کد خبر : 67998
تاریخ : 1402/1/29
گروه خبری : کاردانش

دهقانی فیروزآبادی در نشست شورای سیاست‌گذاری فینوتکس مطرح کرد:

نوآوری مالی و مولدسازی دو لازمه زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در نشست شورای سیاست‌گذاری نخستین رویداد تأمین مالی و فناوری و نوآوری (فینوتکس) که با حضور دبیران بخش‌های مختلف و اعضای این شورا برگزار شد، با بیان این‌که وجود یک نظام تأمین مالی نوآورانه و منسجم نیاز اصلی زیست‌بوم فناوری و نوآوری است، اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری هستند که علاوه بر رسیدن به تولید و عرضه محصول به سودآوری و خلق ارزش رسیده‌اند، اما برای تأثیرگذاری در اقتصاد و جامعه، نیازمند یک نظام تأمین مالی مبتنی بر ماهیت و ساختار زیست‌بوم فناوری و نوآوری هستند؛ اگر می‌خواهیم اقتصاد دانش‌بنیان را در زندگی مردم رسوخ دهیم، باید یک جریان تأمین مالی به جریان فناوری و نوآوری کشور اضافه شود تا شرکت‌ها بتوانند به‌درستی مسیر اثربخشی خود را طی کنند.
وی با بیان این‌که معاونت علمی دو مأموریت توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را محور حرکت خود قرار داده است، ادامه داد: ستادهای توسعه فناوری و ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، در حوزه‌های مختلف شکل گرفته‌اند تا این دو مهم را تحقق ببخشند.
 الگوهای نوآورانه برای هدایت سرمایه‌ها به زیست‌بوم فناوری و نوآوری
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به تأمین مالی جمعی به‌عنوان یکی از الگوهای راهگشا در جذب سرمایه‌ها به حوزه علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، اظهار کرد: نقش‌آفرینی نظام تأمین مالی جمعی، می‌تواند به هدایت و جلب سرمایه‌های بالقوه به سوی زیست‌بوم دانش‌بنیان تأثیرگذار باشد؛ باید برای سرمایه‌های سرگردان و حجم قابل توجه نقدینگی، برنامه‌ریزی جدی صورت بگیرد. رویداد فینوتکس می‌تواند در این هدف‌گذاری، اثرگذار باشد، به طوری که سیل سرمایه‌های در دست مردم را به سمت و سوی توسعه فناوری و نوآوری هدایت کند.
دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر اینکه تأمین مالی، بخش نهایی و غیر قابل اجتناب در رونق و بلوغ زیست‌بوم فناوری و نوآوری است، ادامه داد: اگر ساختار و نظام تامین مالی فناوری و نوآوری به‌درستی تعریف و اجرا نشود، باغبانی خواهیم بود که درختی را به رشد کافی رسانده، اما هنگام ثمردهی این میوه از مراقبت و کوددهی لازم، اجتناب ورزیده است؛ بنابراین می‌بایست تمامی عزم خود را جزم کنیم تا این نظام تأمین مالی به‌درستی در کشور اجرایی شود.
وی افزود: این‌که علیرغم تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری، اسناد بالادستی، حمایت سران کشور و رشد قابل توجه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، همچنان سرمایه و نقدینگی در مسیر فناوری صرف نمی‌شود، این ضعف‌ که عموم جامعه به اهمیت و اثرات سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری، کم‌تر آگاهی دارند، باید برطرف شود. رویداد فینوتکس این ظرفیت را دارد که با راهکارهای نوآورانه، ریسک سرمایه‌گذاری مردم را کاهش داده و مسیر هدایت سرمایه‌ها را به زیست بوم فناوری و نوآوری هموار کند.
نوآوری مالی و مولدسازی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، نوآوری مالی و مولدسازی را دو امر مهم و حیاتی برای توسعه زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان کشور دانست و گفت: باید به تأمین مالی برای مولدسازی به کمک سرمایه‌های مردمی و سرمایه‌های دولتی، توجه شود. پیوند میان سرمایه‌های مردم و توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان علاوه بر تولید، زمینه را برای مولدسازی فراهم می‌کند.
دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر ضرورت توجه به استفاده از ظرفیت تعاونی‌های دانش‌بنیان، افزود: این تعاونی‌ها می‌توانند نقش قابل توجهی را در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایفا کنند.
وی با بیان این‌که نظام تأمین مالی برای شرکت‌هایی که به‌تازگی در زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان فعال شده و کار خود را آغاز کرده‌اند نیز ضروری است، اظهار کرد: شرکت‌های نوپا، هسته‌های نوآور و استارتاپ‌ها نیز باید به نحوی از ساز و کار تأمین مالی نوآوری بهره ببرند. رویداد فینوتکس از ظرفیتی مناسب برخوردار است تا با تعریف سازوکاری ویژه، شیوه‌های نوآورانه تأمین مالی را برای این دست شرکت‌ها رقم بزند.
ایجاد ساختاری منسجم برای تأمین مالی نوآوری و فناوری
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان نیز با اشاره به این‌که این نشست با هدف تبیین برنامه‌ها و راهبردهای نخستین رویداد تامین مالی فناوری و نوآوری با هدف هم‌افزایی و تبادل دیدگاه‌های فعالان و دست‌اندرکاران این رویداد برگزار شده است، ادامه داد: برای نشان دادن اهمیت رویدادهایی که در سطح ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود و شناخت مسیر صحیح رویدادهایی از این دست، شورای سیاست‌گذاری متشکل از دست‌اندرکاران و افراد تاثیرگذار ایجاد می‌شود. در رویداد فینوتکس تلاش شده است تا از ظرفیت و همکاری همه نهادهای مؤثر در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان همچون بانک‌ها، بازار بورس، پارک‌های فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و غیره استفاده شود.
هاشم آقازاده با بیان این‌که برای برنامه‌ریزی و راهبری نخستین دوره رویداد فینوتکس، تلاشی جهادی و شبانه‌روزی توسط دست‌اندرکاران آن صورت گرفته است، ادامه داد: با توجه به تجربه خوب و موفق 11 دوره برگزاری رویداد بین‌المللی‌ اینوتکس و تجربه‌های آن در حوزه تأمین مالی فناوری و نوآوری، نخستین رویداد بین‌المللی تامین مالی نوآوری و فناوری با عنوان فینوتکس در قالب اینوتکس، پایه‌ریزی و جانمایی شد تا ضمن آن‌که تأمین مالی زیست‌بوم فناوری و نوآوری، به‌صورت جدی‌تری مورد توجه قرار می‌گیرد، مسیر تعامل و پیوند میان صاحبان سرمایه و شرکت‌های صاحب نوآوری و فناوری که نیازمند تأمین مالی هستند، هموار شود.
تقدیر از سرمایه‌گذاران برتر
وی با اشاره به جشنواره تأثیرگذارترین نهادهای مالی در زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان، به‌عنوان یکی از بخش‌های اصلی رویداد فینوتکس، بیان کرد: این جشنواره با هدف معرفی نهادهای مالی که دارای بیشترین دامنه اثرگذاری در حمایت و تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان بوده‌اند، برگزار خواهد شد.
وی افزود: با برگزاری این جشنواره، تلاش می‌کنیم تا دستاورد و عملکرد همه تأثیرگذاران و فعالان مالی حوزه فناوری و نوآوری را احصا کرده و از تلاش‌های تعدادی از آنان به طور نمادین قدردانی کنیم.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، از شاخص دانش‌بنیان‌یاری به‌عنوان ملاک و الگویی برای شناسایی فعالان اثرگذار در حمایت و تأمین مالی زیست‌بوم فناوری و نوآوری نام برد و افزود: با اعطای این شاخص در قالب تندیس جشنواره، تعدادی از افراد و نهادهای تأثیرگذار که از دانش‌بنیان‌ها حمایت کرده و در تامین مالی طرح‌هایشان تاثیرگذار بوده‌اند، حمایت می‌شوند و با معیار «دانش‌بنیان‌یار» شناخته خواهند شد.
 بستری برای تأمین مالی فناورانه و نوآورانه
به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، اولین دوره رویداد بین‌المللی تأمین‌ مالی نوآوری و فناوری (فینوتکس) با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همزمان با دوازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس 2023 برگزار می‌شود.
نخستین رویداد فینوتکس شاهد بخش‌های مختلفی از جمله جشنواره معرفی و تجلیل از تأثیرگذارترین نهادهای تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، برگزاری پنل‌ها، سمینارها و کارگاه‌های آموزشی، کافه سرمایه در قالب برگزاری جلسات B2B و همرسانی بین تیم‌های استارتاپی و سرمایه‌گذاران، استقرار میز مشاوران برای ارائه خدمات مشاوره تأمین مالی و سرمایه‌گذاری حوزه دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.
کارگاه‌های آموزشی با شناخت نیاز و دغدغه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی شده است و در حوزه‌هایی چون ارزش‌گذاری و اعتبارسنجی، نحوه ورود به بورس و فرابورس در طول برگزاری رویداد میزبان مخاطبان خواهد بود.
بانک‌ها، بیمه‌ها، نهادهای سرمایه‌گذاری، سکوهای تأمین مالی جمعی، اعتبارافزاها، پارک‌های علم و فناوری، فین‌تک‌ها و شتابدهنده‌ها از نهادهای مشارکت‌کننده حوزه تامین مالی در قالب این رویداد هستند.
این رویداد فناورانه و مالی، 19 الی 22 اردیبهشت 1402 از ساعت 10 الی 18 همزمان با دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری (اینوتکس) در پارک فناوری پردیس میزبان مخاطبان است.
هدف اصلی رویداد فینوتکس، هم‌افزا کردن و تعامل سازنده، میان نهادهای سرمایه‌گذار و شرکت‌های نیازمند منابع مالی و سرمایه‌ای در نظر گرفته شده است، چراکه امر تأمین مالی، یکی از خلأهای جدی و نیازهای زیست‌بوم فناوری و نوآوری به‌شمار می‌رود.
سرمایه‌گذاران، شرکت‌های فناور و سایر علاقه‌مندان می‌توانند تا 30 فروردین ماه سال جاری، برای شرکت در این رویداد فناورانه به سایت ثبت‌نام رویداد فینوتکس مراجعه و نسبت به ثبت داده‌های خود اقدام کنند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/67998