کد خبر : 74590
تاریخ : 1402/7/22
گروه خبری : کشاورزی

کاهش 20 درصدی تولید محصول انگور و کشمش ملایر

فرهاد سلطانی‌منافی در تازه‌ترین کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان همدان اظهار کرد: متأسفانه امسال محصولات انگور و کشمش خسارت زیادی را متحمل شده و نسبت به سال قبل 15 تا 20 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.

وی افزود: این شرایط درحالی است که انگور محور اصلی کشاورزی ملایر به‌عنوان قطب تولید انگور و کشمش است که 90 درصد تولیدات این محصول صادر می‌شود؛ بر همین‌ اساس با کاهش درصد تولید انگور ارزآوری به استان از طریق صادرات کشمش و انگور با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه شرایط موجود آب در استان لزوم توجه به کشت متمرکز و گلخانه‌ای را بیشتر کرده است، گفت: درحال حاضر افزایش تقاضای احداث گلخانه جدید پنج برابر میزان گلخانه‌های موجود در استان است که با برنامه‌ریزی اصولی، می‌تواند نقش مؤثری در توسعه کشاورزی استان داشته باشد.

سلطانی‌منافی تأکید کرد: امروز افراد زیادی علاقه‌مند به حضور در صنعت گلخانه‌ای استان و انجام فعالیت اقتصادی در این بخش هستند که نباید برای آن‌ها دلزدگی ایجاد کرد.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان همدان افزود: تأمین تسهیلات برای کشاورزی و فعالان اقتصادی در این بخش ازجمله مطالبات بخش کشاورزی استان همدان است که متأسفانه درحال حاضر وضعیت خوبی ندارد و بانک‌ها دائم با مانع‌تراشی و توجیه نبود بودجه، از پرداخت تسهیلات در این بخش خودداری می‌کنند.

وی با بیان اینکه منابع تکلیفی بانک‌ها امسال نسبت به سال قبل کمتر شد و فشار زیادی را متوجه فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی کرد، گفت: تسهیل در پرداخت تسهیلات به کشاورزان باعث می‌شود تا بخشی از موانع پیش‌ روی آن‌ها در زمینه تأمین نقدینگی و جبران خسارت‌های وارده در اثر تغییر اقلیم استان همدان، برداشته شود.

   آخرین وعده استان برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران پایان مهرماه است

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان همدان همچنین درخصوص پرداخت مطالبات گندم‌کاران در استان همدان نیز ابراز کرد: از تیرماه امسال چند نوبت پرداخت گندم‌کاران عقب افتاده و هربار یک وعده زمانی برای آن مشخص شده که تاکنون هم بخشی از آن به قوت خود باقی است.

سلطانی‌منافی افزود: آخرین وعده استان برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران تا پایان مهرماه است که امیدواریم این‌بار تا پایان موعد اعلام‌شده طلب گندم‌کاران استان پرداخت شود.

  خرید گندم بزرگ‌ترین فعالیت تجاری داخل استان است

در ادامه این جلسه معاون بازرگانی غله استان نیز گفت: خرید گندم بزرگ‌ترین فعالیت تجاری داخل استان محسوب می‌شود که مستلزم برنامه‌ریزی از پیش تعیین‌شده است.

رحمانی افزود: هرساله با توجه به اینکه امکانات برداشت گندم بهتر و به‌روز می‌شود، خرید گندم نیز زودتر انجام می‌گیرد که این اتفاق باعث شده کار هم برای اداره غله که مجری خرید است و هم کشاورز، کمی نسبت به گذشته سخت‌تر شود.

وی بیان کرد: درحال حاضر در یک ماه و 10 روز کل خرید گندم استان همدان جمع می‌شود، اما برای پرداخت هزینه منابع در قانون بودجه محدود است که باعث شده تأمین این منابع به‌مرور انجام شود؛ درنتیجه پرداخت طلب گندم‌کاران زمان‌بر شده است.

پرداخت 4.6 همت از کل پول گندمکاران استان همدان توسط 55 مرکز خرید

این مقام مسئول با بیان اینکه 55 مرکز خرید گندم امسال در استان همدان فعال بودند، گفت: 410 هزار تُن خرید گندم در استان صورت گرفته است.

وی افزود: همت کل پول گندم‌کاران 6/2 بوده که 4/6 از آن پرداخت و 1/6 آن باقی مانده که قرار است تا پایان مهرماه به‌طور کامل تسویه شود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/74590