کد خبر : 560
تاریخ : 1397/6/25
گروه خبری : اندیشه

برپایی مجالس مصیبت سیدالشهدا در لابه‌لای خانه‌های نیمه‌کاره شهر زلزله‌زده سرپل‌ ذهاب

سپهرغرب، گروه استان‌ها: علم کردن حسینیه‌ای در لابه‌لای اسکلت‌های نیمه‌کاره خانه‌های تخریبی شهر زلزله‌زده سرپل‌ ذهاب برای برپایی مجلس عزاداری هیئت سیدالشهدا توسط اهالی این دیار، نشان از ایمان و اراده قوی مرزداران غیور غرب استان کرمانشاه دارد.
در سرزمین‌های اسلامی و به‌خصوص ایران نخستین باری که عزاداری برای امام حسین(ع) امام سوم شیعیان مرسوم شد، سالگرد حادثه عاشورا در زمان حکومت خاندان آل‌بویه بود.
تاریخ‌نگاران معتقدند از همان زمان دسته‌های عزاداری به‌طور رسمی در خیابان‌ها با مرثیه‌خوانی و مقتل‌خوانی سوگواری کردند.
شیوه‌های مقبول و مرسوم عزاداری در نقاط مختلف ایران با توجه به قومیت‌های خاص به روش‌های گوناگونی برگزار می‌شود، استان کرمانشاه نیز اقوام و گویش‌های ترک، کرد، لک و فارس را در خود جای داده که سه مراسم آئینی عزاداری امام حسین (ع) با عنوان‌های چمری مناطق کلهر، تعزیه‌خوانی روستای فش کنگاور و مور مناطق لک‌نشین به‌عنوان میراث معنوی این استان ثبت ملی شده و هر قوم و مذهب به روش خاصی همچون سال‌های گذشته ارادت خود را به سید‌الشهدا (ع) نشان می‌دهند؛ اما امسال عزاداری محرم در غرب این استان رنگ و بوی خاص خود را دارد.
21 آبان‌ماه سال 96 زمین استان کرمانشاه با قدرت 7.3 ریشتر به‌شدت لرزید، این لرزش کمتر از یک‌دقیقه‌ای ویرانی‌های بسیاری را برجای گذاشت؛ فرزندان بسیاری را یتیم و خواهران، برادران، مادران و پدران بی‌شماری را داغدار کرد.
مردم این دیار هنوز سیاه عزای عزیزان خود را بر تن دارند؛ به دنبال عزای عزیزان، ویرانی خانه‌ها و آواره شدن آسیب‌دیدگان به‌جامانده از زلزله در چادرها و کانکس‌ها، تحمل سردی زمستان و گرمای تابستان، دل این قسمت از پهنای نقشه جمهوری اسلامی ایران را نازک و چشمان این عزیزان را بارانی کرده است.
ولی مردم این دیار به مولای خود سیدالشهدا ارادت خاصی دارند و ایام محرم امسال نیز با نصب تکه‌پارچه‌های مشکی بر منازل زلزله‌زده و کانکس‌های خود عزای حسین (ع)، یاران باوفایش، مصیبت‌های حضرت زینب (س) و اهل حرم را بزرگ‌تر از داغ فرزند، برادر، خواهر و همسر خود می‌دانند.
آماده‌سازی حسینیه‌ای در محله احمد‌آباد شهر زلزله‌زده سرپل‌ ذهاب برای برپایی مجلس عزاداری هیئت سیدالشهدا توسط اهالی محل، نشان از ایمان و اراده قوی مرزداران غیور این دیار دارد.
نماینده قرارگاه خدمت‌رسانی جبهه فرهنگی انقلاب در سرپل‌ ذهاب گفت: در لابه‌لای اسکلت‌های یکی از منازل اهالی که در زلزله واحد مسکونی‌اش تخریب شده بود‌، سیاهی‌های مصیبت ارباب را علم کرده‌ایم.
ابوذر روندی افزود: زنان این محله نیز گویی غم روزهای سخت خود را در این گرمای سرپل‌ ذهاب ‌فراموش کرده و با بانو حضرت زینب کبری (س) هم‌ناله شده و با نوای مور «مرثیه‌خوانی محلی» برای پخت غذای نذری شبانه در کنار ما حضور دارند.‌
وی کمک‌رسانی از ‌مرحله آواربرداری دستی گرفته تا تعمیرات، توزیع جیره‌ خشک و ساخت‌وساز در محله احمدآباد را در قالب ادامه فعالیت‌های بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا اعلام و بیان کرد: امید است بتوانیم تا انتهای روزهای سخت سازندگی در کنار این مردم مظلوم و البته مهربان بمانیم.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/560