صحیح را انتخاب کردید، چه زمانی بوده؟ اگر به تازگی بوده که آفرین بر شما اما اگر یادتان نمی‌آید، بهتر است در نوع رفتارتان با بچه‌ها تجدید نظر کنید و این موارد و کلیدها را در نظر داشته باشید.

در عصر حاضر و شرایط کرونای موجود مطالعه و آموزش والدین بهترین راه تربیت نسل سالم است. پدر و مادر می‌بایست پیش از فرزندآوری مراحل تربیتی را فرا بگیرند چرا که دیگر نظام خانواده چون دوران سنتی گذشته نیست و همه‌چیز تغییر کرده است بنابراین مهارت‌های زندگی جدید می‌بایست آموخته شود و اگر هم خیلی والدین در این زمینه پیش از بچه‌دار شدن آگاه نبودند، می‌توانند پس از آن آگاهی خو د را از طریق کارگاه‌های فرزندپروری، مشاوره‌های خانواده و کتاب خواندن بالا ببرند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/47347