حیدر مرادی اظهار کرد: هشت هزار و 500 هکتار طبق برنامه ابلاغی، میزان سطح زیرکشت سیب زمینی در استان بود که از این میزان در هشت هزار و 100 هکتار کشت این محصول در سال زراعی 1401-1400 انجام شد. وی میزان عملکرد در هکتار سیب زمینی در مزارع استان را 6.2 تن خواند و افزود: بیش از 90 درصد سطح زیرکشت این محصول مربوط به شهرستانهای قروه و دهگلان است. مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: بر اساس بررسیها و آزمایشهای انجام شده از سال 1398 تاکنون سیب زمینی تولیدی استان از لحاظ باقی مانده سموم در حد استاندارد بوده و جزو محصولات سالم بهشمار میرود. مرادی اضافه کرد: دستیابی به محصول سالم سیبزمینی در نتیجه آموزشهای لازم به سیبزمینی کاران بود تا در بهترین و تأثیرگذارترین زمان ممکن اقدام به دادن کود آن هم به میزان لازم کنند. یک میلیون و 217 هزار و 38 هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ 96 درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی 52 هزار و 670 هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است. بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال 1400 است در 791 هزار و 970 هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و 754 هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم 443 هزار تن بوده است. از 791 هزار و 970 هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان 87 درصد دیم و فقط 13 درصد آن آبی است سالانه هم حدود 211 هزار و 268 هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان بهطور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد. 79 درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، 13 درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا میکند.
|