کد خبر : 49193
تاریخ : 1400/9/11
گروه خبری : استان‌ها

100 واحد مسکونی ویژه خانواده دومعلول واگذار می‌شود

زهرا امینی پیش از ظهر روز گذشته در همایش و جشنی به‌مناسبت هفته معلولین از واگذاری 100 واحد مسکونی ویژه خانواده دو معلول و بیشتر خبر داد و اظهار کرد: ساخت مسکن مددجویان با همکاری سازمان مستضعفان، اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بسیج سازندگی درحال پیگیری است و تا پایان سال این تعداد واحد مسکونی به مددجویان واگذار می‌شود.

وی افزود: براساس اعلام خبر و مصاحبه مدیرکل امور توانمندی کشور و براساس برنامه دولت سیزدهم در بحث مسکن افراد بالای 20 سال و مجرد هم می‌توانند از طریق سامانه مذکور ثبت‌نام کنند و از خدمات مسکن بهزیستی بهره‌مند شوند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی هفته بزرگداشت مقام افراد دارای معلولیت را از هشتم الی 14 آذرماه جاری عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه سوم دسامبر مصادف با 12 آذرماه روز جهانی معلولین در دنیا نام‌گذاری شده است، شعار امسال بهزیستی کشور «دنیایی بهتر و فراگیر و پایدار و دسترس‌پذیر بعد از کرونا با مشارکت و پیگیری افراد معلول» است.

امینی با تأکید بر اینکه حدود دو سال به‌خاطر ویروس کرونا بسیاری از برنامه‌ها، اقدامات و فعالیت‌ها توسط انجمن‌ها، تشکل‌ها و کلاس‌های آموزشی از طریق شبکه‌ها و فضای مجازی برای مددجویان بهزیستی برگزار می‌شده، بیان کرد: در طول مدت کرونا بسیاری از انجمن‌ها و تشکل‌ها به‌ویژه انجمن ناشنوایان و انجمن بیماران ضایعه نخاعی در کنار بهزیستی بسیار تلاش کردند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات و مسائل مختلف افراد دارای معلولیت در استان مرکزی، گفت: از سال گذشته تاکنون اقداماتی در راستای احقاق حقوق معلولین انجام شده است که با پیگیری نمایندگان مجلس و براساس مصوبه مجلس، منجر به افزایش اعتبارات حوزه توان‌بخشی در بحث پرداخت کمک‌معیشت و افزایش مستمری‌بگیران در حوزه توان‌بخشی شد؛ هرچند که با توجه به مشکلات اقتصادی و تورم موجود در جامعه، این افزایش قطعاً نمی‌تواند مشکلات این افراد را به‌صورت صددرصد رفع و حل کند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات معلولین، مسئله مناسب‌سازی را یکی از مطالبات به‌حق معلولین بیان و تصریح کرد: از آنجا که در برنامه پنجم توسعه بحث مناسب‌سازی درنظر گرفته شده، اما در استان همچنان این مسئله مغفول مانده است که متأسفانه شهرداری بعد از یک سال و نیم در بحث مناسب‌سازی هنوز اقدام جدی انجام نداده و افراد دارای معلولیت برای مراجعه به ادارات و مطب پزشکان با موانع و پله مواجه هستند.

امینی در ادامه از راه‌اندازی مراکز مثبت زندگی برای مددجویان بهزیستی خبر داد و اظهار کرد: در راستای تسهیل رفت‌وآمد مددجویان و افراد داری معلولیت و ارائه خدمات بهزیستی این مراکز در قالب ادارات کوچک بهزیستی در محله‌های شهر اراک راه‌اندازی شده و درحال حاضر 42 مرکز مثبت زندگی در استان مرکزی وجود دارد که از این تعداد 16 مرکز در شهر اراک قرار دارد و مددجویان نگران جابه‌جایی پرونده خود به این مراکز نباشند و کارها و اقدامات آن‌ها از طریق این مراکز مثبت زندگی پیگیری و انجام می‌شود.

وی همچنین از افزایش حقوق مستمری‌بگیران و بیماران ضایعه نخاعی تا سقف یک‌ میلیون حق پرستاری و افزایش تسهیلات خوداشتغالی از پنج میلیون به 100 میلیون خبر داد و خاطرنشان کرد: افراد معلول توانمند که قادر به ارائه طرح برای ایجاد اشتغال هستند، می‌توانند با مراجعه به ادارات بهزیستی از این تسهیلات خوداشتغالی بهره‌مند شوند.

استاندار مرکزی نیز در این همایش از تشکیل ستاد هماهنگی و راهوری محرومیت‌زدایی خبر داد و گفت: دستگاه‌ها و ادارات حمایت‌های خوبی به‌منظور محرومیت‌زدایی و رفع مشکلات اقشار آسیب‌پذیر داشته‌اند، اما بنا بر دلایلی خروجی سازمان‌های متولی به ‌اندازه ورودی آن‌ها مطلوب نبوده است.

فرزاد مخلص‌الائمه بیان کرد: قوانین خوبی برای بهبود زندگی و شرایط معلولین وجود دارد، اما تاکنون این مقررات به‌خوبی و کامل اجرایی نشده است.

وی از پیگیری طرح مناسب‌سازی که کوچک‌ترین مطالبه به‌حق معلولین است خبر داد و افزود: امیدواریم با دولت و استانداری جدید توجه به معلولین و زندگی آن‌ها بیش از گذشته باشد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/49193