کد خبر : 58735
تاریخ : 1401/5/22
گروه خبری : جامعه

زنان در معرض آسیب چند روز می‌توانند در مراکز مداخله در بحران بمانند؟

آسیب‌های اجتماعی ماحصل فرآیندهای بسیار پیچیده‌ای است؛ این فرآیندها در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و روانی و... به وقوع پیوسته و اشکال خاص آسیب‌های اجتماعی را متبلور می‌کند. کودکان خیابانی، دختران فراری، کودک‌آزاری و بسیاری از موارد دیگر همه ازجمله موارد این آسیب‌ها محسوب می‌شوند.
اما برای ساماندهی این آسیب‌ها به ذهنیت و برخورداری همه‌جانبه نیازمند هستیم. از طرفی پرداخت و اصلاح ساختارهای کلان جامعه و از طرف دیگر ارائه خدمات تخصصی به آسیب‌دیدگان اجتماعی دو راهبردی است که ناگزیریم برای تحقق اهداف خود به آن‌ها متوسل شویم. در این راستا مراکز مداخله در بحران مرکزی است که در اصل می‌توان آن را مادر سایر مراکز دانست. این مراکز به‌عنوان یک اورژانس مسائل اجتماعی عمل می‌کند و موارد خشونت‌های خانگی مثل کودک‌آزاری، همسرآزاری، خودکشی، طلاق و... را پوشش می‌دهند و در ضمن به‌عنوان مرجعی موارد مختلف را به سایر مراکز سازمان ارجاع می‌دهد.
هدف کلی مراکز مداخله در بحران، کنترل و کاهش بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی است، اما ارتقای سطح دانش و آگاهی افراد در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی در خصوص مسائل و مشکلات اجتماعی و کمک به درک موقعیت خود در شرایط بحرانی، ارتقای توانمندی‌های افراد در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی جهت مقابله با مسائل فردی و اجتماعی در شرایط بحرانی از طریق ارائه خدمات تخصصی به موقع، ارتقای آگاهی‌ها و شناخت خانواده و اجتماع نسبت به نیازهای مراجعان به‌منظور تسهیل فرآیند حل مسئله در شرایط بحرانی، شناسایی مناطق و کانون‌های آسیب‌زا و اقدامات تخصصی در بحران‌زدایی، شناسایی آسیب‌های اجتماعی نوپدید و بازپدید، ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمان‌های غیردولتی و مداخله مؤثر به منظور کاهش جرائم و جلوگیری از تشدید بحران و آسیب‌های اجتماعی و کاهش صدمات بر اقشار در معرض آسیب از اهداف اختصاصی این مراکز است.
**چه کسانی مشمول دریافت خدمات از مراکز مداخله در بحران هستند؟
زوجین متقاضی طلاق و افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی آسیب‌دیده اجتماعی، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کرده‌اند، کودکان خیابانی و کار، همسران و کودکان آزاردیده، مبتلایان به اختلال هویت جنسی، دختران و پسران فراری از منزل و سایر افرادی که در شرایط بحرانی قرار دارند از افراد مشمول هستند.
نحوه پذیرش این مراکز به این صورت است که مراجعان می‌توانند به‌صورت خودمعرف یا با معرفی توسط خط اورژانس اجتماعی 123، خدمات اجتماعی سیار یا با معرفی از طریق مراجع قضایی، انتظامی، سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط و... به مرکز مراجعه کرده و از خدمات این مرکز که به صورت رایگان و شبانه‌روزی و به‌صورت سرپایی و نگهداری موقت ارائه می‌شود، بهره‌مند شوند.
نحوه ارائه خدمات در این مراکز به این صورت است که در این مرکز پس از پذیرش و ارزیابی‌های تخصصی اجتماعی، روانشناختی، بهداشتی و درمانی و حقوقی، تیم تشخیص مرکز با توجه به ارزیابی‌های صورت گرفته و متناسب با نوع مشکل مراجع تصمیم‌گیری کرده و سپس نسبت به ارائه خدمات تخصصی به افراد اقدام می‌شود.
زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی می‌توانند 20 تا حداکثر 33 روز از خدمات نگهداری موقت استفاده کنند. خدمات این مرکز می‌تواند از طریق تماس با خط اورژانس اجتماعی 123 و خدمات سیار اورژانس اجتماعی و همچنین از طریق حضور تیم‌های تخصصی مستقر در سایر سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط نیز به افراد در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب‌دیده اجتماعی ارائه شود.
خدمات تخصصی مراکز مداخله در بحران شامل خدمات مددکاری اجتماعی، خدمات روانشناسی و روانپزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی، خدمات آموزشی و تربیتی و خدمات حقوقی است که توسط نیروهای تخصصی از جمله مددکار اجتماعی، روانشناس، روانپزشک، مشاور حقوقی، پزشک و پرستار ارائه می‌شود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/58735