کد خبر : 65184
تاریخ : 1401/11/2
گروه خبری : سلامت

شیوع 35 درصدی فشار خون در بین همدانی‌ها

راضیه‌السادات میرمعینی با بیان اینکه بالای 30 سال سن ورود به بیماری پُرفشاری خون است که مردم باید فشار خون خود را کنترل کنند، اظهار کرد: بیماری پُرفشاری خون «قاتل خاموش» نامیده می‌شود، زیرا بی‌سروصدا و بدون علامت شخص مبتلا را به مرگ و پایان زندگی نزدیک می‌کند.
وی با بیان اینکه اگر پُرفشاری خون در مراحل اولیه کنترل نشود نه‌‌تنها فعالیت دستگاه قلب و عروق بلکه سایر اعضای بدن را نیز دچار مشکل می‌کند، مصرف غذاهای چرب و پُرنمک، عدم مصرف میوه و سبزیجات به مقدار کافی، ورزش نکردن و عدم تحرک بدنی کافی، کنترل و مدیریت ناکافی خشم و استرس و مصرف مفرط الکل را ازجمله عوامل رفتاری خطرساز ابتلا به فشار خون بالا دانست.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان با بیان اینکه فشار خون بالا سبب بروز خطرات جدی مانند سکته‌های قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و اختلالات بینایی می‌شود، تصریح کرد: افراد درصورت داشتن بیماری فشار خون بالا، از کنترل فشار خون خود در حد طبیعی مطمئن شده و به‌طور منظم به پزشک مراجعه کنند؛ زیرا مصرف به‌موقع و منظم داروهای کاهنده فشار خون، به کنترل فشار خون در حد طبیعی کمک می‌کند.
وی با اشاره به استفاده برخی افراد از داروهای گیاهی در کنار داروهای تجویزی پزشک، عنوان کرد: داروهای گیاهی از طریق کبد از بدن دفع شده و انباشت آن‌ها می‌تواند در طولانی‌مدت برای بدن بسیار زیان‌بار باشد؛ پس توصیه این است که بیماران داروهای تجویز شده توسط پزشک را مداوم مصرف کنند.
میرمعینی با اشاره به درصد بالای شیوع فشار خون در شهرستان نهاوند، تصریح کرد: ژنتیک نیز در بروز این بیماری در افراد نقش بسزایی دارد؛ به‌خصوص کسانی که والدین آن‌ها در سنین پایین به این بیماری مبتلا شده‌اند، بیشتر از سایرین در معرض خطر قرار دارند.
وی گفت: افراد باید به‌منظور تشخیص به‌موقع بیماری، حداقل هرسال یک‌بار فشار خون خود را اندازه‌گیری کنند تا درصورت وجود فشار خون بالا، آن را کنترل کرده و عمر طولانی‌تری داشته باشند و به سایر اعضای بدن نیز آسیب وارد نشود.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان خاطرنشان کرد: بیماری افزایش فشار خون در همه افراد باعث ایجاد علائم نمی‌شود، بعضی از افراد با فشار خون خیلی بالا ممکن است علائم واضحی نداشته باشند و تنها بعضی افراد با داشتن این بیماری دچار علائمی مانند سردرد، سرگیجه و گُرگرفتگی می‌شوند.
وی گفت: عوامل محیطی در افزایش فشار خون افراد اهمیت بسزایی دارد، تمام افراد مخصوصاً بیماران مبتلا به فشار خون باید نمک کمی مصرف کنند؛ ضمن اینکه مصرف کلسیم (لبنیات کم‌چرب) و مصرف پتاسیم را افزایش دهند.
میرمعینی با اشاره به مصرف بالای نمک در استان، اضافه کرد: استاندارد روزانه مصرف نمک در افراد سه تا پنج گرم بوده، درحالی که این رقم در استان حدود 9 گرم برآورد شده است.
وی توجه به برچسب تغذیه‌ای محصولات غذایی ازنظر میزان نمک (سدیم) را مورد توجه دانست و افزود: مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل رسانید و مصرف غذاهای کنسروی حاوی نمک زیاد را کاهش دهید و درصورت مصرف، از انواع کم‌نمک آن‌ها استفاده کنید.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان اظهار کرد: از مصرف تنقلات شور مانند چیپس، پفک، انواع ساندویچ‌ها و غذاهای آماده، سس کچاپ، بیسکوئیت، غذاهای بسته‌بندی و کنسروی باید خودداری شود.
وی با بیان اینکه به‌جای تنقلات شور از میوه و آجیل خام استفاده شود، تأکید کرد: باید فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم‌نمک عادت داد، مصرف غذاهای تهیه‌شده در منزل و تنقلات سالم (میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ‌های تهیه‌شده در منزل) در مدارس و مهدهای کودک، جایگزین مناسبی برای غذاهای آماده است.
میرمعینی با اشاره به نقش مهم ورزش در دوران جوانی و نوجوانی، اظهار کرد: افرادی که در این دوران ورزش می‌کنند، اغلب در دوران سالمندی و میان‌سالی می‌توانند ورزش، تحرک و فعالیت فیزیکی داشته باشند و اگر امروز به فکر فعالیت‌های فیزیکی مناسب و ورزش نباشیم، این عادت ممکن است تا سال‌ها باقی بماند.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان بیان کرد: افراد بالای 30 سال می‌توانند با مراجعه به مراکز و پایگاه‌های جامع سلامت در سطح استان نسبت به تشکیل پرونده سلامت اقدام و به‌صورت دوره‌ای فشار خون خود را چک کنند و از سایر خدمات این مراکز بهره‌مند شوند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/65184