کد خبر : 54375
تاریخ : 1401/1/29
گروه خبری : اقتصادی

مبادلات گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه از 600 میلیون دلار گذشت

فرامرز امیدی صبح روز گذشته گفت: این گمرک در سال جاری که توسط رهبر معظم انقلاب به‌عنوان سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نام‌گذاری شد، همانند سنوات گذشته در کنار واحدهای تولیدی و صنعتی خواهد بود تا در عرصه تأمین مواد اولیه جهت تولید محصولات خود با مشکلی روبه‌رو نشوند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 550 هزار تُن انواع کالا از این منطقه صادرات شده است، ابراز کرد: ارزش این کالاها به بیش از 233 میلیون دلار رسیده که به 62 کشور توسط 137 فعال تجاری در حوزه صادرات غیر نفتی، صادر شده که نسبت به سال گذشته ٢١ درصد ازنظر ارزشی افزایش داشته است.

امیدی خاطرنشان کرد: عمده کالاهای صادرشده از این گمرک طی این مدت هیدروکربن سبک و فرآورده‌های نفتی، قوطی آلومینیومی و درب آسان‌بازشو، آبگرمکن و قطعات، آبمیوه و رانی، انواع شیشه و مصنوعات شیشه‌ای، روغن مصرف‌شده پخت‌وپز، کاشی و سرامیک، رول گالوانیزه، رول دستمال کاغذی، کاغذ کارتن‌سازی و غیره بوده که کشورهایی نظیر افغانستان، عراق، پاکستان، ایتالیا، ترکیه، سوریه، ترکمنستان، آذربایجان، بلغارستان، ارمنستان، قطر و رومانی عمده خریداران کالاهای ایرانی از طریق این گمرک بوده‌اند.

مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه با اشاره به کالاهای ترخیصی از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه، افزود: واردات این گمرک طی این مدت مقدار ١٢٤ هزار تُن انواع کالا به ارزش تقریبی ٣٧١ میلیون دلار بوده که واردات موقت مواد اولیه این گمرک طی این مدت مقدار ٢٤ هزار تُن انواع کالا به ارزش تقریبی ٢٠ میلیون دلار برآورد شده است.

وی ابراز کرد: مقدار 100 هزار تُن انواع کالا به ارزش تقریبی 351 میلیون دلار واردات قطعی بوده که توسط 128 فعال تجاری از 46 کشور جهان وارد گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه شده که پس از ترخیص وارد کشور شده است.

امیدی عمده کالای وارداتی را اقلام سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در شهر صنعتی کاوه، استان‌ها و شهرستان‌های هم‌جوار ساوه اعلام کرد.

وی اضافه کرد: کویل آلومینیوم، مواد اولیه تولید، مواد اولیه پوشک، پاکت آبمیوه و درب پاکت، کنسانتره و پوره میوه، اجزا و قطعات تیوولی، مواد اولیه بهداشتی، ماشین‌آلات و اجزا و قطعات، اجزا و قطعات یخچال، مواد اولیه خوراکی و کامیون کشنده بخش اعظم کالاهای وارداتی بوده‌اند که عمدتاً از کشورهای امارات متحده عربی، هند، چین، ترکیه، کره، تایلند، آلمان، ایتالیا، اتریش و چک از طریق این گمرک به کشور وارد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده‌اند.

به گفته این مقام مسئول در این مدت مقدار 138 هزار تُن انواع کالا به ارزش 648 میلیون دلار به‌صورت ترانزیت خارجی وارد منطقه ویژه اقتصادی کاوه شده است.

وی افزود: این گمرک در راستای حمایت واقعی و عملی جهت تحقق شعار سال سعی و تلاش کرده که با استفاده از تمام ظرفیت‌های قانونی و مقرراتی، اعمال بسته‌های حمایتی گمرک ایران در رویه‌های صادرات و واردات کالا و بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی در کنار واحدهای تولیدی و صنعتی باشد تا شرکت‌های تولیدی بتوانند در این عرصه سخت با وجود تحریم‌های ظالمانه از بابت ترخیص مواد اولیه خارجی و ماشین‌آلات خط تولید وارده به گمرک دغدغه خاطری نداشته و تنها در اندیشه رونق تولید، ایجاد و افزایش اشتغال پایدار باشند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/54375