بازار گوشت در چند ماه اخیر دارای نوسان قیمتی بوده و گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ با تنوع نرخ عرضه میشوند. هفته گذشته قیمت گوشت گوساله از گوشت گوسفند پیشی گرفت در حالی که بر اساس گزارش مرکز آمار تعداد گاو و گوساله پروار شده در بهار سال ١٤٠٢ نزدیک به ٤٩٣ هزار رأس برآورد شده که نسبت به بهار سال قبل، 23.3 درصد افزایش داشته است. همچنین قیمت مصوب هر کیلو گوشت مرغ گرم 73 هزار تومان بوده ولی در چند هفته اخیر این قیمت به حدود 100 هزار تومان رسید. برخی از فعالان این بازار از کمبود نهادهها و خوراک مورد نیاز طیشور میگویند و بعضی دیگر از گرانی زنجیره تولید. یکی از کارشناسان حوزه صنعت مرغداری در کشور با اشاره به افزایش قیمت جوجه و نهادههای دام و طیور عنوان کرد که در حال حاضر نزدیک به دو ماه است که تولیدکنندگان، هزینه خوراک طیور را پرداخت کرده اما باری تحویل نگرفتهاند. حدود 45 روز است که توزیع سویا قطرهچکانی انجام میشود و همین امر باعث افزایش این خوراک برای واحدهای مرغداری شده است. حبیب اسدالهنژاد در چرایی این موضوع گفت: خوراک دام خریداری شده، اما بهدلیل تخصیص نیافتن ارز، اجازه ترخیص ندارد و نهادهها در گمرکات کشور دپو شده است. وی به گلایه افزود: قیمت مصوب خرید جوجه 16.900 تومان تعیین شده اما مرغداران آن را باید بین 27 تا 30 هزار تومان خریداری و تأمین کنند. پرسش این است که چرا نهادهای نظارتی با گرانی جوجه برخورد نمیکنند و فقط به دنبال مقصر در بین واحدهای صنعتی و مرغداریها میگردند؛ در حالی که سیاستهای نظارتی باید به گونهای باشد که شاهد افزایش نامتعارف قیمت مؤلفههای تولید نبوده و به تبع آن قیمت محصول نهایی نیز افزایش نیابد. در همین راستا مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی اظهار کرد: پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی بارگیری و تحویل سویا به واحدهای مرغ گوشتی انجام شده و پیشبینی میکنیم تا چند روز آینده نیاز واحدهای پرورشی بهصورت کامل تأمین شود. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، علی ابراهیمی با اشاره به وضعیت توزیع نهادههای دامی افزود: تأمین سویا برای رشد جوجههای گوشتی در واحدهای پرورش با مشکل مواجه شده بود که با پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی و اقدامات و هماهنگیهای صورت گرفته با واردکنندگان نهادههای دامی، بارگیری و تحویل سویا به واحدهای مرغ گوشتی انجام شده و پیشبینی میکنیم تا چند روز آینده نیاز واحدهای پرورشی بهصورت کامل تأمین شود. ابراهیمی ادامه داد: انتظار ما این است که واردکنندگان پس از دریافت وجه از مرغداران نهاده را در اختیار مرغداران بگذارند چراکه مرغداران توان تهیه نهاده آزاد را ندارند. وی ابراز امیدواری کرد: با گشایشی که صورت گرفته شاهد افزایش تولید مرغ گوشتی در کشور باشیم و با هماهنگی با نهادهای ذی ربط بتوانیم تأمینکننده داخل و صادرکننده به کشورهای هدف باشیم. وی افزود: طبق گزارشات حمل سویا از محل کارخانجات روغنکشی به سمت واحدهای مرغداری آغاز شده و روز پنجشنبه گزارش کاملی بابت چگونگی برطرف شدن مشکلات واحدهای مرغداری را بررسی خواهیم کرد تا مشکلات رفع شود. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی با بیان اینکه ظرفیت افزایش تولید مرغ گوشتی فراهم است، گفت: این امر نیازمند آیندهنگری و مدیریت کامل است. وی ادامه داد: با افزایش تولید جوجه یکروزه گوشتی و واردات تخم مرغ نطفهدار شاهد عرضه جوجه یکروزه بودیم و مرغداران در سراسر کشور به آن دسترسی پیدا کرده و جوجهریزی بیشتری انجام دادند. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی تصریح کرد: خرداد بیش از 115 میلیون قطعه جوجهریزی انجام شده و تا پایان تیر جوجهریزی به 130 میلیون قطعه خواهد رسید که نشان دهنده این است که در روزهای آینده شاهد عرضه بیشتر مرغ گوشتی خواهیم بود. به گزارش خبرنگار مهر درباره آمار جوجهریزی خرداد اسدالهنژاد عنوان کرده بود که مرغ موجود در بازار، محصول 123 میلیون قطعه جوجهریزی خرداد بوده که کل نیاز بازار را پوشش میدهد. با وجود عرضه به میزان کافی این سازمان تعزیرات و نهادهای نظارتی هستند که باید پاسخ دهند چرا گوشت مرغ به بیش از 100 هزار تومان در بازار کشور رسیده است.
|