کد خبر : 69192
تاریخ : 1402/2/28
گروه خبری : جامعه

دبیر رویداد ملی جوانی جمعیت:

مسئله جمعیت مثل دفاع از خاک است

روزنامه سپهرغرب رسانه برتر در بخش استانی رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت

حجت‌الاسلام علی گودرزی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت با اشاره به اینکه در همدان اگر اقدام نکنیم باید در پیشگاه تاریخ باید جوابگو باشیم، افزود: سیاست‌هایی که در ابتدای امر درست بود، اما تداوم آن اشتباه بود، مسئله جوانی جمعیت را به‌وجود آورد و آینده اقتصادی ایران را رقم خواهد زد.
حجت‌الاسلام گودرزی با بیان اینکه مسئله جمعیت مثل دفاع از خاک است، گفت: در همدان مطالعه کیفی صورت گرفته است که نشان می‌دهد این استان به‌لحاظ سالمندی و نرخ باروری و آمارهای جمعیتی جزء یک‌سوم آخر و استان 24 به پایین است.
وی تأکید کرد: عمده مطالعات انجام‌شده نشان داده که همدانی‌ها مسئله آینده جمعیت را تا چه اندازه بحرانی می‌دانند؛ حدود 63 درصد افرادی که مورد مطالعه قرار گرفتند، تأیید کردند که آینده هولناک خواهد بود.
دبیر رویداد ملی جوانی جمعیت گفت: در مورد اینکه ضرورت فرزندآوری در استان همدان تا چه اندازه در اذهان مردم جای دارد؟ باید بگویم در این ارزیابی چون استان 24 است، جای کار فراوان دارد؛ چراکه آمارها نگران‌کننده است.
وی با بیان اینکه درصد ذائقه فرزندخواهی به این معنی که کسی دوست دارد فرزنددار باشد اما شرایطش فراهم نیست در همدان 74 درصد است، افزود: در این خصوص که همدانی‌ها تا چه میزان علاقه به تربیت و نگهداری از بچه دارند؟ همدان استان 31 است؛ یعنی درحقیقت حوصله تربیت فرزند را ندارند.
دبیر رویداد ملی جوانی جمعیت اذعان کرد: همدان در رابطه با علاقه به فرزند دوم، استان 28 است و علاقه‌ای به فرزندآوری ندارند؛ اما در بخش دیگر میزان قانع‌کنندگی آدم‌های جمعیتی که در استان همدان هستند اعم از حاکمیتی و دولتی و مردمی، استان رتبه دوم را دارد. یعنی افرادی که دلایل فرزندآوری را شنیده‌اند، تا چه حد قانع شده‌اند.
وی تأکید کرد: ریل‌گذاری برای هوشیارسازی در ستاد جمعیت استان پایه‌گذاری شده و مطلوب و صحیح است.
نماینده مردم همدان نیز گفت: امروز با تمام استدلال‌ها باید به سمتی حرکت کنیم که با توجه به شرایط بین‌المللی و تعیلم و تربیت، موضوع جوانی جمعیت را برای خانواده‌ها به‌اصطلاح جا بیندازیم.
حمیدرضا حاجی‌بابایی با بیان اینکه هرکدام از واژگان عمو، دایی، خاله، مادر، عمو و غیره بر تعلیم و تربیت ما اثر دارند، اظهار کرد: فرزند درحال رشدی که خاله، دایی و غیره دارد با کسی که تنها بوده، ازنظر تربیتی متفاوت است و کاهش هرکدام از این‌ها فشار تربیتی به‌بار می‌آورد.
   مسئولین باید شرایط فرزندآوری را مهیا کنند/ کمتر از سه سال 15 هزار واحد مسکن برای افراد زیر پوشش ساخته می‌شود
حاجی‌بابایی تأکید کرد: مسئولین باید شرایط ازدیاد جمعیت را فراهم کنند، چراکه شرایط سخت است؛ کشور یکپارچه بسیج شده و کار قرارگاهی انجام می‌دهد.
نماینده مردم همدان از اهدای 15 هزار واحد مسکونی برای افراد تحت تکفل در کمتر از سه سال خبر داد و گفت: در بحث اشتغال نیز باید توجه جدی داشته باشیم؛ در سال جاری از 12 کارخانه بازدید کردیم که 320 نوع مواد غذایی تولید می‌کند و یک‌هزار و 600 نفر مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: امروز اکثر کارخانه‌ها در همدان احتیاج به نیروی کار دارند، درصورتی که هزاران نفر مراجعه می‌کنند که به کار نیاز داریم! باید جوانان مهارت بیاموزند و در کارخانه‌ها مشغول به کار شوند.
حاجی‌بابایی گفت: در کنار فرهنگ‌سازی برای فرزندآوری، باید برای اشتغال و مهارت هم فرهنگ‌سازی کنیم؛ این اشتغال غیر از پتروشیمی و بیمارستان یک‌هزار تختخوابی است.
وی افزود: استان نیاز به سخنرانی‌های طولانی و انتقاد ندارد؛ به‌اصطلاح هر کسی مرد است، گوشه کار را بگیرد و انجام دهد، پروژه اجرا کردن سخت است و کار می‌برد.
   نقد کردن و ایراد گرفتن هیچ مشکلی را حل نمی‌کند
حاجی‌بابایی با بیان اینکه نقد کردن و ایراد گرفتن هیچ مشکلی را حل نمی‌کند، گفت: امروز کار کردن مرد میدان می‌خواهد؛ رویداد ملی جایزه جوانی جمعیت 26 اسفندماه به استان همدان ابلاغ شده که بیش از 150 داوطلب در بخش‌های هفتگانه اعلام حضور کردند و درنهایت 22 برگزیده انتخاب شدند.
استاندار همدان نیز اظهار کرد: صد سال پیش خانواده‌های پُرجمعیتی وجود داشت و ایمان و اعتقاد به خداوند در خانواده‌ها موج می‌زد، اما دشمن نرم و ظریف با شعار صهیونیستی جمعیت، خانواده‌ها را کم کرد.
علیرضا قاسمی‌فرزاد گفت: مؤلفه‌های زیادی در ارتباط با جمعیت وجود دارد؛ بقا و دوام یک کشور، به تمدن و فرهنگ جمعیتی است که دارد.
وی ادامه داد: در مبانی قدرت، جمعیت یک مؤلفه مهم است.
استاندار همدان با بیان اینکه جمعیتی که دارای علم و خوداتکایی است ایجاد قدرت می‌کند، ابراز کرد: جمعیت فقیر بی‌سواد به‌جای اینکه فرصت باشد، به یک تهدید تبدیل می‌شود.
قاسمی‌فرزاد افزود: در قرن‌های گذشته کشورها برای تقابل با یکدیگر جنگ رودررو داشتند و برای مصالح می‌جنگیدند تا جنگ جهانی دوم که کشورها به نتیجه رسیدند جنگ فیزیکی را کنار بگذارند و از بُعد فرهنگی وارد شوند.
استاندار همدان تأکید کرد: جمعیتی که به فروچاله سنی بیفتد، نجات آن به‌راحتی انجام نمی‌شود؛ وقتی جمعیت سالخورده شد، مورد طمع‌ورزی قرار می‌گیرد.
وی گفت: افزایش جمعیت با باور درست صورت می‌گیرد و احساس مسئولیت باید در جوانان افزایش یابد؛ اگر به این باور نرسیم که باید برای نجات کشور کاری کنیم، نتیجه‌ای نخواهیم گرفت.
قاسمی‌فرزاد افزود: غالب خانواده‌ها یک فرزند دارند که پناه به فضای مجازی می‌برد و آنجا آسیب می‌بیند؛ فرهنگ‌سازی باید از مدارس شروع شود و آموزش‌وپرورش وظیفه سنگینی در این حوزه دارد.
گفتنی است، در این اختتامیه از روزنامه سپهرغرب به عنوان رسانه برتر در بخش استانی رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت تقدیر شد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/69192