کد خبر : 49719
تاریخ : 1400/9/23
گروه خبری : استان‌ها

کردستان در تولید 12 محصول کشاورزی رتبه یک تا 7 کشوری دارد

ناصح قادری در همایش روز خاک که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: زمانی که از توسعه پایدار صحبت می‌کنیم نخستین موضوع که از ذهن عبور می‌کند یک برنامه‌ریزی آگاهانه است.

وی با عنوان اینکه ما در توسعه پایدار دنبال یک پایداری در منابع موجود هستیم، افزود: ما باید برای توسعه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که به مرور زمان دانش ما و شرایط اقتصادی و اجتماعی و سرمایه ما بتواند با کمترین چالش این توسعه را پایدار نگهدارد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان خاطرنشان کرد: باید به نحوی عمل کنیم که منابع ما پایایی لازم را برای تولید محصولات سالم داشته باشد.

وی افزود: ایران در تولید 22 محصول کشاورزی رتبه یک تا هفتم جهان را به خود اختصاص داده که این رقم بسیار ارزشمند است اما سهم در این 22 محصول در تجارت جهانی پایین است و علت آن بهه‌روری پایین از منابع در اختیار است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان خاطرنشان کرد: تولید به تنهایی کافی نیست بازار از اهمیت خاصی در این حوزه برخوردار است که باید در این راستا با آموزش و برنامه‌ریزی مناسب اقدامات اساسی صورت بگیرد.

  سهم کردستان در مصرف آب کشاورزی 1.1 دهم درصد است

قادری عنوان کرد: کردستان با دارابودن 1.1 دهم درصد از سهم آب حوزه کشاورزی، در تولید 12 محصول کشاورزی رتبه یک تا هفت کشوری دارد.

وی تصریح کرد: 1.9 دهم درصد از کل ارزش‌افزوده کشور مربوط به بخش کشاورزی کردستان است و در این زمینه رتبه 23 کشوری داریم.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان همچنین عنوان کرد: کردستان با 113 هزار بهره‌بردار در حوزه کشاورزی رتبه 15 کشوری در این زمینه به خود اختصاص داده است.

قادری اضافه کرد: استان کردستان سوای مزیت‌ها و ارزش‌هایی که دارد به دلیل اینکه ذخیره‌گاه آب سبز است باید از اهمیت و اولویت و استراتژیک بودن بیشتری برخوردار باشد.

وی اظهار کرد: کشاورزی یکی از محورهای مهم توسعه‌ای در کردستان است اما درآمد سرانه این اتستان حدود 50 درصد متوسط کشوری است.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان ادامه داد: کردستان رتبه چهارم در اراضی زراعی و رتبه 20 ارزش‌افزوده کشاورزی در کشور دارد.

قادری افزود: کردستان کمتر مجال و فرصت مدیریت و بهره‌مندی از منابع آبی پیدا کرده است، مناطقی که با ما هم تیپ اقلیمی هستند در تلفیق امکانات آبی و خاکی و آبی کردن اراضی کشاورزی نسبت به ما وضعیت به مراتب بهتری دارند.

وی تصریح کرد: در حالی‌که کردستان در تولید محصولات کشاورزی جزء استان‌های رتبه‌دار کشور است، اما استان خام‌فروشی هستیم و سرمایه‌گذاری‌های ضعیفی در دو بخش دولتی و خصوصی در خصوص منابع استان صورت گرفته است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/49719