کد خبر : 69741
تاریخ : 1402/3/10
گروه خبری : کاردانش

توسط محققان ایرانی تولید شد؛

هیدروژلی که از خونریزی سربازان در میدان جنگ جلوگیری می‌کند

خونریزی علت اصلی مرگ پس از جراحات افراد در میدان جنگ است.
هرچند هم‌اکنون چند داروی بند‌آورنده خونریزی به‌طور تجاری در بازار وجود دارند اما آنها الزامات مهم برای توقف خونریزی جراحات در میدان جنگ را ندارند.
در همین راستا گروهی از محققان ایرانی از جمله ریحانه حق نیاز، علیرضا حسنی نجف آبادی و علی خادم حسینی هیدروژل‌های نازک برشی(T-STH) ابداع کردند که از یک پلیمر واکنش دهنده به گرما(پلی واکنش دهنده به گرما‌، پلی (N-ایزوپروپیل آکریل آمید) (p(NIPAM)) و نانودیسک‌های سیلیکات هموستاتیک (LAPONITE) ساخته شده و به عنوان عامل بندآورنده خون(هموستاتیک) تزریقی کم تهاجمی به کار می‌رود.
هیدروژل‌ نازک‌ برشی (T-STH) ابداع شده از لحاظ فیزیولوژیکی پایدار است و می‌توان به آسانی و با کمک یک سرنگ سوزن آن را تزریق کرد و شاهد بهبود مکانیکی سریع وضعیت بود.
علاوه بر آن این روند نشان‌دهنده یک فرآیند انعقاد خون وابسته به دما به دلیل انتقال فاز ماده p (NIPAM) است. در تست‌های انجام شده، این هیدروژل زمان لخته شدن خون در شرایط آزمایشگاهی را در دمای فیزیولوژیکی در مقایسه با دمای اتاق بیش از 50 درصد کاهش داد. همچنین با تشکیل یک پلاگ زخم، به‌طور قابل توجهی میزان از دست رفتن خون در یک مدل خونریزی خارج از بدن با نرخ‌های جریان خون مختلف جلوگیری می‌کند.
مهم‌تر از آن، T-STH ابداعی محققان ایرانی از نظر از دست دادن خون و زمان لخته شدن خون در مدل خونریزی کبد موش آزمایشگاهی با یک هموستات تجاری موجود به نام Floseal، قابل مقایسه است.
در کنار این موارد باید اشاره کرد هنگامی‌که وضعیت خونریزی تثبیت شد، هیدروژل مذکور را می‌توان به راحتی با استفاده از شستشوی سرد سالین بدون خونریزی مجددپاک کرد. بقایای آن نیز روی زخم باقی نمی‌ماند.
در کل این هیدروژل می‌تواند به عنوان عامل بندآورنده خون یا همان هموستات کمک‌های اولیه برای درمان خونریزی‌های خارجی در شرایط اضطراری استفاده شود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/69741