کد خبر : 58380
تاریخ : 1401/5/10
گروه خبری : جامعه

افزایش تولید در کارخانه کرپ‌ناز کرمانشاه

گره‌ای که به دست دولت باز شد

کارخانه نساجی «کرپ‌ناز» کرمانشاه به‌عنوان یکی از صنایع مهم استان که پتانسیل تولید بخش قابل توجهی از پارچه مورد نیاز کشور را دارد، پس از سال‌ها رکود با واگذاری به بخش خصوصی توانمند و مساعدت دولت سیزدهم با نصب دستگاه‌های مدرن، وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌هایش شده و امروز به‌عنوان یکی از واحدهای بزرگ استان فعالیت دارد.

کارخانه نساجی کرپ‌ناز هرسین در سال 1375 در زمینی به مساحت بیش از 33 هکتار با زیربنای حدود چهار و نیم هکتار با ظرفیت اشتغال 450 نفر به‌عنوان تنها واحد نساجی استان کرمانشاه افتتاح شد، اما پس از سال‌ها فعالیت به‌دلیل مشکلات مالی به تملک بانک ملت درآمد و سپس دچار رکود شد و پس از پنج سال رکود، در سال 97 با واگذاری به بخش خصوصی دوباره به چرخه تولید بازگشت.

امروز کارخانه نساجی کرپ‌ناز با ظرفیت 70 درصد دوباره احیا شده و به اندازه ظرفیت اسمی خود یعنی تولید 10 میلیون متر پارچه در سال رسیده و یکی از کارخانه‌های مهم نساجی کشور در زمینه تولید کالاهای عفیفانه و پوشاک زنان مانند چادر مشکی است.

این کارخانه در راستای نوسازی ماشین‌آلات خود اقدام به خریداری دستگاه‌های مدرن برای افزایش ظرفیت تولید کرد، اما این ماشین‌آلات در گمرک مانده بود و روند ترخیص آن با مشکلاتی مواجه شد، تا اینکه «انسیه خزعلی»، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در جریان سفر استانی رئیس‌جمهور به استان در 23 تیرماه امسال از کارخانه کرپ‌ناز بازدید کرد و پس از شنیدن مسائل و مشکلات این واحد تولیدی رایزنی‌ها و پیگیری‌های خود را برای رفع این مشکلات آغاز کرد.

   سفر هیئت دولت به استان کرمانشاه برای کارخانه کرپ‌ناز پُر از خیر و برکت بود

مدیرعامل کارخانه نساجی کرپ‌ناز نیز گفت: سفر هیئت دولت به استان کرمانشاه در 23 تیرماه سال‌ جاری و بازدید معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده از این کارخانه پُر از خیر و برکت بود و منجر به آزادسازی ماشین‌آلات خریداری‌شده این کارخانه از گمرک کشور شد.

«محمد شهریاری» افزود: در بازدید «انسیه خزعلی» از کارخانه نساجی کرپ‌ناز، او در جریان توقف هشت‌ماهه 12 دستگاه مدرن خریداری‌شده این کارخانه در گمرک کشور قرار گرفت و در تماس مستقیم با مسئولان ذی‌ربط (وزارت صمت و گمرک) مجوز آزادسازی این ماشین‌آلات در راستای نوسازی کارخانه که بسیار ضروری بود، صادر شد.

وی گفت: این اقدام خوب دولت سیزدهم مساعدت و کمک بزرگی به نوسازی و از دور خارج شدن دستگاه‌های مستهلک کارخانه می‌کند و ظرفیت تولید آن را 15 تا 20 درصد افزایش خواهد داد.

شهریاری همچنین بیان کرد: با نصب دستگاه‌های جدید در کنار افزایش تولید، تنوع و کیفیت تولیدات نیز مطمئناً ارتقا خواهد یافت و این کمک بزرگی بود که در سفر آقای رئیس‌جمهور به استان کرمانشاه شامل حال کارخانه نساجی کرپ‌ناز شد.

به گفته مدیرعامل کارخانه نساجی کرپ‌ناز در این واحد تولیدی درحال حاضر 10 میلیون متر مربع انواع پارچه به اندازه ظرفیت اسمی آن تولید می‌شود و 220 نفر نیز مشغول به کار هستند.

شهریاری در ادامه اظهار کرد: کارخانه نساجی کرپ‌ناز در تولید پارچه‌های ظریف و حریر زنانه فعالیت دارد و قطعاً با راه‌اندازی کامل آن جوابگوی بخشی از نیاز کشور و استان خواهد بود.

   احیای واحدهای راکد کمک بزرگی به اقتصاد کشور است

وی در ادامه با بیان اینکه کارخانه نساجی کرپ‌ناز درحال حاضر با 60 تا 70 درصد توان کار می‌کند، گفت: راه‌اندازی این کارخانه کمک بزرگی به جلوگیری از خروج ارز از کشور با رفع نیاز بازار داخلی می‌کند.

به گفته شهریاری راه‌اندازی کارخانه‌ای مانند کرپ‌ناز کمک بزرگی به توسعه استانی مانند کرمانشاه بوده که ازنظر توسعه از میانگین کشور پایین‌تر است و هرچقدر احیای این واحدهای صنعتی در استان‌ها و کشور رشد کند، کمک بزرگی به اشتغال و اقتصاد است.

مدیرعامل کارخانه نساجی کرپ‌ناز با بیان اینکه رانت واردات پارچه در سال‌های گذشته مانع احیای این کارخانه شده بود، گفت: هرچقدر ما در کشور به تولید اهمیت بدهیم، خیر و برکت آن به خودمان و کشور برمی‌گردد.

   کارخانه نساجی کرپ‌ناز درصورت مساعدت دولت توسعه نیز می‌یابد

شهریاری در ادامه صحبت‌های خود به برنامه‌های توسعه کارخانه نساجی کرپ‌ناز کرمانشاه اشاره کرد و افزود: راه‌اندازی یک واحد صنعتی شیمیایی در کارخانه با توان اشتغال 100 نفر و یک واحد رنگریزی، چاپ و طراحی با اشتغال 25 نفر را در دست برنامه‌ریزی داریم که درصورت مساعدت و همراهی مسئولان، به احداث آن‌ها اقدام خواهیم کرد.

   کارخانه نساجی کرپ‌ناز توان بالایی در تولید چادر مشکی دارد

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در سفر هیئت دولت به استان کرمانشاه و در بازدید از کارخانه نساجی کرپ‌ناز در جریان ظرفیت بالای این کارخانه برای تولید پوشاک زنان به‌ویژه چادر مشکی قرار گرفت و گفت: کارخانه نساجی کرپ‌ناز درحال حاضر پتانسیل تولید پنج میلیون متر پارچه چادر مشکی دارد که درصورت مساعدت و کمک به آن، می‌تواند این ظرفیت را ارتقا ببخشد.

«انسیه خزعلی» در ادامه به مبالغ هنگفت ارز برای واردات چادر مشکی از خارج کشور اشاره کرد و افزود: این درحالی است که تمام ظرفیت تولید آن‌ها در کشور وجود دارد، از سوی دیگر قیمت‌گذاری این محصول نیز به دست واردکنندگان و یک عده آدم خاص افتاده و با توجه به قیمت این‌روزهای ارز، اساساً مردم دیگر توان خرید این پارچه را ندارند، با توجه به نقش این پارچه در توسعه حجاب و عفاف، قطعاً برنامه تولید داخلی آن باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی با دستور رفع توقف دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خط تولید کارخانه نساجی کرپ‌ناز در گمرک با توجه به نیاز جامعه به تولیدات چادر و همچنین کاهش قیمت آن و افزایش اشتغال در سطح استان کرمانشاه، بر ضرورت تلاش برای رفع موانع تولید پارچه چادر کارخانه نساجی کرپ‌ناز تأکید کرد.

استان کرمانشاه با دو میلیون نفر جمعیت، دارای بیش از یک‌هزار واحد تولیدی با 30 هزار نفر اشتغال‌زایی است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/58380