کد خبر : 63769
تاریخ : 1401/9/24
گروه خبری : استان‌ها

در گردهمایی اعضای کارگروه کیفی حوضه آبریز دریاچه نمک به میزبانی همدان مطرح شد؛

میزان بارش‌ها در همدان 85 درصد کاهش یافت

همدان ازلحاظ بارندگی بدترین وضعیت را در بین استان‌های کشور دارد

محمد ضروری روز چهارشنبه در گردهمایی اعضای کارگروه کیفی حوضه آبریز دریاچه نمک که با حضور نمایندگان هفت استان به میزبانی همدان برگزار شد، افزود: با توجه به شرایط خشک‌سالی و اقلیمی، برنامه‌‌های بلندمدت برای افق سال 1425 را از امسال باید طراحی کنیم تا در آن زمان خدمات لازم به‌خوبی برای جمعیت ساکن در مناطق مختلف استان ارائه شود.
وی اظهار کرد: همدان بیش از سه هزار و 500 سال قدمت شهرنشینی دارد و پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین محسوب می‌شود که نشان می‌دهد مردم این خطه از ایران اسلامی از هزاران سال پیش تاکنون خود را با اقلیم این منطقه سازگار کرده‌اند.
ضروری تصریح کرد: قنات به‌عنوان یکی از راهکارهای تأمین آب، از اختراعات و افتخارات ایران محسوب می‌شود که در طول هزاران سال گذشته به‌عنوان یک شبکه سنتی، خدمات آب‌رسانی را به مردم ارائه داده است.
وی تأکید کرد: همدان یکی از معدود استان‌هایی است که به‌واسطه موقعیت جغرافیایی، منابع آبی آن به سه حوضه آبریز مختلف سرازیر می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: 46 درصد از استان همدان در حوضه آبریز فلات مرکزی (قره‌چای) و 34 درصد در محدوده آبریز کرخه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه کمتر استانی در محدوده این سه حوضه آبریز قرار دارد، ادامه داد: حدود 84 میلیون متر مکعب از منابع آب استان همدان معادل 11 درصد به حوضه آبریز سپیدرود سرازیر می‌شود.
ضروری افزود: شیب بالا و موقعیت جغرافیایی، موجب نبود رودخانه دائمی، فصلی شدن رودخانه‌ها و کاهش ذخیره آب در استان همدان شده است.
وی با اشاره به اینکه میانگین بارش بلندمدت در استان همدان سالانه 340 میلی‌متر است، اظهار کرد: امسال در سومین سال پیاپی خشک‌سالی قرار داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان تصریح کرد: از ابتدای مهرماه امسال تاکنون، شهر همدان 14 میلی‌متر بارش داشته است؛ درحالی که با وجود شرایط خشک‌سالی، این میزان در مدت مشابه سال گذشته 86 میلی‌متر ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه همدان ازلحاظ بارندگی بدترین وضعیت را در بین استان‌های کشور دارد، بیان کرد: کاهش بارندگی در سال گذشته موجب ایجاد بحران و جیره‌بندی آب به مدت 54 روز در شهر همدان شد.
ضروری عنوان کرد: استان همدان 13 محدوده مطالعاتی حوضه آبریز دارد که پنج محدوده آن متعلق به حوضه آبریز فلات مرکزی است.
وی تأکید کرد: براساس مطالعات صورت‌گرفته میزان بارندگی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 77.5 درصد در بخش روان‌آب حوضه آبریز فلات مرکزی (قره‌چای) کاهش یافته است.
معاون حفاظت‌ و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای همدان نیز در این گردهمایی گفت: صنایع آلاینده که منابع آب‌های زیرزمینی را آلوده می‌کنند باید با اعمال برخی از محدودیت‌های خدمات‌رسانی مربوط به وزارت نیرو، اعمال قانون شوند.
«داوود شاهسوند» افزود: به‌منظور افزایش کیفیت منابع آب، باید در ابلاغ اعتبارات حوزه کیفیت‌بخشی حساسیت خاصی صورت گیرد، چراکه درصورت غفلت کیفیت خروجی منابع آب با کاهش مواجه می‌شود.
گردهمایی اعضای کارگروه کیفی حوضه آبریز دریاچه نمک با حضور نمایندگان هفت استان کشور ازجمله تهران، همدان، قم، البرز، قزوین، زنجان و اصفهان، به مدت یک روز به میزبانی شرکت آب منطقه‌ای همدان برگزار شد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/63769