کد خبر : 77700
تاریخ : 1402/10/9
گروه خبری : سیاسی

حجت‌الاسلام کلانتری:

اگر انتخابات نباشد نسل‌ جدید نمی‌تواند وارد عرصه‌های سیاسی شوند

رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم استان‌های خوزستان و کرمان، انتخابات را پایه تحول دانستند. ایشان همچنین ضمن اینکه دلسرد کردن مردم از انتخابات را به ضرر کشور برشمردند، راه‌حل مشکلات کشور را انتخابات معرفی کردند. ایشان در بخش دیگری سخنانشان باز بودن میدان برای مسابقه‌ جناح‌های سیاسی و نگاه‌های اقتصادی و فرهنگی را تاکید کردند و افزودند: رقابت یعنی جوان‌هایی که می‌خواهند وارد میدان انتخابات بشوند مسابقه بگذارند با افراد سابقه‌دار و با تجربه. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تبلیغات در این زمینه‌ را با رعایت تبلیغ درست بلامانع دانستند.

به همین جهت در گفت‌وگو با رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی به بررسی این بخش از بیانات رهبر انقلاب پرداخته‌ایم.

*انتخابات از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری در این گفت‌وگو اظهار کرد: در یک نظام مردم سالار آن هم مردم‌سالاری به معنای واقعی کلمه نه یک شعار پوچ و توخالی، انتخابات یک جایگاه بسیار ویژه پیدا می‌کند؛ یعنی مشارکت همگانی در حرکت کشور و پیشرفت کشور در ارتقای همه‌جانبه کشور. از این خاطر انتخابات به مفهوم حیات سیاسی واقعی یک ملت است و در حقیقت این را هم توجه کنیم که انتخابات در کشور ما یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب کبیر اسلامی است.

وی افزود: یعنی ما قبل از انقلاب اسلامی چیزی به معنای واقعی انتخابات نداشته‌ایم، اما این انقلاب و خون پاک شهدا بود که این انتخابات را به‌عنوان یک هدیه الهی به ملت ایران تقدیم کرد.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی تصریح کرد: انتخابات از یک سو باعث اقتدار ملی و از سوی دیگر باعث بالا رفتن سرمایه اجتماعی نظام می‌شود، همچنین تحولات متعددی را در کشور رقم می‌زند.

حجت‌الاسلام کلانتری ادامه داد: این به این معنا است که وقتی انتخاباتی را با همان ویژگی‌هایی که مقام معظم رهبری عنوان کردند یعنی با یک رقابت واقعی و با یک شور و هیجان‌ انگیزه واقعی برگزار می‌کنیم، عملاً نسل‌های جدید پا به عرصه تصمیم‌سازی کشور می‌گذارند.

وی با بیان اینکه نسل‌های جدید قطعاً ایده‌ و راهکارهای جدیدتری در حوزه‌های اقتصاد، فرهنگ، امنیت و مسائل گوناگون اجتماعی دارند افزود: وقتی این‌ها بر اساس رای مردم و بر اساس مکانیزم انتخابات وارد عرصه قانون‌گذاری می‌شوند، باعث می‌شود که ما با یک سلسله تحولات جدید و نوآوری‌ها مواجه می‌شویم.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی تصریح کرد: اگر انتخابات نباشد دقیق متوجه می‌شویم که تمام این عرصه‌ها متوقف می‌شود؛ یعنی نسل‌های جدید از ورود به عرصه تصمیم‌گیری، مدیریت و قانون‌گذاری محروم می‌مانند و نسل‌های قبل دائماً می‌خواهند برای نسل‌های جدید و عصر جدید قانون‌گذاری و تصمیم‌گیری کنند. این خود به معنای در جا زدن و متوقف شدن است.

**انتخابات نباشد، نسل‌های جدید نمی‌توانند وارد عرصه‌های سیاسی و تصمیم‌گیری شوند

حجت‌الاسلام کلانتری عنوان کرد: عملاً به این صورت می‌شود در عصری که همه ملت‌ها تلاش برای برداشتن گام‌های جدید دارند، ما از گام‌ها، تصمیم‌ها و از ایده‌های جدید محروم می‌مانیم. وقتی انتخابات نباشد، عملاً نسل‌های جدید نمی‌توانند وارد عرصه‌های سیاسی تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری شوند و این به معنای درجا زدن، توقف و حتی به معنای عقب‌گرد است؛ این یعنی عقب ماندن از زمان تحولات عصر.

وی خاطرنشان کرد: به همین خاطر انتخابات حقیقتاً مهم است؛ انتخابات باعث تحرک سیاسی و نشاط سیاسی در جامعه می‌شود و خیلی‌ها در این عرصه تمرین می‌کنند، آگاهی‌های خود را افزایش می‌دهند و احساس مسئولیت می‌کنند؛ این‌ها مسائلی است که همه با انتخابات شکل می‌گیرد.

وی افزود: البته انتخابات جدی، رقابتی و انتخابات فراگیر که البته نظام اسلامی طی 44 سال گذشته، همیشه تلاشش بر این بوده که تمام انتخابات‌ به معنای حقیقی کلمه برگزار شود و در واقع این چنین نیز بوده است. به‌عنوان مثال در شرایط سخت جنگ تحمیلی انتخابات‌های کشور به بهترین شکل برگزار شد.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: روحانیون، ائمه جمعه، اساتید دانشگاه، هنرمندان، ورزشکاران، معلمان و پزشکان که گروه‌های اجتماعی و به نوعی گروه‌های مرجع محسوب می‌شوند، در واقع افرادی هستند که یک سلسله مخاطب خاص به همراه خود دارند. این اقشار وقتی همه نسبت به اقتصاد، امنیت، منافع ملی و آینده کشور متناسب با همان حرفه و شغل خود احساس مسئولیت و وظیفه کنند، همچنین اهمیت انتخابات را دنیای جدیدی که رقابت‌ها در آن نفس‌گیر است تبیین کرده و مخاطبان را به شرکت در آن دعوت کنند، قطعاً یک انتخابات پرشور و همه جانب شکل می‌گیرد.

دوست و دشمن به انتخابات آینده ما تمرکز کرده‌اند

حجت‌الاسلام کلانتری ادامه داد: این یک واقعیتی است که بعد از پیروزی انقلاب نیز همیشه همین‌طور بوده است، آحاد مردم از تمام طبقات و همه اقشار در این مسائل احساس مسئولیت کرده‌اند؛ هم خودشان و هم جامعه مخاطبان خود را در رابطه با اهمیت حضور در انتخابات به اقناع رساندند. بنابراین امروز نیز باید توجه داشته باشیم که تمام چشم‌های جهان چه چشم‌های محرم و نامحرم و چه چشم‌های دوست و دشمن، همه در انتخابات آینده جمهوری اسلامی تمرکز کرده‌اند و البته یک بعد قضیه‌ انتخابات است، ابعاد دیگر انتخابات امنیت، اقتدار، تحولات اقتصادی و حضور نسل جوان در عرصه تصمیم‌گیری در کشور است.

وی انتخابات را یک فرصت بی‌نظیر برای رشد و اعتلای کشور دانست و که یکی از ویژگی‌های آن را رقابت دانست.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی افزود: برداشت بنده از سخنان مقام معظم رهبری این طور بوده که ایشان برای اولین بار غیر از رقابت بین گروه‌ها و جریانات سیاسی، رقابت بین نسل جدید و نسل قدیم را نیز مطرح کردند که این به اعتقاد بنده نکته خیلی ظریفی است. حضور نسل جدید، به دوش گرفتن و حمل بار انقلاب توسط این نسل که محتوای اصلی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است، در همین انتخابات‌ها یک بخشی از آن عملی می‌شود؛ این قطعا در رقابتی که بین نیروهای جدید و قدیم شکل می‌گیرد ضمن اینکه رقابتی که مطرح می‌شود، رقابتی در چهارچوب انقلاب اسلامی و قانون اساسی است، عملیاتی می‌شود.

حجت‌الاسلام کلانتری تأکید: البته جریانات سیاسی این را واقف هستند اما باید به زبان جاری کنند. رقابت با حفظ تمام ساختارهای تعریف شده و مستقر در نظام جمهوری اسلامی باید شکل بگیرد و به گونه‌ای نباشد که یک گروه و جریان برای رقابت رابطه با آمریکا را دم بزند که این رقابت ناسالم می‌شود.

وی در ادامه گفت: در واقع این خروج از چهارچوب‌های انقلاب و متن قانون اساسی است. رقابتی که برای کسب قدرت و بعد سوع استفاده برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی شکل بگیرد، این رقابت به هیچ عنوان مفهوم ندارد و رقابتی که مد نظر مقام معظم رهبری است چنین چیزی نیست.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی تصریح کرد: در دنیا نیز تمام کسانی که مدعی دموکراسی هستند و خود را در این حوزه برتر می‌دانند اجازه فعالیت خارج از چهارچوب‌های دموکراسی را برای افراد نمی‌دهند و آن را به‌شدت کنار می‌گذارند. بنابراین گروه‌های سیاسی و جریانات گوناگون وقتی می‌خواهند پا به عرصه رقابت بگذارند باید نخستین شرط که رقابت در درون نظام اسلامی است را اعلام کرده و بپذیرند.

حجت الاسلام کلانتری در پایان یاد آور شد:در عین حال که ما با انتخابات و رقابت سالم کشور را به سمت قله‌ها پیش می‌بریم هم‌زمان به شکلی تو دهنی نیز به دشمنان اصل نظام زده باشیم.

 

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/77700