کد خبر : 69657
تاریخ : 1402/3/9
گروه خبری : فرهنگی

شهردار همدان:

برای ثبت جهانی هگمتانه همه باید مشارکت کنند تا این حرکت بزرگ به انجام برسد

به گزارش سپهرغرب و به نقل از مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری همدان، سیدمسعود حسینی در جلسه‌ای که مدیرکل اداره ثبت و حریم آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی و مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان جهت بررسی اقدامات ثبت جهانی هگمتانه در دفتر شهردار همدان حضور پیدا کردند، ضمن تقدیر از پیگیری‌های مدیرکل میراث فرهنگی درخصوص ثبت جهانی، عنوان کرد: به‌خاطر حساسیت بالای ثبت جهانی هگمتانه، جلسات تخصصی مختلفی در شهرداری و میراث فرهنگی برگزار شده و تلاش‌ها و اقدامات لازم از سوی این دو مجموعه درحال انجام است.
حسینی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته توسط شهرداری برای تسهیل در ثبت جهانی هگمتانه، ابراز کرد: شهرداری همدان با وجود برخی وقفه‌های پیش‌آمده، به‌طور جدی وارد توسعه گردشگری شده و با توجه به تعامل خوب بین شهرداری و میراث فرهنگی و شورای اسلامی شهر، کارها به‌خوبی پیش می‌رود.
این مقام ارشد مدیریت شهری به تخصیص بودجه مناسب برای حوزه گردشگری و ثبت جهانی هگمتانه اشاره کرد و افزود: تلاش داریم با انعکاس فعال بودن پروژه‌ها به شهروندان نشان دهیم مباحث تاریخی و گردشگری مورد توجه مسئولان است که جداره‌سازی خیابان اکباتان و بوعلی‌سینا و سامان‌دهی بازار گویای این موضوع است.
وی گفت: آسفالت‌زدایی معابر، انتقال ون‌ها و خودروها، سامان‌دهی تابلوهای شهر و رفع مشکلات ترافیکی، ازجمله اقدامات صورت‌گرفته برای ثبت جهانی هگمتانه است.
شهردار همدان رفع نارضایتی‌ها و تقویت ارتباط با مردم برای تسهیل در ثبت جهانی هگمتانه را موضوعی مهم دانست و عنوان کرد: تلاش داریم با مدیریت بهینه معابر منتهی به هگمتانه، ایجاد حفاظ برای کارگاه‌ها، تعریف زمان‌بندی انجام ثبت جهانی و استقرار دفاتر تسهیل‌گری در بازار و تصمیم درخصوص املاک با شرایط خاص، زمینه لازم را برای حضور ارزیابان یونسکو برای ثبت جهانی هگمتانه فراهم کنیم.
در ادامه جلسه مدیرکل اداره ثبت و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به اهمیت ثبت جهانی اشاره کرد و گفت: تعداد آثار ثبت‌شده جهانی محدود هستند و این آثار تحت حمایت فنی، حقوقی و مالی سازمان ملل قرار می‌گیرند که برای هر کشوری شرایط مطلوبی را ایجاد می‌کند.
مصطفی پورعلی به دلایل حضور پُررنگ گردشگران خارجی در اصفهان و شیراز پرداخت و عنوان کرد: متأسفانه یکی از دلایل حضور کم‌رنک گردشگران در شهر همدان، این است که در فهرست میراث فرهنگی جهانی نیست که پیامد آن عدم شناخت این شهر در سراسر دنیا و عدم برخورداری از مواهب مالی و معنوی است.
این مقام مسئول در حوزه میراث فرهنگی با تأکید بر اقدامات لازم برای ثبت جهانی هگمتانه، اظهار کرد: در کارهای میدانی عقب هستیم و حالا که این شرایط برای همدان فراهم شده است، باید تمام تلاش خود را به‌کار بگیریم تا موارد لازم برای ثبت جهانی هگمتانه از سوی ارزیابان مطلوب قلمداد شود.
مدیرکل اداره ثبت و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی ضمن تشریح وظایف مدیریت شهری در این خصوص، گفت: جمع‌آوری زباله، تغییرات اقلیمی، گسترش فضای سبز، آسفالت‌زدایی، رفع زواید بصری، گردشگری شهر و عدم تردد خودروها باید به نحو مطلوب انجام شود تا انشاالله مورد تأیید ارزیابان قرار گیرد.
وی به موانع احتمالی ثبت جهانی هگمتانه اشاره کرد و افزود: عدم ارتباط جامعه محلی با مدیریت شهری و نارضایتی‌ها رفع و مشکلات مربوط به مسیرها و معابر و ساختمان حوزه هنری هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان ثبت جهانی هگمتانه را اتفاق مبارکی دانست و تصریح کرد: این رویداد بزرگ حاصل تعامل خوب میراث فرهنگی، شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان است و خدمات مالی و عمرانی مناسبی از سوی این دو مجموعه برای تمهید مقدمات ثبت جهانی هگمتانه ارائه شده است.
محسن معصوم‌علیزاده با تأکید بر آماده‌سازی مطلوب فضای شهری برای حضور ارزیابان یونسکو، گفت: ارائه طرح‌های گردشگری، تقویت ارتباط با شهروندان و کسبه، رفع موانع ثبت جهانی هگمتانه و ایجاد فضای آرام در شهر، می‌تواند بر ثبت جهانی هگمتانه تأثیر مثبتی بگذارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اقدامات صورت‌گرفته توسط این مجموعه را برای توسعه گردشگری و ثبت جهانی هگمتانه مطلوب ارزیابی و اظهار کرد: امور ترمیم کاروان‌سراها و کف‌سازی مکان‌های مرتبط با مسیر ثبت جهانی هگمتانه درحال انجام است و تلاش داریم تا 40 روز آینده تمام امور ترمیمی و عمرانی به پایان برسد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/69657