علی حسینی، با بیان اینکه زعفران در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی در دنیا کاربردهای فراوانی دارد، گفت: طبیعتاً خریداران بهدنبال محصولات باکیفیتتر هستند بنابراین اگر میخواهیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و در این بخش پیشرفت کنیم باید محصولات استاندارد بهدست مصرفکنندگان و خریداران برسانیم. وی افزود: کشاورزی که زحمت زیادی میکشد و یک مزرعه یک تا دو هکتاری خود را بهدرستی مدیریت میکند قطعاً بهدلیل جمعآوری بهموقع محصول، فرآوری صحیح و خوب قادر خواهد بود بهترین عملکرد و کیفیت را بدست آورد و حق او بیشترین حمایت و ارزشگذاری به محصولش است. عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران تصریح کرد: در ابتدای برداشت محصول کروسین زعفران سرگل در بدترین شرایط از 250 بالاتر است، اما زعفرانی که چند سال در انبارها مانده قطعاً و بدون تردید میزان کروسین آن در بهترین حالت بین 200 تا 240 خواهد بود. یک خریدار حرفهکای در هر کجای دنیا که باشد به این موارد توجه میکند و این طور نیست که ما بخواهیم نظرات غیر کارشناسی را بر بازار تحمیل کنیم و انتظار موفقیت هم داشته باشیم. حسینی با بیان اینکه بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا هستیم ولی بهرهبرداری درست از زعفران را در کشور جا ننداختهایم گفت: باید خامفروشی زعفران را کنار بگذاریم و از محصولات جانبی آن بهرهبرداری کنیم، زیرا خریداران ما در دنیا بهدنبال ترکیبات زعفران هستند. همچنین باید استانداردهای ایزو در رابطه با ادویه و چاشنی را رعایت کنیم تا بازارهای صادراتی خود را از دست ندهیم. اگر انتظار داریم که زعفران ما را با بالاترین قیمت در دنیا بخرند باید استانداردهای دنیا برای تولید و عرضه یک محصول با کیفیت رعایت شود.
|