در این مطلب به هشت ماده غذایی اشاره خواهیم کرد که باید برای جلوگیری از پیری زودرس و ابتلا به بیماری، از مصرف آنها خودداری کنید.
1. علیرغم اطلاعیههای سازمان جهانی غذا و دارو مبنی بر ممنوعیت استفاده از چربیهای ترانس و روغنهای هیدروژنه فراوری شده، این دو هنوز هم در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرند. از این روغنها به منظور پخت و پز یا به عنوان سس سالادها استفاده نکنید. این روغنها ارزانتر هستند، اما عمرتان را کوتاه کرده و عمر قاب عکستان بر روی طاقچه را طولانیتر میکنند! نکته مشابه: از کرهای به جز مارگارین استفاده کنید. در غیر این صورت میتوانید از پلاستیک ذوب شده نیز استفاده کنید! زیرا پلاستیک مذاب و کره مارگارین از نظر مولکولی مشابه هستند؛ بنابراین کرههای طبیعی بهترند. فقط از روغنهای سرد فشرده استفاده کنید، اما هرگونه روغن کانولا (کلزا) را رد کنید. 2. حرف از چربیها شد، از مصرف غذاهای کم چرب یا بدون چربی نیز اجتناب کنید. این تئوری که “همه چربیها و کلسترول موجب چاقی و مشکلات قلبی میشود” جعلی است. خودتان را به خاطر این حرفها نابود نکنید. از مصرف غذاهای دارای آسپارتام و جوش شیرین اجتناب نمایید. همچنین باید مصرف هرگونه نوشابهی حاوی این ماده را نیز قطع کنید. آسپارتام یک سم عصبی است که مرگ سلولهای مغزی را تحمیل میکند و میتواند مسبب زوال عقل و یا سرطان مغز باشداغلب دانشمندان این نظریه را به طور کامل رها کردهاند. زیرا اگر افراد بخواهند مصرف چربیهای سالم را به طور چشمگیری کاهش دهند، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و چاقی بیشتر خواهد شد، زیرا این قندها و HFCS (شربت ذرت با فروکتوز بالا) است که ریشه چاقی و مشکلات مربوط به چربیهای اشباع هستند.
3. برخی افراد، شکرهای تصفیه شده یا سوکروز را سم در نظر میگیرند. این ماده موجب افزایش قند خون و در نهایت پاسخ انسولین در بدنتان شده و در نهایت به چاقی و دیابت ختم میشود. سوکروز، موجب فرایند اکسیداسیون میگردد که به طرز عجیب و غریبی سبب پیری زودرس و همچنین موجب تولید محصولات نهایی گلیکاسیون یا گلیکوتوکسین (نوعی ماده سمی) میشود. پس به نفعتان است که مصرف سوکروز را کم کنید.
4. شیرین کنندههای مصنوعی از سوکروز هم بدتر هستند. از مصرف غذاهای دارای آسپارتام و جوش شیرین اجتناب نمایید. همچنین باید مصرف هرگونه نوشابهی حاوی این ماده را نیز قطع کنید. آسپارتام یک سم عصبی است که مرگ سلولهای مغزی را تحمیل میکند و میتواند مسبب زوال عقل و یا سرطان مغز باشد.
5. شما همچنین باید شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا (HFCS) را کنار بگذارید. شما میتوانید این کار را با کنار گذاشتن مصرف نوشابهها و آبمیوه انجام دهید. اما این کافی نیست. شیرینیها، کوکیها و آب نباتها نیز معمولاً حاوی HFCS هستند، اما تولیدکنندگان اغلب با استفاده از برچسب “شربت ذرت” مسئله را حل میکنند. فروکتوز، قند طبیعی موجود در میوه، به دلیل وجود ترکیبات طبیعی دیگر موجود در میوه، به آرامی متابولیزه میشود. اما کنسانتره شربت ذرت با فروکتوز بالا موجود در غذاها و نوشیدنیهای فراوری شده به سرعت به منظور تبدیل به ماده انرژیزا مانند گلوکز، متابولیزه نمیشود و نیمی از آن به عنوان چربی در کبد ذخیره شده و موجب، چاقی، کبد چرب، دیابت نوع 2 یا سرطان میشود.
6. امروزه، گندم نیز در حال طی کردن مسیر تبدیل شدن به ماده مضر است. زیرا اکنون تبدیل به مقصر بیشتر مشکلات گوارشی شده است. اما یک مطالعه کانادایی نشان داد که بسیاری از افراد دارای حساسیت گلوتن مشکل کمتری را با نان مبتنی بر خمیرترش دارند. همانطور که در مورد نان گندم گفته شد، میتوان آن را به سایر دانههای زراعی نیز تعمیم داد. بهتر است از مصرف هرگونه محصولات گندم فراوری شده و محصولات دانهای تصفیه شده اجتناب کنید.
7. سویا هم یکی دیگر از مواد غذایی بحث برانگیز است. در حالی که اغلب افراد فکر میکنند سویا کاملاً مفید است، تحقیقات نشان میدهند که چگونه سویا سبب مشکلات گوارشی شده و باعث عدم تعادل هورمونی استروژن میگردد.
8. نمک پردازش شده یا تصفیه شده همه ویژگیهای یک نمک بد را داراست. اما نمک دریا در واقع یک غذای سالم است! بعضی از نمکهای فروخته شده به عنوان نمک دریا قلابی هستند، زیرا تصفیه شدهاند. فروشندگان این نمکها این نکته را که نمکشان تصفیه شده است را نمیگویند، چون اساساً همه نمکها از دریا گرفته میشوند. نمک دریای تصفیه نشده حاوی مواد مغذی حیاتی بدون پسماندهای سمی ناشی از فراوری نمک است. نمک دریای فراوری شده سفیدتر از نوع تصفیه نشده است. مطمئن شوید نمکی که مصرف میکنید نمک طبیعی غیرتصفیه بوده و در حد امکان کمی نمک با خود به همراه داشته باشید، چون در رستورانها از نمک تصفیه شده استفاده میکنند.
|