کد خبر : 69518
تاریخ : 1402/3/6
گروه خبری : اقتصادی

وزیر اقتصاد در کردستان:

نقشه پیشرفت اقتصادی استان‌ها تدوین شود

سید احسان خاندوزی روز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی و تشکل‌های بخش خصوصی استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار کرد: اداره اقتصادی استان‌ها در نقطه عطف خوبی قرار دارد و تصویب برنامه هفتم فرصت بازاندیشی الگوی پیشرفت و نقشه اقتصادی استان‌ها را فراهم کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اگر استان‌ها نقشه پیشرفت اقتصادی خود را تدوین کنند منابع محدود را روی اولویت‌های تعیین شده براساس این نقشه قرار می‌دهیم.
وی ادامه داد: به دلیل افزایش تورم و قیمت‌ها در پنج سال اخیر نیاز سرمایه گذاران هم بیشتر شده و افزون بر این همزمان بانک مرکزی هم باید کل نقدینگی کشور را مدیریت کند که منجر به خلق تورم نشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: باید راه میانه ای ایجاد کرد تا سختگیری‌های تورم موجب خشکسالی تولید نشود و سهل گیری در حوزه مالی هم که موجب سیل نقدینگی خواهد شد بوجود نیاید.
خاندوزی اظهار کرد: به عنوان سیاست گذار اقتصادی با این موارد مواجه هستیم باید به گونه ای عمل کنیم که بهترین راه عبور از این تنگناها را در پیش گیریم
وی یادآور شد: روی بودجه دولت هم اینگونه می‌خواهیم عمل کنیم که ابتدا به اولویت‌ها بپردازیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی حدف بروکراسی اداری را از دستورکارهای قطعی این وزارتخانه خواند و گقت: دستگاه‌های اجرایی باید عملیات کند کننده و فاسد موجود را حذف کنند چراکه در دولت تحول گرا باید نظامات ادارات کل را به نحوی تغییر دهیم تا در زمان کوتاه تری کارهای فعالان اقتصادی انجام شود.
خاندوزی بروکراسی اداری را عادت دیوان سالارانه مزمن و موتور ناراضی تراشی در استان‌ها خواند و بیان کرد: کارشناسان شاغل در دستگاه‌های اجرایی باید نگاه هم سو نسبت به تولیدکننده داشته باشند نه مقابل آنها مانع تراشی کنند.
وی به مساله تمرکز زدایی اشاره کرد و یادآور شد: اگر صفر تا صد تصمیمات به منطقه سپرده شود شاید عده ای معتقد باشند تحت گرایش‌ها و نفوذ مختلف مسیر تخصصی کارها نادیده گرفته می‌شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: ولی در اکثر موارد اگر چارچوب‌ها مشخص و شفافیت وجود داشته باشد هرچقدر به مناطق تصمیات واگذار شود به نفع است لذا سعی می‌کنیم ضریب اختیار بیشتری به استانداران داده شود.
خاندوزی اظهار کرد: یکی از بازیگران ملی را به استان‌ها وصل می‌کنیم که کارها سریع تر پیش رود و این مهم در برنامه هفتم مدنظر است که امید می‌رود در مجلس تصویب شود.
وی در ارتباط با مسئله مالیات بیان کرد: در 2 سال گذشته، نرخ مالیات کاهش یافت و مجلس همراهی خوبی با دولت در این رابطه کرد، و در این مدت فرارهای بیشتری را با طراحی و اجرای سامانه‌های جدید شناسایی کردیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه در قانون بودجه، برآورد درآمد مالیاتی می‌شود، ادامه داد: یک ریال اگر از فعالیت‌های اقتصادی موجود خلاف مصوبه اخذ شود معرفی و اعلام شود به طور جدی رسیدگی می‌کنیم.
خاندوزی بیان کرد: به استان‌ها ابلاغ کردیم همه قواعد معیوب گذشته را کنار بگذارند و بی شک اگر بدون مستندات، مالیاتی برای شخص حقیقی و حقوقی مشخص شود تخلف است.
وی با بیان اینکه عقب افتادگی جدی در بخش گمرک استان از لحاظ زیرساختی و نرم افزاری وجود دارد، گفت‌: از ابتدای امسال اعلام شده نباید بیشتر از هفت روز استعلام در دستگاه‌های اجرایی به طول انجامد.
استقرار نماینده بانک مرکزی در کردستان
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ارتباط با بانک‌ها هم گفت: اگر کردش حساب بخشی از شرکت‌های تولیدی دولتی در استان نیست پیگیری می‌کنیم تا اقدام به ایجاد حساب در محل فعالیت و تولیدشان کنند.
خاندوزی از انتخاب نماینده مستقر بانک مرکزی در کردستان به منظور رفع و حل و فصل مشکلات تخصیص ارز در این استان خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون در تماس تلفنی با رییس بانک مرکزی خبر از این مهم دادند و افزون بر این سازمان برنامه و بودجه هم وعده داده تخصیص عمرانی کردستان را زودتر اعلام کند.
وی با بیان اینکه عقب اقتادگی طرح منطقه آزاد بانه و مریوان قابل قبول نیست، اظهار کرد: اساسنامه این منطقه اسفند سال گذشته به تایید شورای نگهبان رسید و تا پایان خرداد مدیر آن هم انتخاب می‌شود.
رییس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی گفت: از دولت گذشته تاکنون اقدام عملی برای راه اندازی منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان انجام نشده است که قابل قبول نیست.
بهزاد رحیمی اظهار کرد: یکی از راه‌ها برای تقویت مرزنشینی، راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی است که هر دو مورد به فراموشی سپرده شده است.
وی یادآور شد: 2 ماه از سال 1402 گذشته است اما در عمل نتوانستیم در راستای تحقق شعار سال رهبری اقدامی عملی انجام دهیم و در این رابطه از بانک مرکزی گله مندی داریم و در واقع، این بانک تولید را مهار کرده است.
رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در بحث پرداخت تسهیلات تبصره 18 و 16 نیز بانک مرکزی اقدام خاصی انجام نداده و پرداختی قابل توجهی اتفاق نیفتاده است.
رحیمی ادامه داد: بانه دارای اداره گمرک است و به واسطه وجود منطقه ویژه اقتصادی و با هدف رونق تولید، می‌طلبد جایگاه گمرک به مدیریت ارتقا یابد، ضمن اینکه در سقز نیز همین موضوع ضروری است.
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه تولید در استان خوابیده است، افزود: کشور و از جمله کردستان نیازمند تحول است و این تغییر جز با رونق تولید، حاصل نمی‌شود.
شیوا قاسمی پور با اشاره به اینکه تاکنون طرح توسعه و تسهیل سرمایه گذاری در کشور عملیاتی نشده است، ادامه داد: در همین راستا سهم استان 2 هزار و 200 میلیارد تومان است که محقق نشده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کردستان هم گفت: درگاه صدور مجوزهای کسب و کار و تفویض اختیارات از وزارتخانه برای تسهیل کسب و کار ایجاد شده است.
محمد مشیر پناهی یادآور شد: کردستان با وجود پتانسیل‌ها در بحث تورم و درآمد سرانه از متوسط ایرانی پایین‌تر است اما حاکمیت نظر مثبتی نسبت به استان داشته و برای توسعه آن همت خوبی در دولت وجود دارد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/69518