کد خبر : 60549
تاریخ : 1401/7/6
گروه خبری : جامعه

اراده دولت برای خانه‌دار شدن مردم؛

33 هزار مسکن ملی کرمانشاه درحال ساخت است

وزارت راه و شهرسازی برای استان کرمانشاه در چهار سال آتی ساخت 116 هزار واحد را پیش‌بینی کرده است و تاکنون از حدود 200 هزار نفری که در سامانه نهضت مسکن ملی ثبت‌نام کردند، 57 هزار نفر در استان واجد شرایط اولیه هستند و این درحالی است که مدیران اجرایی استان به دنبال افزایش ظرفیت و تخصیص زمین‌های بیشتری‌ هستند تا خانواده‌هایی که مستحق به‌شمار می‌روند، حتماً صاحب خانه شوند.
طبق برآوردی که آذرماه سال گذشته انجام شد، هزینه هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن چهار میلیون و 750 هزار تومان است که واحدهای اولیه در ماه‌های آینده با همین مبلغ تحویل می‌شود و واحدهایی که ساخت آن‌ها 18 تا 24 ماه زمان می‌برد و افرادی که پالایش می‌شوند به پروژه‌های درحال احداث معرفی خواهند شد که برای احداث واحدهای مسکونی این طرح در شهر کرمانشاه 400 میلیون تومان و در سایر شهرستان‌های استان 300 میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت می‌شود.
نکته مهمی که مدیران باید در اجرای طرح مسکن ملی مد نظر داشته باشند این است که حتماً در بخش‌های مختلف این پروژه‌ها باید از توان و ظرفیت‌های داخلی استان استفاده کنیم تا با به‌کارگیری پیمانکاران، نیروی کار و مصالح تولیدشده در داخل استان، رونق و ارزش‌افزوده این بازار را در کرمانشاه احساس کرده و از قِبل آن بخشی از مشکل بیکاری جوانان استان هم حل شود.
   شرایط احراز صلاحیت دریافت مسکن: تسهیلات نگرفته باشند و ملکی به‌نام آن‌ها نبوده باشد
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در این رابطه با اشاره به اینکه مجموعه مدیران دولت در استان برای تأمین مسکن کرمانشاهیان به‌صورت جدی پای کار هستند، گفت: اکنون که عملیات اجرایی 33 هزار واحد در استان آغاز شده است، هم‌زمان کیفیت پروژه‌ها هم مهندسی می‌شود تا با یک طراحی جدید هزینه بی‌خودی برای مردم درست نکنیم و بهره‌وری را بالا برده و استحکام ساختمان‌ها را هم افزایش دهیم.
«مهرداد آهکی» تعیین تکلیف حدود 200 هزار متقاضی در استان کرمانشاه و استخراج 57 هزار نفر از آن‌ها را کار بسیار بزرگی دانست و افزود: فراخوان برای تکمیل پرونده این 57 هزار نفر ارسال شده تا با مراجعه مدارک خود را تکمیل و تعهدات لازم از آن‌ها گرفته شود و با وجود اینکه سامانه ثبت‌نام اکنون بسته است، اما دولت بنا دارد همه افراد واجد شرایط را شناسایی کند تا صاحب خانه شوند و بنابراین این سامانه در فواصل زمانی برای ثبت‌نام باز می‌شود.
وی شهرستان‌های کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، جوانرود، کنگاور، سرپل ذهاب و سنقر را دارای بیشترین متقاضی مسکن ملی عنوان کرد و در ادامه اظهار کرد: خوشبختانه عملیات اجرایی ساخت مسکن در زمین 49 هکتاری اسلام‌آباد غرب هم آغاز شده و براساس زمینی که تملک می‌کنیم، تعداد بلوک‌ها و واحدها هم در این شهرستان معین می‌شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه افراد واجد شرایط درصورت طی کردن روال قانونی در دو و یا سه سال آینده واحد خود را تحویل می‌گیرند، گفت: افرادی که برای تکمیل مدارک خود مراجعه می‌کنند، حتماً باید تاکنون از تسهیلات مسکن دولتی استفاده نکرده باشند و همچنین از سال 1384 ملکی در دفترخانه به نام آن‌ها ثبت نشده باشد.
   مسکن ملی و بازار 60 هزار میلیاردی آن در کرمانشاه
رئیس انجمن صنعت ساختمان استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن یک فرصت طلایی برای رونق کسب‌وکار در استان کرمانشاه است، گفت: طبق برآوردهای انجام‌شده اجرای طرح نهضت ملی مسکن یک بازار 60 هزار میلیارد تومانی برای استان کرمانشاه فراهم می‌کند.
«آرش شادفر» با اعلام اینکه 30 درصد مشاغل استان در حوزه صنعت مسکن و ساخت‌و‌ساز است، افزود: امروز برای اشتغال و رونق اقتصادی استان یک فرصت به‌نام نهضت ملی مسکن داریم و اگر درست از این فرصت استفاده کنیم، 60 هزار میلیارد تومان در بازار مسکن کرمانشاه و اشتغال استان ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه باید به فکر پویایی اقتصاد و اشتغال استان کرمانشاه باشیم و این با شعار دادن درست نمی‌شود، گفت: اگر بتوانیم از این فرصت نهضت ملی مسکن برای استان استفاده کنیم، هم بحران مسکن کرمانشاه، هم اشتغال و بیکاری استان، هم بحث امنیت و هم امیدواری که امروزه بسیار مورد نیاز جامعه ما است، درست می‌شود.
این کارشناس حوزه ساختمان‌سازی در ادامه با بیان اینکه در بحث نهضت ملی مسکن هدف اصلی خانه‌دار کردن اقشار ضعیف جامعه است، افزود: پس ابتدا نیاز مردم و توان آن‌ها که چطور واحد مسکونی برای آن‌ها باید ساخت، سنجیده شود و سپس دست به ساخت‌وساز زد؛ زیرا در برخی از پروژه‌های مسکن مهر متقاضیان از آن استقبال نکردند و همین‌طور مانده است.
* از ظرفیت بخش خصوصی برای به نتیجه رساندن طرح مسکن ملی باید استفاده شود
رئیس انجمن صنعت ساختمان استان کرمانشاه در ادامه گفت: درس دیگری که از طرح مسکن مهر می‌توان گرفت، کم‌توجهی به مشارکت بخش خصوصی به‌ویژه در بحث زیرساخت‌ها است. اگر بخش خصوصی به‌ویژه در بحث زیرساخت‌های پروژه‌های نهضت ملی مسکن مانند جاده، احداث مدرسه، مکان‌های تفریحی، بوستان و دیگر موارد مشارکت کند، هزینه‌های بسیار زیادی از دوش دولت برداشته می‌شود، زیرا دولت به تنهایی توان مالی و نیروی اجرای این طرح بزرگ را ندارد و مشمول زمان خواهد شد.
شادفر عنوان کرد: متأسفانه دولت در اجرای طرح نهضت ملی مسکن جایگاه آنچنان دقیقی برای بخش خصوصی ندیده و تعریف نکرده و احتمالاً همین عامل باعث اجرای ناموفق آن ظرف مدت‌زمان مقرر خواهد شد.
این کارشناس حوزه ساختمان‌سازی توضیح داد: بخش خصوصی هم سرمایه، دانش و تخصص لازم را برای اجرای پروژه‌ها دارد و هم انگیزه که عامل بسیار مهمی در موفقیت یک پروژه است و می‌تواند پروژه‌های با کیفیتی در مدت کوتاهی در راستای سودهی در مدیریت پروژه بسازد و تحویل دهد و دولت به‌عنوان شریک متمول با پرستیژ، ناظر و تسهیل‌گر در پروژه مشارکت کند و از بخش خصوصی کار بخواهد.
به گفته شادفر لازم است بخش خصوصی به‌عنوان مشارکت‌دهنده در اجرای بخش‌های مختلف طرح نهضت ملی مسکن سرمایه‌گذاری کرده و پس از بهره‌برداری آن را به دولت تحویل دهد، مانند اجرای خیلی از پروژه‌های عمرانی و اقتصادی دیگر از قبیل ساخت بزرگراه، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها که با مشارکت بخش خصوصی ساخته می‌شود.
این استاد رشته عمران دانشگاه در ادامه بیان کرد: به‌عنوان یک مدرس دانشگاه به‌جرأت اعلام می‌کنم کمتر جایی از دنیا دولت با زمین رایگان و هیچ سپرده‌ای برای مردم خانه می‌سازد، اما باید به این نکته دقت کنیم، اینکه دولت هم مسکن بسازد و هم زیرساخت‌ها را مانند فضای سبز، جاده‌ و غیره فراهم کند، مطمئناً هم‌زمان انجام نمی‌شود و زمان‌بر خواهد شد و این هزینه‌ها را برای دولت بسیار افزایش خواهد داد؛ بنابراین مشارکت بخش خصوصی را برای موفقیت در این طرح می‌طلبد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/60549