کد خبر : 57972
تاریخ : 1401/5/1
گروه خبری : جامعه

سرپرست بهزیستی استان همدان خبر داد:

بهبود وضعیت اشتغال افراد زیر پوشش بهزیستی در سال آتی

کودکان بیمار موجود در بهزیستی نیازمند توجه از سوی مردم هستند

محمدمهدی شاهقدمی روز پنجشنبه 30 تیرماه همراه با معاونین خود در نشست خبری اصحاب رسانه حضور یافت و به بیان عمده فعالیت‌های خود در سال گذشته پرداخت.

این مقام مسئول تعداد مستمری‌بگیران اعلام‌شده توسط دفتر توانمندسازی زنان خانواده را سه هزار و 691 مستمری‌بگیر عنوان کرد و گفت: در این میان 80 خانوار خانواده‌های دارای فرزند سه‌قلو و 258 خانوار خانواده‌های دارای فرزند دوقلو هستند.

وی همچنین به بیمه‌شدگان شهری و روستایی از سوی این سازمان اشاره و اظهار کرد: 938 خانوار در قالب بیمه شهری و یک‌هزار و 843 خانوار در قالب بیمه روستایی تحت حمایت این مجموعه هستند.

سرپرست بهزیستی استان همدان با بیان اینکه در سال گذشته حدود 136 هزار خدمت تخصصی توسط بهزیستی ارائه شده است، گفت: این خدمات شامل موارد روان‌شناختی، مددکاری، حقوقی و غیره بوده که توسط بهزیستی به جامعه هدف ارائه شده است.

وی با اشاره به اینکه 14 مرکز شیرخوارگاه دولتی و 13 غیر دولتی و تحت عنوان خیریه درحال فعالیت هستند، اذعان کرد: در امور مراقبت خانه و خانواده 174 مورد را فرزندان مقیم خانه‌های کودکان و نوجوانان و 236 مورد را امدادبگیران تشکیل داده‌اند؛ همچنین در بحث فرزندخواندگی 19 فرزندخوانده و امین موقت داشته‌ایم و 161 مورد بیمه آتیه فرزندان در امور خانه و خانواده پیگیری شد.

این مقام مسئول تعداد افرادی که از کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت خدمات گرفته‌اند را سه هزار و 600 مورد برشمرد و تصریح کرد: در این کمیسیون علاوه‌بر خدمت ذکرشده، 51 مورد معافیت سربازی برای مددجویان گرفته شد.

شاهقدمی با اشاره به اینکه سازمان کمک‌هزینه‌ای را نیز به دانش‌آموزان معلول نیازمند تخصیص داده است، افزود: یک‌هزار و 407 دانش‌آموز در سال گذشته مورد حمایت بهزیستی بوده‌اند.

وی با اشاره به کمک‌هزینه تحصیلی دانشجویان معلول، بیان کرد: علاوه‌بر این کمک‌هزینه، کمک‌هزینه تشویقی دانشجویان دولتی نیز به آن‌ها پرداخت می‌شود که در سال گذشته 51 نفر در دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیل بودند و 150 نفر در دانشگاه‌های آزاد و شبانه مورد حمایت قرار گرفتند.

شاهقدمی با بیان اینکه کمک‌هزینه ایاب و ذهاب معلولین سه هزار و 696 مورد بوده است، گفت: همچنین 234 نفر در مراکز شبانه‌روزی سالمندان پذیرش شده‌اند.

وی تعداد افرادی که در خانوداده‌ها خدمت می‌گیرند را 351 نفر برشمرد و گفت: خدمات ویزیت در منزل نیز از دیگر خدمات ما است که 298 نفر را در این زمینه داریم؛ خدماتی نیز که روزانه به مرکز توانبخشی ارائه می‌دهیم شامل معلولیت‌های زیر 14 سال ذهنی با 180 نفر و روانی با 125 نفر است.

شاهقدمی با بیان اینکه تأمین و توزیع وسایل کمک‌بهداشتی و کمک‌توان‌بخشی نیز داشته‌ایم، اذعان کرد: این اقلام که شامل عصا، واکر و سایر لوازم مورد نیاز شده، درمجموع بیش از هفت هزار مورد بوده است.

وی خدمات توان‌بخشی و توان‌پزشکی را یک‌هزار و 452 مورد اعلام کرد و افزود: مشارکت‌های اجتماعی معلولان شامل فعالیت‌های هنری- ورزشی را به‌خوبی شاهد بوده‌ایم، به‌طوری که حضور آن‌ها را در جشنواره منطقه‌ای زاگرس با سه گروه (دو گروه از همدان و یک گروه از ملایر) داریم.

شاهقدمی درخصوص مرکز بهبود و بازتوانی این مجموعه اذعان کرد: جمعیت تحت پوشش مرکز بهبود و بازتوانی در بحث معتادان متجاهر (ماده 16) یک‌هزار و 314 نفر بوده و مازاد این افراد که جزء ماده تبصره دو هستند، 929 مورد بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 21 هزار و 822 مورد غربالگری شنوایی نوزادان صورت گرفته است، گفت: 39 هزار و 46 مورد غربالگری بینایی داشته‌ایم که این غربالگری برای پیشگیری از معلولیت است تا مشکل زودتر تشخیص داده شود و بتوان جهت بهبود سریع عمل کرد.

شاهقدمی با بیان اینکه مراکز مشاوره ژنتیک در استان 10 مورد هستند، اذعان کرد: این مراکز دو هزار و 66 نفر مراجعه داشته است؛ همچنین مشاوره‌های حضوری و تلفنی 1480 را شاهد هستیم که تعداد 18 هزار مورد مراجعه حضوری در سال گذشته ارائه شده است.

وی توانمندسازی این مرکز را در بحث مسکن و اشتغال جامعه هدف خود برشمرد و گفت: 258 مسکن به خانواده‌های تک‌معلول زیر پوشش در سال 1400 تحویل داده شد و 132 هزار و 946 میلیون ریال کمک بلاعوض به این خانواده‌ها شد؛ به خانواده‌های تک‌معلول 50 میلیون تومان، دومعلول در بخش روستایی 150 میلیون تومان و در شهری 200 میلیون تومان کمک بلاعوض شده است.

سرپرست بهزیستی استان همدان با بیان اینکه در سال گذشته تعداد یک‌هزار و 215 مورد اشتغال تحقق یافته است، اظهار کرد: امسال این اعتبارات افزایش یافته و سه برابر شده است که نویدبخش اشتغال افراد زیر پوشش در سال آینده خواهد بود.

وی از همه اقشار خواست تا در هر شغلی که هستند به بهزیستی کمک کنند و افزود: به‌طور مثال یک پزشک می‌تواند با اختصاص ویزیت رایگان و سایر افراد می‌توانند در ارائه دیگر خدمات، همراه بهزیستی باشند.

شاهقدمی با بیان اینکه برخی موازی‌کاری‌ها باعث کاهش عملکرد شده است، گفت: با توجه به اینکه فعالیت‌های بهزیستی گسترده بوده، اگر مسائل به‌طور تخصصی توسط نهاد‌ها بررسی شود، بهتر است؛ مثلاً اگر زنان سرپرست خانوار تحت حمایت یک ارگان باشند، بهتر بوده و ما از اینکه موضوعات تخصصی برعهده یک نهاد باشد، استقبال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه افراد مراجعه‌کننده به بهزیستی برای به سرپرستی گرفتن کودکان اغلب خواهان نوزاد دختر هستند، اذعان کرد: در سازمان بهزیستی کودکان بیماری را شاهد هستیم که نیازمند کمک از سوی افراد هستند و تقاضا داریم مردم چه به‌لحاظ کمک‌های درمانی و چه به‌لحاظ قبول سرپرستی به‌عنوان فرزند این گروه نیز اقدام کنند.

در این نشست رئیس اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات و تحول اداری بهزیستی استان همدان نیز از نحوه فعالیت مراکز مثبت زندگی گفت و ابراز کرد: این مراکز از اواخر سال 98 شروع به فعالیت کردند و در سطح استان 48 مرکز مثبت زندگی دایر شده؛ 16 مرکز مختص شهرستان همدان، 10 مرکز ملایر، پنج مرکز کبودراهنگ، پنج مرکز نهاوند، سه مرکز تویسرکان، سه مرکز رزن و دو مرکز هم در بهار و فامنین درحال فعالیت هستند.

علیرضا دایلر ارائه خدمات این مراکز را با سه محور برشمرد و اظهار کرد: این مراکز در حوزه خدمات الکترونیکی، خانواده و محله بوده و توزیع این موارد با این طرح موجب شناخت و بررسی بهتر است. تاکنون 18 هزار و 293 مورد به این مراکز معرفی شده که دو هزار و 297 نفر از این چرخه خارج شده‌اند و این مراکز موفق شدند در فعالیت‌های دوساله خود افراد را به توانمندی برسانند.

در این نشست زهره بختیاری، معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همدان نیز با اشاره به اینکه درحال حاضر 340 تا 350 متقاضی فرزندخواندگی در انتظار فرزند خود هستند، گفت: علاوه‌بر خانواده‌ها، خانم‌های بالای 30 سال هم می‌توانند نسبت به فرزندخواندگی همجنس (دختر) اقدام کنند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/57972