سپهرغرب، گروه استانها: نشست کارگروه اشتغال قروه در حالی برگزار شد که علاوه بر تکرار مشکلات قبل، اینبار از بنبست بودن این مسیر در کنار وعدهپردازی عوامل بانکی همانند «برو فردا بیا» سخن به میان آمد.
کارگروه اخیر اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان قروه در حالی برگزار شد که مثل همیشه شکایت از بانکها پابرجا و دغدغهها همچنان به قوت خود باقی بود.
در نشستهای قبلی کارگروه اشتغال یکبار درخواست کنارهگیری مسئولان بیانگیزه مطرح شد و یکبار هم تمدید مهلت تا پایان تابستان و حال با به اتمام رسیدن این مهلت زمانی، به نظر میرسد این تمدید برای بیان تکرار مشکلات بوده است و نه پرداخت تسهیلات!
مشکلاتی که ریشه اصلی آن به بیتوجهی بانکها برمیگردد؛ چندی پیش در نشستهای پیشین یکی از مسئولان بانکی مدعی بود که متقاضی پیگیر کارهای خود نیست و این در حالی است که اکثر متقاضیان در گفتوگو با خبرنگاران چنین چیزی را رد و اعلام داشتند که پیگیر هم میشوند، اما همچنان مسئولان بانکها پروندهها را روی هم تلنبار کرده و وعده امروز و فردا میدهند.
متقاضیان معتقد بودند که به محض تکمیل پرونده، برای واریز پول به حساب با این گفته مواجه میشوند که «باید منتظر بمانید تا قرارداد روی سایت بیاید و بعد تماس میگیریم برای ادامه کارها» و این میشود انتظاری که متقاضی را مدام به بانک میکشاند و یک روند طولانی را تشکیل میدهد.
با این وصف همیشه بانکها توپ کمکاری را به میدان دیگران ازجمله خود متقاضی انداخته و خود را بالا نشان میدهند.
تمامی این موارد در ادامه سلسله نشستهای کارگروه اشتغال در حالی تکرار شد که مرحله نخست پرداخت تسهیلات اشتغال پایان یافت و مرحله دوم در حال اجرا شدن است؛ اینجا این سؤال پیش میآید که وقتی بنا به گفتههای مطرحشده مرحله اول چندان موفق نبوده، چگونه میتوان مرحله بعد را آغاز کرد؟
غربال کردن طرحها
این درست همان مسئلهای است که فرماندار قروه هم به آن اشاره داشت؛ به گفته «موحد اماناللهی» گرچه مرحله نخست این تسهیلات چندان قابل قبول نبود، اما انتظار میرود در دومین مرحله شیوههای درستی کار برده شود.
او خواستار شناسایی اصولی متقاضیان برای دریافت تسهیلات شد و افزود: باید تمامی پروندهها قبل از ارسال به بانک غربال شوند تا دیگر هیچ بهانهای برای تأخیر در کار وجود نداشته باشد.
«اماناللهی» با بیان اینکه مقصر دانستن یکدیگر معقول نیست، از اینکه دلایل رد شدن طرحها دیر اعلام میشود، اعتراض کرد.
مانع اصلی
رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی قروه هم ضمن انتقاد از همراهی نکردن بانکها در تسریع برای پرداخت تسهیلات، از مشکلات موجود در این زمینه گفت.
کوروش شعبانی مشکلات مربوط به بانکها را شامل مغایرت مصوبات با مبانی بانکهای عامل، رد اسناد تکبرگی، رد تضامین خارج از شهرستان و اعلام نکردن دلایل رد طرحها دانست.
وی همچنین رعایت نکردن دستورالعمل تسهیلات و تأکید بر دستورات داخلی، زمانبر بودن استعلامات، پذیرش نکردن تضامین ملکی روستایی، تأخیر در ارسال طرحها و نبود وحدت رویه را از دیگر مشکلات مرتبط به بانکهای عامل اعلام کرد.
تأمین نکردن سهم آورده و تأخیر در ارجاع طرحها از دیگر مواردی هستند که رئیس تعاون قروه به آن اشاره کرد.
شعبانی در ادامه از پرداخت هشت میلیارد و 800 میلیون تومان تسهیلات اشتغال فراگیر در قالب 51 طرح خبر داد و میزان تسهیلات پرداختشده در اشتغال پایدار روستایی را 10 میلیارد و 480 میلیون تومان برای 140 طرح اعلام کرد.
این گفتهها حاکی از آن است که بیشترین قفل بر سر راه اشتغالزایی از سمت عوامل بانکی است که همیشه مانع ادامه کار میشوند.
حال باید منتظر ماند و دید آیا با آغاز مرحله دوم از تسهیلات اشتغال میتوان به حد مطلوب رسید یا نه؟!
|