کد خبر : 61457
تاریخ : 1401/7/27
گروه خبری : جامعه

یک گام تا احداث کارخانه طلای قلقله سقز

واگذاری طرح به پیمانکار

مدیرعامل شرکت طلای کردستان روز سه‌شنبه در این ارتباط گفت: شرکت پیمانکاری ایرتیک که سابقه درخشانی در زمینه ساخت کارخانه‌ها و انجام پروژه‌های «EPC » (انجام همه کارها از طراحی، تأمین تجهیزات و ساخت توسط پیمانکار انتخاب شده) در کشور دارد به‌عنوان پیمانکار احداث کارخانه طلای قلقه سقز انتخاب شد.
محمد قادرمرزی با اشاره به اینکه آگهی سراسری انتخاب پیمانکار پروژه ساخت کارخانه طلای قلقله سقز چندماه پیش منتشر شد، اظهار کرد: 13 شرکت پیمانکاری برای این کار اعلام آمادگی کردند.
وی اضافه کرد: از این تعداد هفت شرکت واجد شرایط بودند و در مرحله پیش ارزیابی پنج شرکت امتیاز لازم را کسب کردند.
مدیرعامل شرکت طلای کردستان ادامه داد: براساس قیمت و امتیازبندی انجام شده، شرکت پیمانکاری ایرتیک انتخاب و معرفی شده است و این شرکت هم‌اکنون در حال تجهیز کارگاه بوده و فعالیت مهندسی آن آغاز شده است.
قادرمرزی با اعلام اینکه براساس قرارداد منعقد شده تا دو سال آینده عملیات احداث این کارخانه باید به اتمام برسد، گفت: مبلغ قرارداد هم برای احداث این کارخانه یک هزار و 350 میلیارد تومان است.
وی اظهار کرد: شرکت مشاور پارس اولنگ هم به‌عنوان مشاور معدنی در زمینه استخراج و اکتشاف معدن و شرکت مهندسین مشاور آماتیس رابین هم به عنوان مشاور مادر کارخانه انتخاب شدند.
معدن طلای قلقله یکی از طرح‌های پیشران استان کردستان است که در فاصله 35 کیلومتری جنوب غربی شهرستان سقز و در اراضی روستایی به همین نام واقع شده‌اند.
با انجام اکتشافات مقدماتی، نیمه تفصیلی در دهه 1380 حدود 18.75 کیلومتر مربع برای درخواست یک فقره پروانه اکتشاف به سازمان صنایع و معادن وقت معرفی شد که با موافقت این سازمان پروانه اکتشاف محدوده طلای قلقله در سال 1388 به نام سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور صادر شد.
دی‌ماه سال 1396 هم با حضور وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بخش معدن این طرح به بهره‌برداری رسید و قرار بود تا پایان سال 1397 عملیات اجرایی کارخانه استحصال طلا در جوار معدن هم آغاز شود ولی با توجه به قرار گرفتن محل کارخانه در بالادست سد چراغ ویس که منبع تأمین آب شرب شهر سقز با بیش از 226 هزار نفر جمعیت است، اداره کل محیط زیست و شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان با اجرای آن مخالفت کردند و همین مسئله باعث عدم صدور مجوز بهره‌برداری از آن شد.
بعد از تغییر مکان احداث کارخانه طلا به پایین‌دست سدچراغ ویس، مطالعات انجام‌شده توسط مشاور به تأیید سازمان محیط زیست رسید و مجوز آن صادر و امسال هم پیمانکار آن انتخاب شد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/61457