کد خبر : 75834 تاریخ : 1402/8/23 گروه خبری : جامعه |
|
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان: کولبران قاچاقچی نیستند |
|
علی خداویسی، با عنوان جایگاه مرز در مهار تورم و رشد تولید که در ایسنای کردستان برگزار شد، ایران را یک کشور در حال توسعه دانست و اظهار کرد: مرز استان کردستان با سایر مرزهای استانهای کشور متفاوت است و قرابتهای فرهنگی، تاریخی و اقتصادی خاصی بین ما با عراق بهویژه اقلیم کردستان وجود دارد، که انکارناپذیر است و این تفکر را ایجاد میکند که مرز میتواند هم تهدید باشد و هم فرصت، اما این در حالی است که تاکنون مرز بیشتر تهدید تلقی شده و با دیدی ایدئولوژیک و دولتی نگریسته شده و از آن استفاده درستی نشده است.
وی وابستگی اقتصاد کشور به نفت را چالشی بزرگ و اساسی در اقتصاد کشور در دوران قبل و بعد از انقلاب ذکر کرد و افزود: این امر موجب شده که دیدگاه نسبت به ظرفیتهای دیگری چون مرز، فرصت نباشد.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان بیان کرد: متأسفانه کردستان به اشتباه بهعنوان یک استان قاچاق خیز شناخته شده است و این امر میطلبد که نگاه به قاچاق و مرزنشینان تغییر کند.
به عقیده خداویسی، قاچاق توسط افراد باهوشی صورت میگیرد و به همین خاطر، امروز ما ناگزیر هستیم از مبارزه با قاچاق سنتی به روش علمی و آکادمیک روی آوریم.
وی بیان کرد: در این راستا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان، از سامانههایی برای کاهش قاچاق در مرزهای استان استفاده کرده که ازجمله میتوان به سامانه صدف برای رصد سوخت و سامانه همتا برای رصد موبایل، اشاره کرد. برای تأثیرگذاری بیشتر در این راستا، سامانهها باید تقویت و هدفمند شوند.
**کولبران قاچاقچی نیستند
وی با تأکید بر اینکه کولبران قاچاقچی نیستند و هدف آنها فقط به دست آوردن درآمدی ناچیز برای گذران زندگی است، تصریح کرد: برای مقابله با قاچاق و به ویژه قاچاق سوخت در مرزهای استان باید بهدنبال دلالانی که روزانه 30 میلیون تومان درآمد دارند باشیم، نه کولبران و گالن به دستانی که فقط با دنبال سیر کردن شکم خانواده هستند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان به سخت و مشقت بار بودن کولبری اشاره و عنوان کرد: کولبری کاری بسیار دشوار و استهلاک پذیر است و هر کسی توانایی انجام آن را ندارد، کسانی که این کار را انجام میدهند باید تا سالیان سال درآمد ناچیز خود را برای درمان خود هزینه کنند؛ فقط چند نفر محدود به نام کولبر در استان میتوانند از کوههای صعبالعبور، لوازم حجیم، بزرگ و سنگین را جابه جا کنند و این امر با هدف درآمد ناچیز برای گذران زندگی اتفاق میافتد، بنابراین کولبر، قاچاقچی نیست.
خداویسی، با اشاره به اهمیت فرهنگ در بحث مقابله با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد: همانطور که در بحث توسعه از بعد فرهنگی غفلت شده و همه توان و افکار را بر اساس توسعه اقتصادی و ساخت ساختمان، راه آهن و سدسازی و... گذاشتهایم، امروز نیز در بحث قاچاق این مقوله مغفول مانده است.
وی، با گلایه از دستگاههای متولی فرهنگ بهویژه آموزش و پرورش در راستای فرهنگسازی در زمینه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، تصریح کرد: آموزش و پرورش باید در راستای مضرات مصرف کالاهای مختلف قاچاق فرهنگسازی کرده و جامعه را آگاه کند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان، روند افزایش مصرف مواد مخدر و الکل را در ایران را آسیبهای ناشی از عدم فرهنگسازی بین جامعه و عدم برخورد صحیح فرهنگی با قاچاق دانست.
خداویسی، تصریح کرد: نسل امروز باید در سطح مدارس آگاه شوند و از پیامدهای منفی قاچاق و مصرف الکل و مواد مخدر اطلاع یابند تا آمارها در آینده به حداقل برسد، تحقق این امر بر عهده دستگاههای فرهنگی بهویژه آموزش و پرورش است.
وی گفت: ستاد کالا و قاچاق ارز از پایان نامههای مقطع ارشد و دکتری در حوزه قاچاق ارز و کالا حمایت مالی میکند و به آنها توجه ویژهای خواهد کرد.
وی، با تأکید بر اینکه باید دانشگاهیان بتوانند با تداوم چنین نشست هایی، نقش مهم خود را برای مقابله با این آسیب اجتماعی ایفا کنند و در برخی نشستها هم از نظرات کنشگران اجتماعی و حتی کولبران نیز برای خروجی بهتر بهره بگیرند، خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان برای تحقق این امر از پایان نامههای مقطع ارشد و دکتری در حوزه قاچاق ارز و کالا حمایت مالی میکند و به آنها توجه ویژه ای خواهد کرد.
|
لینک | |
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/75834 |