کد خبر : 55766
تاریخ : 1401/3/3
گروه خبری : درهای دری

کتـــاب نتوانسته خود را با شرایط امروز منطبق کند

محمود اکرامی‌فر با اشاره به اینکه در دوره‌های مختلف جشنواره شعر فجر به عنوان داور حضور داشته تاکید کرد: بی‌شک برپایی جشنواره شعر فجر فرصت مغتنمی برای معرفی آثار شاعران موفق است ولی بهتر بود جوایز شعری مختلف در قالب این جشنواره محدود و تجمیع نمی‌شدند. پیش از تجمیع، به جای یک، چهار فرصت رقابت برای شاعران وجود داشت و به اعتقاد من جمع کردن چهار جایزه در یک جشنواره ظلم به ادبیات بوده است.

وی گفت: از سوی دیگر بهتر است از جشنواره شعر فجر بخش درباره شعر که به آثار پژوهشی اختصاص دارد حذف شود و نیز باید یک ملاک خاص برای بررسی آثار باشد.

این شاعر درباره وضعیت شعر معاصر عنوان کرد: ما اکنون با پدیده‌ای به نام فضای مجازی و فریب دنبال‌کننده و نیز شهروند رسانه مواجه‌ایم. امروز دیگر شاعر فقط شعر نمی‌سراید و یک جهان‌وند رسانه است که دغدغه انسانی و فطری دارد که از وحی و انسانیت ریشه گرفته است. شهروندان امروز دیگر خودبیانگر هستند که آخرین مرحله سواد رسانه‌ای است.

وی ادامه داد: شاعران امروز به اطلاعات زیادی دسترسی دارند که آنها را بازیابی و ارسال می‌کنند و دغدغه شریف‌تری یافته‌اند. ضمن اینکه شاعر بودن شغل آنها نیست و در کنار سرایش شعر، حرفه دیگری نیز دارند که باعث شده با وجود اطلاعات علمی حوزه‌های مختلف در شعر مواجه باشیم.

اکرامی‌فر تصریح کرد: شاعران امروز بدون هیچ حمایتی بهترین آثار را خلق می‌کنند و وضعیت شعر خوب است.

وی در عین حال به مساله کتابخوانی اشاره کرد و توضیح داد: اقشار مختلف جامعه که اهل فضای مجازی هستند با حجم بالای اطلاعات سطحی و آشفته روبه‌رو هستند که آنها را دچار خودفربه‌پنداری و خودمرجع انگاری کرده که حتی خود را مرجع می‌دانند. ذات فضای مجازی این است که اطلاعات را در کمترین زمان و به آسانی ارایه می‌کند و کتاب نتوانسته خود را با شرایط امروز انسان عجول و در حرکت تطبیق دهد. امروز کتاب جنسی گران و لوکس شده که دسترسی به آن آسان نیست و باید در قالب‌های صوتی و دیجیتال عرضه شود. 

از سوی دیگر ما در جامعه دچار مشکل بی‌اعتباری دانایی و جایگزینی شبه‌اطلاعات به جای داده‌های باارزش شده است و نیز در مخاطب‌شناسی کتاب مشکل داریم.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/55766