کد خبر : 62312
تاریخ : 1401/8/17
گروه خبری : زیست بوم

کردستان سالانه پذیرای 50 هزار قطعه پرنده است

سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی در منابع آبی استان هر سال در دی‌ماه انجام می‌شود، دی‌ماه سال 1400، براساس سرشماری انجام شده وجود 17 هزار قطعه پرنده از میان خانواده کاکایی‌ها، کشیم‌ها، باکلان‌ها، پرستوی دریایی، حواصیل‌ها، لک‌لک‌ها، مرغابی‌ها و قوها در منابع آبی استان گزارش شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان روز سه‌شنبه درخصوص گفت: بر مبنای بررسی‌های انجام‌شده در طول سال همه زیستگاه‌های استان اعم از منابع آبی و غیرآبی، پذیرای 50 هزار پرنده است که این مهم به‌دلیل برخورداری این منطقه از شرایط زیستی مناسب، امنیت، آب و غذای کافی است.

حیدر ویسی گفت: این استان با توجه به شرایط جغرافیایی آن در مسیر مهاجرت پرندگان قرار دارد و با توجه به داشتن زیستگاه‌ها و منابع آبی فراوان با آغاز فصل پاییز محلی برای استراحت کوتاه و ذخیره انرژی این پرندگان است.

وی با اعلام اینکه شکار پرندگان آبزی در استان ممنوع است، اظهار کرد: پروانه شکار پرندگان آبزی صادر نشده و یگان حفاظت این اداره‌کل شبانه‌روز منابع آبی را مورد پایش قرارمی‌دهند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف شکار و صید، طبق قانون برخورد و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی می‌کنند.

  مردم از تغذیه حیات وحش خودداری کنند

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان در بخش دیگری از سخنانش به مضر بودن تغذیه دستی حیات وحش اشاره کرد و گفت: ریختن مواد غذایی مانند نان خشک، دانه‌های مختلف گیاهی مانند گندم و برخی پسماندهای غذایی برای پرندگان و حیات وحش در برخی نقاط توسط گردشگران و مردم به یک رسم تبدیل شده که اقدام زیان‌آوری است و باید از انجام آن ممانعت شود.

ویسی گفت: افزون بر این امکان انتقال بیماری‌ها به سیستم گوارشی و تنفسی از طریق غذای دستی آلوده باعث بروز مشکل در رژیم غذایی پرندگان و حیات وحش می‌شود.

وی ادامه داد: برخی افراد سودجو می‌توانند از این ترفند برای شکار حیات وحش به ویژه پرندگان وحشی استفاده کنند بنابراین از عموم مردم درخواست می‌شود از هر نوع غذا دهی به ویژه به پرندگان و زیستمندان تالاب زریبار و منابع آبی در مواقع غیر ضروری خودداری کنند.

وی یادآور شد: غذا دادن به طور مستمر به حیات وحش موجب خلل در نظام طبیعت و اکوسیستمی این حیوانات خواهد شد و باعث عادت به غذای آماده و کم‌تحرکی آن‌ها می‌شود.

استان کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل چلچمه و سارال با 97 هزار هکتار، بیجار با وسعت 32 هزار هکتار، بدر و پریشان قروه با وسعت 43 هزار هکتار، شاهو و کوسالان با وسعت 57 هزار هکتار و عبدالرزاق سقز با وسعت 39 هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و دو اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربه‌فردترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.

این مناطق که در حال حاضر تحت حفاظت و مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان قرار دارند به جهت حفاظت مستمر یگان حفاظت محیط زیست، تنوع بالایی از حیات وحش را در خود جای داده است؛ به طوریکه از گونه‌های جانوری شاخص در این مناطق، می‌توان به گونه‌های کل و بز وحشی، قوچ و میش ارمنی، خرس قهوه‌ای، پلنگ، گربه وحشی، کفتار، گراز، کبک وحشی، عقاب طلایی و غیره اشاره کرد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/62312