کد خبر : 55829 تاریخ : 1401/3/5 گروه خبری : جامعه |
|
به همت هسته فناور دانشگاه آزاد اسلامی همدان؛ نخستین ربات هوشمند شناسایی آلودگی رونمایی شد |
|
در مراسمی با حضور ظاهر پورمجاهد معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، ابوالفضل یدالهیاصلان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان، رئیس پارک علم و فناوری و جمعی از مسئولان صنایع و دانشگاههای همدان از ربات هوشمند شناسایی آلودگی در بطریهای صنایع غذایی رونمایی شد. مسئول هسته فناور الکترونیک پردازش سبز مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این دستگاه با کمک پردازشهای هوش مصنوعی قادر به شناسایی آلودگی در بطریهای صنایع غذایی است که موجب افزایش تولید محصولات، کاهش آلودگی و ارتقای سطح کیفی محصولات میشود. مجتبی اسماعیلی افزود: این مهم با استفاده از فناوری پیشرفته در خط تولید شرکتهای صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد و نخستین نمونه آن در شرکت صنایع غذایی سحر همدان رونمایی شد. اسماعیلی تشریح کرد: بهصورت سنتی افراد با استفاده از چشم ناخالصیها را جداسازی میکردند که طبیعتاً با کاهش دقت همراه است؛ اما به کمک این دستگاه آلودگی و ناخالصیهای درون بطریهای شیشهای و ظروف مواد غذایی در بالاترین دقت ممکن شناسایی میشود. اسماعیلی با بیان اینکه همه شرکتهای مواد غذایی در سطح کشور میتوانند از این فناوری استفاده کنند، اضافه کرد: این دستگاه بهعنوان سامانه پردازش تصویر و هوش مصنوعی برای نخستینبار در کشور پیادهسازی شده و کاربرد دارد و تولید صنایع غذایی را تا چهار برابر افزایش میدهد. وی تصریح کرد: علاوهبر این خطای انسانی نیز حذف شده و 99 درصد میتواند آلودگیهای قبل و بعد از پُر شدن به کمک این ربات هوشمند شناسایی شود و بطری معیوب را بهصورت خودکار از مدار تولید خارج میکند. این مخترع جوان بیان کرد: دستگاه مذکور حاصل یک سال و نیم تلاش روی یک کار دانشبنیان است که هسته فناور الکترونیک پردازش سبز دانشگاه آزاد اسلامی همدان کار تحقیق و توسعه را بهصورت علمی و در حوزه هوش مصنوعی بر آن انجام داده است و نخستین نمونه آن در کارخانه صنایع غذایی سحر همدان رونمایی شد. اسماعیلی با اشاره به دقت فوقالعاده بالای این ربات هوشمند، اظهار کرد: دقت دستگاه بسیار بالا است، به نحوی که یکدهم میلیمتر را در زمان 0.2 ثانیه تشخیص میدهد؛ یعنی حتی یک تار مو را هم تشخیص و از خطوط و شیارهای بسیار ریز شیشه تمایز میدهد و به این صورت آلودگیها را حذف میکند. وی تصریح کرد: در شرایط سنتی حداقل دو نفر نیرو لازم بود تا روی خط تولید حضور داشته باشند و با چشم غیر مسلح بطریها را رصد کنند که البته امکان خطا هم وجود داشت. اسماعیلی با اشاره به تفاوتهای این محصول با نمونه خارجی، تشریح کرد: در این ربات هوشمند از هیچ اشعه مضری استفاده نشده و با بینایی ماشین و هوش مصنوعی آلودگیها کشف میشود و نیاز به استفاده از اشعه نداریم؛ همچنین این دستگاه دقت بسیار بالاتری از نمونههای خارجی دارد. وی افزود: دستگاههای نمونه خارجی خطوط و شیارهای باریک موجود در بطریها را بعضاً به اشتباه آلودگی تشخیص میدهند که این امر در دستگاه پردازش تصویری وجود ندارد، ضمن اینکه دستگاه ما سرعت فوقالعاده بالایی در بحث پردازش تصویری دارد. اسماعیلی با اشاره به هدفگذاریهای بعدی هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی همدان، اشاره کرد: بنا داریم این محصول را بهعنوان محصول دانشبنیان توسعه دهیم و آن را جهت صدور به کشورهای دیگر آماده کنیم و در این مسیر بازارهای صادراتی کشورهایی که در حوزه صنایع غذایی فعال هستند را مد نظر قرار دادهایم. اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: فرآیند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مقوله علمی جدیدی در دنیا به حساب میآید و بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز فاقد این فناوری هستند و امیدواریم توسعه این محصول باعث ایجاد اشتغال کیفی در کشور شود. |
لینک | |
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/55829 |