کد خبر : 64632
تاریخ : 1401/10/15
گروه خبری : جامعه

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان:

مدیرانی که نمی‌توانند رضایت مردم و نظام را کسب کنند، کار را تحویل دهند

سیدمجتبی حسینی روز گذشته در کارگروه گندم، آرد و نان استان همدان که با حضور متولیان امر در سالن جلسات شهدای استانداری تشکیل شد، با بیان اینکه مسائلی که در شورای آرد و نان مطرح می‌شود در جلسات متعدد تکرار شده و بدون نتیجه به جلسه بعد ارجاع می‌شود، ابراز کرد: از این پس صورت‌جلسه را طوری تنظیم کنید که مشخص شود چه افرادی از چه دستگاهی متولی انجام چه کاری هستند و این موضوع را با قید زمانی دقیق تعیین کنید تا قابل رصد و پیگیری باشد.
وی خاطرنشان کرد: مدیرانی که نمی‌توانند فعالیتی انجام دهند و رضایت مردم و نظام را کسب کنند، بهتر است کار را تحویل بدهند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با تأکید بر اینکه من منتقد «جلسه برای جلسه» هستم، تصریح کرد: امید مردم به این جلسات و رتق‌وفتق امورشان است. زیبنده نیست جلسه را صرفاً برای اینکه جلسه‌ای تشکیل شود، برگزار کنیم؛ در این صورت ما اعتماد عمومی را به‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی، از دست خواهیم داد.
   مدیران شخصاً در جلسه حاضر شوند/ حضور کارشناس پذیرفته نیست!
حسینی تأکید کرد: مسئله مهم دیگر این است که مدیران مکلف به حضور در جلسه هستند واگر نتوانستند، باید نهایتاً معاون آن‌ها در جلسه حاضر شود، حضور کارشناس در این کارگروه به‌هیچ‌عنوان پذیرفته نیست، چراکه مصوبات نیازمند ضمانت اجرایی بوده، بعضاً کارشناس صورت‌جلسه را امضا می‌کند و مدیر از اجرای آن سر باز می‌زند!
وی با اشاره به لزوم نصب تابلوی ساعت کاری در بیرون از نانوایی‌ها و در انظار مردم، اظهار کرد: نیاز است بنرها برای یک‌هزار و 128 نانوایی موجود، نصب شده و شماره تلفن‌های 124 و 135 هم آنجا قید شود تا مردم شکایات خود را به صمت و تعزیرات اعلام کرده و بازرسی‌های مردمی جهت جلوگیری از تخلف‌ها تقویت شود.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود بر کیفیت بازرسی‌های صورت‌گرفته نیز تأکید کرد و گفت: اینکه بازرسی تعدادی زیادی از نانوایی‌ها در مدت‌زمان کوتاهی انجام شود، اثربخشی لازم را ندارد؛ نیاز است بازرسی‌ها در تعداد پایین، زمان‌های پراکنده و بدون اطلاع قبلی انجام شود تا نتیجه لازم را داشته باشد.
حسینی یادآوری کرد: طبق ابلاغیه وزارت صمت و وزارت کشور عمده بازرسی‌ها باید در اختیار اتاق اصناف گذاشته شده و گشت مشترک نیز توسط صمت، جهاد کشاورزی و اصناف شکل گرفته و ایفای نقش کند.
وی با ابراز انتقاد از بازرسی‌های مقطعی، اعلام کرد: اگرچه منطقی نیست بازرسی روزانه انجام شود، اما اینکه سالانه هم باشد، قابل قبول نیست؛ صرف اتکا به ثبت تخلف در «نانی نو» کار‌گشا نبوده و بسیاری از تخلفات با بازرسی حضوری محرز می‌شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان به موضوع تعطیلی نانوایی‌ها نیز اشاره کرد و افزود: رایزنی‌‌ها برای تغییر روزهای تعطیل نانوایی‌ها صورت گرفته، اما به اطلاع مردم نرسیده، باید در رسانه‌ها به آن پرداخته شده و مردم در جریان قرار بگیرند که چند درصد از نانوایی‌ها روز جمعه تعطیل نیستند.
حسینی اذعان کرد: مسئله دیگر این است که بسیاری از نانوایی‌ها تنها تا ساعت 18 نان پخت می‌کنند، نیاز است برخی از آن‌ها ساعت کاری خود را به 21 تا 22 ارتقا دهند؛ البته باید این مسئله کارشناسی شده و اگر اجرایی بود، انجام شود تا خدای‌نکرده زمینه رانت و تأمین و توزیع مسئله‌دار ایجاد نشود.
وی توجه به کیفیت و کمیت آرد را نیز حائز اهمیت خواند و گفت: هر کسی در این حوزه تخطی کرد، باید شناسایی شده و درنهایت نان با کیفیت به دست مردم برسد.
   لزوم یکسان‌سازی آمارها
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان در ادامه سخنان خود به لزوم یکسان‌سازی آمارها نیز اشاره کرد و افزود: گاهی آماری که مسئولان درخصوص موضوعی واحد ارائه می‌دهند، متفاوت است. این مسئله پذیرفتنی نیست، باید تفاهم صورت گرفته و آمارها واحد شوند تا مشکلی پیش نیاید.
حسینی با تأکید بر لزوم مدیریت حوزه آرد و نان، ابراز کرد: هدف نباید رفع تکلیف باشد و راحت‌ترین راه ممکن را انتخاب کنیم، تعمق بیشتری روی آمارها، مسئل کیفی و مدیریت این حوزه بکنید تا گره‌ای از کار مردم گشوده شود.
* مخلوط 15 درصد آرد خارج از استان برای ارتقای کیفیت آرد همدان
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار سپهرغرب مبنی بر باز شدن سامانه دریافت آرد در ساعت 12 شب هر ماه و مشکل قطعی اینترنت در برخی مناطق و دریافت آرد بی‌کیفیت توسط برخی نانوایی‌ها، گفت: این موضوع کشوری بوده و رایزنی برای اینکه ساعت 12 شب به ساعت 22 کاهش پیدا کند، انجام شده؛ اما تا حضول نتیجه باید توجه کرد سامانه تا 10 روز باز بوده و افراد می‌توانند برای دریافت آرد اقدام کنند. قاعدتاً هرکس بتواند زودتر اقدام کند، آرد باکیفیت‌تری هم عایدش خواهد شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان ادامه داد: علاوه‌بر این به کارخانه‌های آرد به جهت رسیدن کیفیت مرغوب 15 درصد گندم خارج از استان داده می‌شود تا کیفیت آن‌ها قابل قبول شود.
حسینی در خاتمه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر گلایه نانوایان از افزایش هزینه‌های پخت نان و معقول نبودن قیمت فعلی، عنوان کرد: این مسئله مصوب کشوری بوده و در استان برای آن تصمیم‌گیری نمی‌شود؛ مادامی که افزایش قیمت کشوری مصوب نشود، هرگونه افزایش قیمت خودسرانه تخلف محسوب می‌‌‌‌‌‌شود.
* لزوم سامان‌دهی توزیع آرد خارج از شبکه
سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان همدان نیز با بیان اینکه یک بخشی از آرد همدان خارج از شبکه توزیع می‌شود، گفت: امیدوارم دست کم این مقدار در داخل مصرف شده و سر از کشورهای همسایه نظیر افغانستان درنیاورد!
محمدعلی محمدی افزود: اکنون در حین جا انداختن طرح سامانه نانی نو هستیم و با اغماض با این مسئله برخورد می‌کنیم، اما باید جداً به این موضوع فکر کرده و طی روزها و هفته‌‌‌‌‌‌‌‌های آتی آن را سامان بخشید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با بیان اینکه گاهی برخی نانواها اظهار می‌کنند تمایلی به ادامه فعالیت ندارند و سهمیه خود را واگذار می‌کنند، اظهار کرد: این درحالی است که در صنف باقی می‌مانند که در ارائه آمار و ارقام و محاسبات خلل ایجاد می‌کند.
احمد شانیان اضافه کرد: این موارد خاص ابتدا باید در کمیسیون نظارت مطرح شده و اگر با آن موافقت شد، در شورای آرد و نان مطرح و برای آن تصمیم‌گیری شود.
وی در پایان با اشاره به ثبت شکایات مردمی از طریق سامانه تلفنی 124 و 135، به شکل‌گیری گروه‌های نظارت و بازرسی مردمی تأکید کرده و آن را حائز اهمیت برشمرد.
* پخت نان در روزهای تعطیل در چند نانوایی نهایی شده
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بازرسی از نانوایی‌ها کامل شده است، عنوان کرد: در شهر همدان بازرسی‌ها طبق یک برنامه انجام شده و متناظر با آن پیگیر هستیم تا در سطح شهرستان‌های استان نیز با هماهنگی صمت و جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، گشت مشترک انجام شود.
حسین فضلی‌‌ تأکید کرد: خوشبختانه موضوع تعطیلی نانوایی‌ها و تغییر برنامه تعدادی از آن‌ها برای پخت در روزهای تعطیل ثبت و نهایی شده است.
‌وی با اشاره به دو هزار و 119 مورد بازرسی صورت‌گرفته، بیان کرد: 31 مورد تخلف در یک ماه گذشته به تعزیرات ارجاع شده است، 30 گروه در سطح استان فعال است و هشت نانوایی پوز نداشته و گویا امکان و توان این کار را هم ندارند که اگر داشتند، تاکنون باید اقدام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌شد.
   خروجی گروه رصد و پایش برخورد با متخلفین باشد
حسین قره‌باغی نیز با اشاره به بازرسی نانوایی‌ها، گفت: نانوایی‌هایی که پخت کم دارند، از یک‌هزار و 850 تا 50-60 کیلو کمبود آرد داشته‌اند که باید مشخص شود این کمبودها چه شده و چرا اتفاق افتاده است.
وی افزود: براساس تحلیل گروه رصد و پایش اطلاعات لازم جمع‌آوری شده و اعتقاد داریم با توجه به هزینه زیاد این طرح در استفاده از دستگاه پوز و راه‌اندازی گروه رصد، خروجی کار برخورد جدی با متخلفین باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: گزارش‌ها هرروز انجام شده و استخراج‌ها روزانه و روند کار مشخص است، اما 10 روزه ارائه می‌شود.
در ادامه میهنی با اشاره به 799 مورد بازرسی از نانوایی‌ها و ثبت تخلفات صورت‌گرفته، عنوان کرد: سه مورد کاهش پخت نان، دو مورد عدم نصب تابلو، پنج مورد کم‌فروشی، سه مورد عدم رعایت نرخ مصوب و 97 مورد کاهش پخت نان نسبت به میزان سهیمه روزانه نانوایی‌ها، از مهم‌ترین موارد تخلف بوده است.
   20 کیلو هدررفت آرد در توزیع آن دیده نشده!
رئیس اتحادیه نانوایان همدان نیز با بیان اینکه هر کیسه آرد 20 کیلو هدررفت دارد که این موضوع اصلاً در توزیع و اعطای سهیمه دیده نشده است، به تغییر روزهای تعطیل برخی نانوایی‌ها اشاره کرد و گفت: روز تعطیل 13 نانوایی از روز جمعه به سایر روزهای هفته تغییر کرده و روز جمعه نان در مناطق سطح شهر قابل دسترس است.
ابوذر گل‌محمدی اضافه کرد: چهار تا پنج نانوا هم بدون تعطیلی هستند و تا پایان سال تعداد نانواهایی بدون روز تعطیلی و نانواهایی که روز جمعه نان پخت نمی‌کنند، به 35 مورد خواهد رسید.
وی متذکر شد: اقدام صورت‌گرفته دیگر نصب تابلو در نانوایی‌ها بوده که خوشبختانه با موقفقیت انجام شده است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/64632