کد خبر : 56625
تاریخ : 1401/3/26
گروه خبری : جامعه

اجرای 110 طرح تحقیقاتی کشاورزی در استان مرکزی

غلامرضا گودرزی در جمع خبرنگاران با اشاره به معضلات آب و شکست‌های خاک اظهار کرد: وارد کردن دانش و فناوری‌های نوین، سیستم‌های آبیاری به روز، استفاده از راهکاری حفظ رطوبت آب در خاک از اولویت‌هایی است که مرکز تحقیقات در نظر دارد.

وی افزود: 110 طرح تحقیقاتی در گرایش‌های مختلف، زراعی، باغی، منابع طبیعی، گیاه پزشکی، تغذیه گیاهی، علوم دامی، آبخیزداری، اقتصادی و اجتماعی و... در سال گذشته انجام شده که از این تعداد 43 طرح پایان یافته است و نتایج آن به کشاورزان اطلاع داده شد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی اضافه کرد: یکی از مهمترین مسئله در جهان و به تبع در کشور اهمیت امنیت غذایی است که در سیسستم مدیریت کشور جایگاه بالایی دارد و به همین منظور افزایش بهره وری در آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

گودرزی دامه داد: یکی دیگر از مسائل مهم پیش رو در بخش کشاورزی ضرورت نفوذ دانش به مزارع، استفاده از فناوری‌های نوین و نوآوری‌ها و اقدامات دانش بنیان است که رهبر معظم انقلاب در شعار سال نیز به آن اشاره کرده اند، به همین منظور استفاده از فناوری جدید و بهره برداری از نتایج تحقیقات از برنامه‌های اولویت دار این مرکز است.

وی یکی از مهمترین اقدامات را معرفی رقم عنوان کرد و ادامه داد: در سال گذشته 12 رقم داشتیم از جمله رقم صنوبر که عملکرد فوق العاده ای دارد، میانگین صنوبر کارهای استان حدود 12.5 مترمکعب است که این رقم تا 45 مترمکعب عملکرد داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی بیان کرد: در زمان مطرح شدن رقم صنوبر برای اولین بار در استان و منطقه از سیستم‌های نوین آبیاری استفاده شد، به همین دلیل مصرف آب از 18 هزار مترمکعب به 9 هزار مترکعب کاهش یافت اما عملکرد آن افزایش داشته است.

گودرزی تصریح کرد: سه رقم گندم زودرس، دو رقم جو، دو رقم گندم دیم، دو رقم جو و چهار رقم لوبیا از ارقامی است که توسط این مرکز معرفی شد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از پتانسیل‌های خوب استان که می‌توان گفت در سطح بین‌المللی مطرح است، پردیس آموزش تحقیقاتی لوبیای خمین است که در این پردیس از صفر تا صد معرفی رقم انجام می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی بیان کرد: لوبیا یکی از گیاهان آب بر است که و بیشترین آب را مصرف می‌کند، در استان حدود 16 تا 22 هزار متر مکعب در هکتار در سال مصرف آب دارد که به این دلیل دنبال توقف کشت این محصول بودند اما با تحقیقات متمرکز پردیس خمین توانستیم عمر این گیاه را از 145 روز به 110 روز برسانیم و مصرف آب آن را نیز کاهش دادیم.

گودرزی با اشاره به اینکه ضرورت افزایش بهره وری از نهاده‌ها و استمرار تولید گفت: توانمندی و امکانات مرکز تحقیقات جوابگوی مشکلات استان نیست به همین منظور استفاده از توانمندیهای جوانان از اولویت هاست به همین منظور پیگیر تاسیس مرکز رشد واحدهای فناوری بخش کشاورزی هستیم.

وی افزود: خوشبختانه با حمایت‌های پارک و علم و فناوری مرکز رشد راه اندازی شده، مرکزی هشتمین استان کشور است که در این راه قدم برداشته و زیر نظر پارک و علم و فناوری فعالیت می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه 14 شرکت در مراکز رشد فعالیت دارند ادامه داد: تمامی افراد صاحب فکر و ایده می‌توانند ایده‌های خود را در زمینه‌های آب، خاک، مکانیزاسیون، گیاهان دارویی، منابع طبیعی، علوم تغدیه و... ارائه دهند.

وی افزود: از سال 94 با تمهیداتی که در وزارتخانه اندیشیده شد، آموزش به منظور استفاده از توانمندی‌های محققین در جهت انتقال دانش و بهره گیری از روش‌های جدید، به مرکز تحقیقات محول شد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه آموزش در سه گرایش پیگیری می‌شود اضافه کرد: در بخش آموزش در گرایش آموزش بهره برداران که مستقیما با کشاورزان در ارتباط هستیم و آخرین آموزش‌های مهارتی را در اختیار آنها قرار میدهیم در سال گذشته 19700 نفرروز آموزش دیده اند.

گودرزی با بیان اینکه آموزش کارکنان وظیفه در سال گذشته 937 نفرروز انجام شده است ادامه داد: آموزش و تربیت «کشاورزان آینده» در مقطع متوسطه با کمک آموزش و پرورش انجام شده است؛ تاسیس هنرستان‌های کشاورزی که اولین هنرستان در سال 1400 در ساوه راه اندازی شده و در سه رشته گل و گیاه زینتی، گل و گیاه دارویی، ماشین آلات کشاورزی تدریس می‌شود یکی از اقدامات در راستای و تربیت «کشاورزان آینده» است.

وی افزود: آموزش 360 از کارکنان و 37 نفر از مدیران جهاد کشاورزی از دیگر اقداماتی است که انجام شد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با اشاره به شیوع بیماری کرونا نیز گفت: کرونا علیرغم مشکلات در بخش تحقیقات منشأ خیر بود، در این مدت آموزشها وآخرین دستاوردها از طریق شبکه مجازی به کشاورزان معرفی شده است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/56625