کد خبر : 64641
تاریخ : 1401/10/15
گروه خبری : جامعه

اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های مهم دولت در کردستان است

ارسلان ازهاری با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متولی اصلی توزیع بودجه و نظارت بر پیشبرد روند توسعه است، اظهار کرد: این سازمان براساس رسالت کاری موضوع آینده‌نگری در مدیریت و تعریف ظرفیت‌ کاری را مورد توجه قرار داده است.
وی اضافه کرد: تمام بندهای قانون بودجه و نحوه عملکرد دستگاه‌های اجرایی در این حوزه توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مورد رصد و ارزیابی قرار می‌گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کردستان با بیان اینکه درآمد مصوب استان در سال گذشته 11 هزار میلیارد تومان بود که دو هزار میلیارد تومان آن وصول شد، گفت: مابقی اعتبارات مازاد بر درآمدهای استانی و از محل حمایت‌های دولتی در راستای توسعه استان بوده است.
ازهاری با بیان اینکه تأمین و تخصیص بودجه و نظارت بر اجرا رسالت اصلی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است و این سازمان نقشی در برگشت بودجه ندارد، گفت: سال گذشته یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار در حساب ادارات استان مانده بود که به امسال منتقل و کل این اعتبار هزینه شد.
به گفته وی، مانده وجوه مصرف نشده دستگاه‌های اجرایی در پایان سال مالی رقم ناچیز و کمتر از یک دهم درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کردستان با اشاره به پروژه نیمه‌تمام و کلنگ‌زنی شده در استان و ضرورت تأمین اعتبار برای اجرا و بهره‌برداری از این پروژه‌ها عنوان کرد: در حال حاضر با حجم قابل توجه طلب پیمانکاران مجری پروژه‌های عمرانی در استان مواجه هستیم و به هر میزان بودجه تخصیص پیدا می‌کند فوری هزینه می‌شود.
ازهاری از جذب 99.9 درصدی اعتبارات عمرانی سال گذشته استان که دارای موافقتنامه استانی بودند خبر داد و گفت: کوچک‌ترین مبلغی در این سرفصل از خزانه استان برگشت نخورده و در این زمینه در ردیف استان‌های برتر قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه دو هزار و 65 میلیارد تومان اعتبار عمرانی در سال گذشته برای استان مصوب شده بود، گفت: با حمایت دستگاه‌های نظارتی و تلاش و جدیت دستگاه‌های اجرایی توانستیم این مبلغ را جذب و تنها 165 میلیون تومان آن قابلیت جذب پیدا نکرده است.
این مسئول گریزی هم به برنامه‌ و سیاست‌های دولت سیزدهم در حوزه توسعه اقتصادی استان زد و گفت: نگاه یکسان به همه استان‌ها، پایان دادن به مظاهر فساد، حضور مؤثر مردم در مدیریت، مبارزه با رانت‌خواری، حمایت از خانواده و پایان دادن به فاصله توسعه‌یافتگی مناطق از شعارهای دولت سیزدهم بود که خوشبختانه در برنامه جامع و حرکت جهادی در حال اجرای آن است.
ازهاری با بیان اینکه در سال پایانی دولت قبل هشت میلیارد دلار بودجه برای تأمین کالاهای اساسی تخصیص یافته بود که دولت در مدتی کوتاه و با تعجیل بی‌سابقه همه آن را هزینه کرده بود، گفت: این روند نامطلوب دولت قبل قطعاً آسیب بزرگ کمبود کالای اساسی را به‌دنبال داشت اما دولت سیزدهم به‌درستی موضوع را مدیریت کرد.
وی خاطرنشان کرد: کمبود برق در دولت قبل موجب تعطیلی چند ساعته واحدهای تولیدی و در نتیجه خسارات غیر قابل جبرانی بر بخش تولید و اشتغال شده بود خوشبختانه با تمهیدات خاص این کمبود در دولت فعلی مدیریت شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کردستان اذعان کرد: تحقق سهم استان از میزان پیشرفت اقتصادی و ارزش افزوده منابع توسعه، بهینه‌سازی بسترهای جذب سرمایه‌‌گذاری و توسعه صادرات غیر نفتی و اتمام پروژه‌‌های عمرانی نیمه‌تمام از اولویت‌های مهم دولت است.
به گفته ازهاری، برای کردستان رشد اقتصادی 5/8 درصدی در نظر گرفته شده به طوری که 5/3 درصد آن متعلق به ارتقای بهره‌وری است.
وی افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی در راستای تحقق این هدف در قالب خلق منابع جدید در حوزه کشاورزی و صنعت و شناسایی منابع درآمدی اقدامات پژوهشی و برنامه عملیاتی انجام داده است.
وی با بیان اینکه امروز توسعه اقتصادی دنیا به سمت تولیدات دانش‌بنیان است و قطعاً ایران هم باید خود را با این روند جهانی همراه سازد، گفت: در کردستان 120 شرکت فعال داریم که برای تکمیل حرکت، تجاری‌سازی و کسب اعتبار در بازار داخل و خارج نیاز به حمایت‌‌های مستمر دارند که مدیریت ارشد استان تصمیم گرفت تا 10 درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌‌ای را به این حوزه اختصاص دهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کردستان اضافه کرد: علاوه بر این 6 هکتار از اراضی شهرک‌‌های صنعتی در سطح استان به این شرکت‌‌ها اختصاص یافته تا یکی از مشکلات اصلی این واحدها که زمین است حل شود.
ازهاری در پایان افزود: حمایت‌‌های ویژه مدیریت استان از واحدهای دانش‌بنیان موجب شد تا در سه ماه نخست امسال رشد درآمد 32 میلیارد تومانی داشته باشند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/64641