کد خبر : 61597
تاریخ : 1401/8/1
گروه خبری : جامعه

آقایان مسئول! اجازه ندهید رخوت به صنعت استان رسوخ کند

با توجه به شرایط آب در استان و اولویت تأمین آب شرب، برای توسعه استان و ایجاد اشتغال دیگر نمی‌توانیم روی بخش کشاورزی حساب باز کنیم و همین مسئله از امروز باید مورد توجه قرار گیرد؛ بدون تردید ظرفیت‌هایی چون موقعیت مکانی، نیروی انسانی و غیره باعث می‌شود روی صنعت حساب ویژه‌ای باز کنیم، صنعتی که می‌تواند ضمن ایجاد اشتغال، نیاز داخل را تأمین، به رشد جی‌دی‌پی کمک، از تورم جلوگیری و البته بازارهای جهانی را وابسته کند و همین نکته می‌تواند عامل بازدارنده برای اعمال تحریم علیه ایران باشد.

اگرچه این سخنان از یک منظر ایده‌آل است، اما ما در استان همدان نیاز جدی و مبرم داریم این مسئله را در رأس امور قرار دهیم؛ خوشبختانه در یک سال گذشته دولت سیزدهم برنامه‌های جدی و پیگیری‌های منظمی را برای تحقق این برنامه و رونق تولید به کار بسته و مسائل اقتصادی یکی از محورهای جدی سفر رئیس دولت مردمی و قوی سیزدهم به استان‌ها بوده و همدان نیز از این مسئله مستثنا نیست؛ در شرایط تورمی و تنوع کالاهای خارجی، تولیدکنندگان راه سختی در پیش دارند و ما حداقل در همدان نیاز داریم دو مسئله مهم را در کنار هم پیش ببریم، ابتدا ظرفیت موجود را حفظ و از واحدهای فعلی پشتیبانی کنیم و دوم به دنبال جذب سرمایه‌گذارهای جدید داخلی و خارجی باشیم، برای این منظور نیاز داریم همه در خدمت صنعت، معدن و تجارت این استان باشند و البته متولی اصلی بخش صنعت، معدن و تجارت هم باید بتواند ظرفیت‌های استانی و ملی را در این مسیر همراه کند.

حدود یک سال از عمر دولت قوی و مردمی سیزدهم می‌گذرد، اما در حوزه صنعت، معدن و تجارت هنوز آن حرکتی که برای رفع از مشکلات و بحران‌های فعلی لازم است، دیده نشده؛ گویی یک انفعال در این حوزه خود را به رخ می‌کشد. این مسئله اگر به‌خوبی مدیریت نشود، می‌تواند موجب بروز رخوت در صنعت استان شود، ما نه‌تنها نخواهیم توانست سرمایه‌گذاران جدید جذب کنیم که واحدهای موجود خود را نیز از دست خواهیم داد.

خوشبختانه در رأس استان کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با جدیت مسائل را دنبال می‌کند، اما یک خلأ در لایه‌های پایینی مشاهده می‌شود که باعث شده نتایج کار ظهور و بروز مورد نظر را نداشته باشد، دبیری کارگروه باید پویاتر و پیگیر‌تر حرکت کند، چراکه پشتیبانی از آنچه وجود دارد، بهترین بستر و تبلیغ برای جذب سرمایه‌گذاران جدید است. اگر پویایی بر صنعت، معدن و تجارت استان حاکم و پشتیبانی از آنچه موجود است، عیان باشد، آنگاه سرمایه‌گذار احساس امنیت کرده و با آغوش باز و روی گشاده به سمت استان همدان حرکت می‌کند.

برای تحقق این امر نیازمندیم علاوه‌بر امور سخت‌افزاری و بروکراسی که بتواند زمینه لازم را فراهم کند، نگاه فرهنگی در مدیریت و بدنه فرهنگی متولی امر صنعت، معدن و تجارت نیز با اصول توسعه همخوان و مردم نیز پذیرای سرمایه‌گذاران باشند.

برای این امر باید صنعت، معدن و تجارت استان از حالت انفعالی و رخوت خارج شده و پویایی را حاکم بر ساختار خود کند تا بتواند استان را برای رونق صنعت و تحقق توسعه بسیج کند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/61597