کد خبر : 63893
تاریخ : 1401/9/27
گروه خبری : جامعه

استاندار کرمانشاه:

پروژه‌های نهضت ملی مسکن نباید دچار رکود شود

«بهمن امیری‌مقدم» در نشست شورای مسکن استان افزود: تمام مراحل ساخت شامل تأمین زمین، فراهم کردن زیرساخت‌ها، سهم آورده‌ اعضا و دیگر موارد باید طبق یک زمان‌بندی مشخص و با یک شتاب مناسب دنبال شود.
وی همچنین با تأکید بر اینکه پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کنار استانداردهای لازم باید از صرفه اقتصادی هم برخوردار باشند تا مردم از آن‌ها استقبال کنند، گفت: اگر این پروژه‌ها از صرفه اقتصادی برخوردار نباشند، مردم از آن‌ها استقبال نمی‌کنند.
امیری‌مقدم در ادامه یادآوری کرد: دستگاه‌هایی مانند شهرداری، فرمانداری و راه و شهرسازی باید به‌عنوان یک مطالبه‌گر پروژه‌های مسکن ملی را به شکل جدی پیگیری کنند.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: جمعیت کشور به سمت پیر شدن می‌رود و حل مشکل مسکن می‌تواند به تشویق زوج‌های جوان بسیار کمک کند.
وی ادامه داد: در همین راستا باید در قالب پروژه‌های مسکن ملی مشوق‌های مناسبی برای واگذاری مسکن به خانواده‌هایی که دارای چند فرزند هستند، درنظر گرفته شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز گفت: با توجه به اهتمام دولت سیزدهم برای ایجاد سرپناه برای مستأجران، مقرر شد چهار میلیون واحد مسکن طی چهار سال در سراسر کشور در قالب طرح ملی مسکن ساخته شود که بعد از بررسی‌ها، تصمیم بر این شد که ساخت این واحدها متقاضی‌محور باشد و به هر میزان که تقاضا وجود داشت، ساخته شود و سهمیه استان کرمانشاه 119 هزار و 850 نفر بود که باید در چهار سال ساخته شود.
مهرداد آهکی با بیان اینکه در ثبت‌نام اولیه استان 200 هزار نفر ثبت‌نام کردند، گفت: از شروط این طرح آن است که متقاضی یا همسرش از سال 1358 از دولت تسهیلات مسکن دریافت نکرده باشند، در پنج سال اخیر سابقه ثبتی نداشته باشند و سابقه سکونت پنج‌ساله در شهر مورد تقاضا داشته باشد.
* 57 هزار متقاضی واجد شرایط طرح نهضت ملی مسکن در کرمانشاه
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه از 200 هزار نفر متقاضی 57 هزار نفر واجد شرایط بودند، گفت: در مناسبت‌های مختلف ازجمله دهه فجر سامانه برای ثبت‌نام واجدان شرایط باز می‌شود.
آهکی با بیان اینکه طرح جهش ملی مسکن از آبان‌ماه 1400 به استان‌ها ابلاغ و در استان کرمانشاه از بهمن‌ماه وارد مرحله عملیاتی شد، عنوان کرد: کارگزاران این طرح تحت نظارت دولت فعالیت می‌کنند و باید تمام ملزومات شهری در مجتمع درنظر گرفته‌شده پیش‌بینی شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عملیات اجرایی 33 هزار واحد از سال گذشته تاکنون آغاز شده است، گفت: به‌طور عمده کارگزار شهرهای کمتر از 100 هزار نفر جمعیت، بنیاد مسکن و بیش از این راه و شهرسازی است.
وی با بیان اینکه به واجدان شرایط این طرح در کلان‌شهرهایی همچون کرمانشاه 400 میلیون تومان و در سایر شهرها 300 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود، افزود: آورده سهم متقاضی اقساط 40 میلیون تومانی است.
آهکی با بیان اینکه هزینه هر متر مربع این طرح چهار میلیون و 700 هزار تومان درنظر گرفته شده بود که با تورم اکنون به 6 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است، گفت: از این میزان 400 میلیون تومان در کلان‌شهرها و 300 میلیون تومان در سایر شهرها وام و مابقی سهم آورده متقاضی است.
استان کرمانشاه بیش از دو میلیون نفر جمعیت ساکن در 34 شهر و دو هزار و 590 روستا دارد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/63893