فرهاد زنگنه روز یکشنبه اظهار کرد: این میزان تخم مرغ از 18 واحد مرغداری تخمگذار استان به ظرفیت 800 هزار قطعه سالانه تولید میشود که این میزان کفاف مصرف استان را ندارد. وی اضافه کرد: میزان نیاز تخم مرغ استان روزانه 65 تن است که از این میزان هم اکنون 33 تن در داخل استان تولید و مابقی از دیگر استانهای کشور وارد میشود. سرپرست مدیریت طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهان کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه افزایش تولید تخم مرغ در برنامههای این مدیریت قرار دارد، افزود: هماینک یک واحد 120 هزار قطعهای تخمگذار در استان با 90 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است که پیشبینی میشود تا پایان امسال مورد بهرهبرداری قرار گیرد. زنگنه تأکید کرد: علاوه بر این دو واحد 40 و 60 هزار قطعهای نیز هماکنون در حال احداث است که در آینده وارد مدار تولید خواهد شد. وی سرانه مصرف تخم مرغ در استان را به میزان سرانه کشور و به مقدار 12 کیلوگرم در سال اعلام کرد و افزود: ترویج مصرف تخممرغ و همچنین بهبود وضعیت این پروتئین اقتصادی و با کیفیت در سفره غذایی مردم از برنامههای این مدیریت است. سرپرست مدیریت طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهان کشاورزی کرمانشاه یادآور شد: امروز نیز به مناسبت گرامیداشت روز جهانی تخم مرغ با شعار «مصرف تخم مرغ برای زندگی بهتر» مراسمی بهصورت نمادین برای ترویج مصرف تخم مرغ در یکی از مدارس شهر کرمانشاه و دیگر شهرستانهای استان برگزار شد. زنگنه اضافه کرد: در این مراسم که با همکاری آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، صدا و سیما، خبرگزاریها، دامپزشکی و اتحادیه مرغداران استان برگزار میشود ضمن نواختن زنگ صبحانه با تخم مرغ، ساندویچ تخم مرغ نیز در بین دانشآموزان این مدرسه توزیع شد تا دانشآموزان با ارزش تغذیهای تخم مرغ آشنا شوند. وی با بیان اینکه هر فرد سالم باید روزانه یک عدد تخم مرغ در وعده غذایی خود مصرف کند یادآور شد: حتی برای بیماران نیز مصرف سه عدد تخم مرغ در هر هفته توصیه شده است. وی تأکید کرد: شهروندان در صورت استفاده از تخم مرغ از مصرف آن با غذاهای چرب و روغن خودداری کرده و ترجیحاً بهصورت آبپز آن را میل کنند. مصرف تخم مرغ یکی از سادهترین و کمهزینهترین روشها برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب میشود. هر تخممرغ حدود 85 کالری و هفت گرم پروتئین دارد و افزون بر تأمین پروتئین روزانه میتواند به بهبود سلامت انسان نیز کمک کند.
|