کد خبر : 58556
تاریخ : 1401/5/18
گروه خبری : سلامت

مزیت گوشت‌های گیاهی به حیوانی چیست؟

کریس برایانت، پژوهشگر دانشگاه باث، به بررسی تفاوت‌های گوشت قرمز و و گوشت‌های گیاهی پرداخته و می‌گوید: امروزه به طور فزاینده‌ای می‌بینیم که چگونه محصولات گیاهی با توسل به سه عنصر ضروری طعم، قیمت و راحتی دسترسی می‌توانند تقاضای بازار را از محصولات حیوانی و به سمت گوشت‌های گیاهی تغییر دهند.

این مطالعات، شواهد قابل توجهی را نشان می‌دهد که مصرف گوشت‌های گیاهی در مقایسه با محصولات حیوانی از نظر انتشار گازهای گلخانه‌ای، استفاده از آب و استفاده از زمین بسیار پایدارتر بوده و همچنین جایگزین‌های پروتینی مبتنی بر گیاه نیز دارای طیف گسترده‌ای از مزایای سلامتی است.

امروزه گوشت‌‌های گیاهی می‌توانند طعم، بافت و تجربه خوردن گوشت حیوانات را تقلید کنند. با در دسترس قرار گرفتن گزینه‌های بیشتر، به نظر می‌رسد مردم از مصرف گوشت و لبنیات به نفع غذاهای گیاهی صرف نظر می‌کنند.

این پژوهش نتایج 43 مطالعه را که به بررسی تأثیرات سلامتی و زیست‌ محیطی غذاهای گیاهی می‌‌پردازند، تجزیه و تحلیل کرد. آنها همچنین به دنبال روندهایی در مورد رفتار مصرف کننده به ویژه احساس مردم در مورد خوردن گوشت جایگزین بودند.

طی مطالعه انجام شده، 90 درصد از افرادی که گوشت و لبنیات گیاهی مصرف می‌‌کردند، گوشت‌ خوار یا انعطاف ‌پذیر بودند افرادی که از رژیم گیاه‌خواری پیروی می‌‌کردند اما تنها گاهی اوقات گوشت می‌خوردند. پژوهشگران همچنین به این نتیجه رسیدند که محصولات گیاهی با نزدیک‌ترین طعم به گوشت‌های فرآوری شده احتمال بیشتری دارد که جایگزین گوشت واقعی حیوانات شوند.

در این میان نکته مهم این است که نه تنها لذت بردن از طعم غذا برای افراد، مهم است، بلکه غذاهای گیاهی به آنها اجازه می‌دهد بدون احساس گناه، غذا بخورند.

این بررسی نشان داد که محصولات گیاهی انتشار گازهای گلخانه ای را نسبت به محصولات حیوانی کاهش می‌دهند. به عنوان مثال، برآوردها نشان می‌دهد که جایگزینی پنج درصد گوشت گاو با پروتئین نخود، انتشار دی اکسید کربن را تا هشت میلیون تن در سال کاهش می‌دهد.

انتخاب همبرگرهای گیاهی در مقابل همبرگرهای گوشتی می‌تواند انتشار گازهای گلخانه ای را تا 98 درصد کاهش دهد. یکی از دلایلی که چرا غذاهای گیاهی برای محیط زیست بهتر هستند این است که به زمین کشاورزی و آب کمتری نیاز دارند و آلودگی کمتری نسبت به صنعت گوشت ایجاد می‌کنند.

از نظر سلامتی، محققان می‌گویند محصولات گیاهی برای بدن بهتر از گوشت حیوانات هستند. گوشت‌های گیاهی و لبنیات همچنین به کاهش وزن و ساخت توده عضلانی کمک می‌کنند. یکی از دلایل موجود، این است که سازندگان مواد غذایی می‌توانند در دستور العمل‌های خود خلاق بوده و قارچ‌های خوراکی، ریزجلبک‌ها یا اسپیرولینا را به غذاهای گیاهی اضافه کنند.

از سوی دیگر این افراد اسیدهای آمینه، ویتامین B، ویتامین E و آنتی اکسیدان‌های بیشتری مصرف می‌کنند. با این حال، عوامل دیگری مانند کل کالری دریافتی و سطح ورزش نیز نقش مهمی در سلامت کلی فرد دارند.

دکتر برایانت پیشنهاد می‌کند که تحقیقات آینده روی محصولات گیاهی باید روی چگونگی بهبود طعم، سلامت و پایداری آنها تمرکز کند تا تقاضا برای گوشت کاهش یابد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/58556