کد خبر : 53291
تاریخ : 1400/12/18
گروه خبری : جامعه

جلوی «سقط جنین‌های قانونی غیرشرعی» را بگیرید!

جنین‌هایی که به‌جرم «احتمال کوتولگی» محکوم به مرگ می‌شوند!

طبق آمار در کشورمان هر روز بیش از 1000 جنین توسط والدین کشته می‌شوند که تنها حدود 10 مورد آن قانونی است! در یک کشور اسلامی که اعتقاد دارد کشتن یک فرد بی‌گناه در پیشگاه الهی جرم و «قتل نفس» محسوب می‌شود، سقط جنین به‌راحتی توسط برخی از پزشکان تجویز می‌شود یا توسط خود والدین انجام می‌شود!

مسئله دیگر «غربالگری بارداری» است؛ سندروم داون به‌عنوان مصداق «حَرَج» توسط مراجع تعیین نشده است با این حال ماده واحده سقط‌درمانی تصویب شده و به تأیید شورای نگهبان رسیده است و غربالگری بارداری بر این اساس، مبنای قانونی یافته است؛‌ غربالگری غیراصولی باعث شده است نتایجی بسیار تأسف‌برانگیز برای کشورمان رقم بخورد.

با توجه به آمار ولادت‌های سالانه که به‌طور متوسط در حدود یک‌‌‌میلیون و 200 هزار تولد است، بدون هیچ‌گونه غربالگری، یک هزار و 200 نوزاد داون به دنیا خواهد آمد اما در زمان حاضر حدود 120 هزار مادر باردار در مرحله اول غربالگری به‌عنوان پرخطر شناسایی و برای تست‌های تکمیلی معرفی می‌شوند اما با توجه به هزینه بالای تست‌های تکمیلی و فشار روانی منتقل‌شده، والدین سقط غیرقانونی را تنها راه پیش‌پای خود برای فرار از احتمال بسیار ضعیف فرزند مبتلا به سندرم داون می‌بینند!

پیش از این در گفت‌وگویی که با مدیر گروه قصاص مرکز تحقیقات قوه قضائیه داشتیم؛ وی در پاسخ به این سؤال که آیا در زمان حاضر، تحت پوشش قانون سقط جنین تخلف صورت می‌گیرد؟! گفته بود:

بله! از آنجا که وضعیت اسقاط جنین‌های قانونی، میزان محدودی است و در حدود 10 هزار جنین در سال است چون به اسم قانون تخلف صورت می‌گیرد با فاجعه بزرگتری روبه‌رو هستیم؛ اشکالات متعددی متوجه این قانون است ازجمله بحث حَرَج که یک بحث فقهی است در این رابطه متأسفانه دقت نشده است و قانون به‌زعم خودش از آن تفسیر کرده است، فهرست بلندبالایی شامل 209 مورد در این رابطه تهیه شده که در آن‌ها مصداق حَرَج قرار گرفته است! ازجمله کوتولگی یا کوتاه بودن قد، شب‌کوری یا مراحلی که با عمل جراحی درمان می‌شود! فقها وقتی بحث حَرَج را مطرح می‌کنند منظورشان مشقت خیلی شدیدی است که عرف نمی‌تواند آن را تحمل کند.

مشقتی که از آن تعبیر به حَرَج می‌شود، نوعاً و عرفاً غیرقابل تحمل است مثلاً بر اساس استفتایی، از مقام معظم رهبری پرسیده شد، اگر دخترخانمی به‌دلیل تجاوز به عنف بچه‌دار شود، از باب عسر و حرج قبل ولوج روح اجازه سقط را دارد؟! حضرت آقا می‌فرمایند که این اجازه وجود ندارد؛ در اینجا می‌بینیم با اینکه عسر و حَرَج و وحشتناک بودن این مثال در جامعه و عرف ما بسیار غیرقابل تحمل و بزرگ است، با این حال اسقاط جنین مجاز شمرده نمی‌شود.

مدیر گروه قصاص مرکز تحقیقات قوه قضائیه در گفت‌وگوی خود با تسنیم متذکر شده بود: متأسفانه به‌شیوه‌ای غلط یا با شیطنت، یک فهرست 209موردی تنظیم شده است که البته در ابتدا 60 مورد بود که در ادامه تا حدود 100 مورد و در نهایت به 209 مورد رسید! بحث دیگر موضوع چهارماهگی و ولوج روح است؛ فتوایی که به‌صورت موردی از حضرت آقا دراین‌باره گرفتند راجع به تالاسمی ماژور بوده است و با بی‌اطلاعی یا با شیطنت به یک ماده واحده تبدیل شد‌ه است؛ در فتوای رهبری حتی به چهار ماهگی اشاره نشده است و ایشان قبل از ولوج روح، سقط را با شرایطی مطرح می‌کنند که به این سادگی هم حاصل نمی‌شود؛ در ماده واحده مذکور قبل از ولوج روح در درون پرانتز به چهار ماهگی اشاره شده است، در زمان حاضر تا چهارماهگی مجوز سقط صادر می‌شود!

همچنین پیش از این در قالب استفتایی از دفتر استفتائات مقام معظم رهبری سؤال شده بود: در انتظار تولد نوزاد هستم، دکتر گفته است که وجود ریسک سندرم داون با آزمایش مشخص خواهد شد و نتیجه آزمایش 90 درصد قطعی است! در صورت اثبات نقص و مرض یادشده سقط بچه چه حکمی دارد؟ علاوه بر این‌که با آزمایش هم ممکن است بچه سقط شود! در این صورت چه‌کسی مسئول خواهد بود؟ دکتر پیشنهاد می‌دهد و در صورت موافقت انجام می‌دهد.

پاسخ دفتر استفتائات مقام معظم رهبری به این سؤال: ناقص‌‌الخلقه بودن جنین، مجوز شرعی برای سقط جنین حتی قبل از ولوج روح در آن محسوب نمی‌شود.

با وجود حکم صریح فقهی مقام معظم رهبری و اکثر مراجع عظام تقلید مبنی بر ممنوعیت شرعی انجام سقط جنین به‌بهانه‌هایی مانند تشخیص احتمالی سندرم داون، کوتولگی، ناقص‌الخلقه بودن جنین، شب‌کوری و... متأسفانه در زمان حاضر مجوز قانونی برای سقط جنین در چنین مواردی از سوی پزشکی قانونی صادر می‌شود!

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/53291