کد خبر : 49434
تاریخ : 1400/9/17
گروه خبری : استان‌ها

ثبت جهانی سیر همدان در آینده نزدیک

حسین فضلی دراین ‌باره اظهار کرد: سیر استان همدان با توجه به‌ کیفیت بالا دارای برند خاص بوده و ثبت ملی کشور شده که ثبت جهانی آن نیز در دست پیگیری است و به‌زودی سیر استان همدان ثبت جهانی خواهد شد.

وی همچنین از ایجاد شهرک صنعتی و اختصاصی سیر در استان همدان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: زمین و اقدامات اولیه و استعلامات این امر انجام شده و مشکلات آن مرتفع شده است و با پیگیری‌های صورت‌گرفته به‌زودی شهرک اختصاصی سیر راه‌اندازی می‌شود و با راه‌اندازی آن بحث فرآوری و حتی ایجاد کارخانه‌های واحدهای بسته‌بندی و سورتینگ و صادرات سیر در این شهرک رفع خواهد شد.

فضلی گفت: درحال حاضر تعاونی سیر سولان و تعاونی سیر و صیفی‌کاران استان همدان متولی این طرح برای راه‌اندازی شهرک اختصاص سیر هستند.

وی در ادامه سطح زیر کشت سیر استان همدان را سه هزار و 626 هکتار با تولید 48 هزار و 984 تُن برشمرد و تصریح کرد: مقدار صادرات سیر تولیدی امسال استان از ابتدای سال تاکنون هفت هزار و 521 تُن با ارزش صادرات 6.9 میلیون دلار بوده است.

فضلی خاطرنشان کرد: روسیه، ترکیه، کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان و پاکستان ازجمله کشورهایی هستند که سیر استان همدان به این کشورها صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه سیر همدان در کشور و دنیا معروف است، ادامه داد: عدم وجود کارخانه سورتینگ و بسته‌بندی سیر یکی از مشکلات موجود سیر تولیدشده استان به‌شمار می‌رود که در همین رابطه سیر تولیدشده به‌صورت دستی و سنتی از طریق نیروهای انسانی بسته‌بندی می‌شود.

فضلی با اشاره به اینکه سولان همدان به‌عنوان منطقه خاص در رابطه با سیر دارای فعالیت است، گفت: سولان بارانداز اصلی سیر همدان درنظر گرفته شده است، به‌نحوی که سیر استان‌هایی چون آذربایجان و زنجان نیز به منطقه سولان و مریانج آمده و بسته‌بندی و سورت شده و صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: عدم وجود کارخانه فرآوری سیر در استان به‌منظور صادرات محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر، عدم وجود سردخانه مناسب برای نگهداری سیر، عدم وجود شرکت‌های صادراتی در استان برای بازاریابی در کشورهای هدف برای کل محصولات کشاورزی استان ازجمله سیر، از اهم مشکلات موجود استان همدان در رابطه با سیر تولیدشده منطقه به‌شمار می‌رود.

فضلی با اشاره به اینکه درحال حاضر بسته‌بندی و سورتینگ شیر در استان همدان به‌صورت دستی و سنتی در واحدهای کوچک خانگی روستایی در سولان، مریانج و همدان انجام می‌شود، گفت: این امر اشتغال خانگی مناسبی را به‌ویژه برای زنان سولان و مریانج ایجاد کرده است.

وی در رابطه با موسیر نیز تصریح کرد: از چهار سال پیش به‌صورت خودجوش برخی از بهره‌برداران با گرفتن بذر موسیر از منابع طبیعی اقدام به کشت موسیر در مزارع کوچک و پراکنده سطح استان همدان کرده‌اند.

این مقام مسئول گفت: درحال حاضر 400 تا 450 هکتار کشت موسیر در استان همدان به‌ویژه در منطقه سولان، مریانج و همدان انجام شده است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/49434