کد خبر : 52234
تاریخ : 1400/11/20
گروه خبری : اقتصادی

راه‌اندازی 35 هزار مگاوات نیروگاه جدید طی 4سال آینده

علی‌اکبر محرابیان با اشاره به پوشش برق‌رسانی حدود صد درصدی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر در جهان از نظر ظرفیت نیروگاهی، جایگاه چهاردهم را داریم. همچنین تلفات شبکه توزیع نیروی برق در ایران تک‌رقمی است.

وزیر نیرو افزود: در جهان هر 10 سال یکبار شاهد فروپاشی شبکه و خاموشی‌های گسترده هستیم اما در ایران 18 سال است که خاموشی گسترده (Black out) نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: در شروع دولت سیزدهم چالش‌های جدی در صنعت برق داشتیم که عمدتاً به دلیل عدم سرمایه‌گذاری و مدیریت در صنعت برق بود؛ تابستان امسال با کمبود حدود 15 هزار مگاواتی برق مواجه شدیم که 20 درصد از تقاضای کشور را شامل می‌شود.

 این موضوع منجر به خاموشی‌های سراسری به مدت چهار ماه در کشور شد که نارضایتی‌های عمومی و تعطیلی کارخانجات را به دنبال داشت. 

همچنین در زمستان نیز کمبود سوخت نیروگاه‌ها را داشتیم که به دلیل فرسودگی و عدم سرمایه‌گذاری کافی در زیرساخت‌های حیاتی صنعت برق بود. همچنین مصرف بی‌رویه برق، بدهی‌های صنعت برق و رمزارزها نیز از دیگر چالش‌های ما محسوب می‌شود.

محرابیان افزود: چهار رویکرد شامل توسعه و ارتقا تولید برق، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها، مدیریت تقاضا، بهینه‌سازی مصرف و اصلاح اقتصاد برق را در برنامه‌ریزی‌های خود پیش می‌گیریم.

وزیر نیرو ادامه داد: همچنین راه‌اندازی 35 هزار مگاوات نیروگاه جدید طی چهار سال در دستور کار قرار دارد که از این میزان 15 هزار مگاوات نیروگاه‌هایی است که تحت مدیریت وزارت نیرو توسط بخش خصوصی و مالکیت دولتی، 10 هزار مگاوات توسط صنایع بزرگ و 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر راه‌اندازی خواهد شد البته در حال حاضر کارهای عملیاتی 5600 مگاوات برق صنایع بزرگ آغاز شده است.

وی گفت: مهمترین چالش ما زمستان سال جاری و تابستان سال آینده است البته زمستان را با ظرفیت‌های درون دولت مدیریت کرده‌ایم و برای پیک 1401 راه‌اندازی 6062 مگاوات ظرفیت جدید را در دستور کار داریم. 

این ظرفیت در چارچوب 27 واحد حرارتی با ظرفیت 4265 مگاوات، یک واحد حرارتی با ظرفیت 183 مگاوات و 73 واحد تجدیدپذیر با ظرفیت 501 مگاوات انجام خواهد شد.

وزیر نیرو با اشاره به مدیریت تقاضا گفت: یکی از اقدامات جهادی که در دستور کار قرار دادیم، نصب کنتورهای هوشمند است که در این رابطه چهار میلیون و 500 هزار مگاوات کنتور هوشمند برای پرمصرف‌ها نصب می‌شود.

محرابیان به اقتصاد برق نیز اشاره کرد و گفت: در طول سال‌های گذشته شاهد اُفت شدید اقتصاد برق نسبت به موارد مشابه هستیم؛ در سال 89 قیمت یک کیلو وات برق سه سنت بود و پس از اجرای هدفمندسازی که قرار بود حامل‌های انرژی آزاد شوند، شرایط بدتر شد زیرا بی‌توجهی به این صنعت، قیمت را به یک‌سوم سنت رسانده است. درواقع پس از اجرای هدفمندی، 9 برابر در اصلاح صنعت برق عقب‌نشینی کرده‌ایم. یکی از دلایل بدمصرفی برق نیز همین موضوع است.

وی اظهار کرد: همچنین فاصله قیمت تکلیفی فروش برق و قیمت تمام شده منجر به بدهکاری‌های بزرگ شده است.

وزیر نیرو تأکید کرد: ما به دنبال تسهیل سرمایه‌گذاری برای ایجاد ظرفیت‌های جدید و اصلاح تعرفه‌ها هستیم که البته این اصلاح از اول بهمن ماه بدون کوچک‌ترین افزایشی برای کم‌مصرف‌ها اعمال شد.

محرابیان گفت: حدود 160 واحد نیروگاهی داریم که برق این واحدها در سال آینده از طریق بورس عرضه خواهد شد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/52234