کد خبر : 78895
تاریخ : 1402/11/9
گروه خبری : سلامت

افزایش اهدای عضو در همدان

ویدا سمیعی روز یکشنبه ابراز کرد: فرهنگ اهدای عضو در این استان نهادینه شده، به‌گونه‌ای که بیشتر خانواده‌ها به دنبال مرگ مغزی عزیزانشان به اهدای اعضای بدن او برای ادامه حیات افراد نیازمند به عضو پیوندی رضایت می‌دهند.

وی اضافه کرد: بالا رفتن آگاهی مردم، حس نوع‌دوستی و مطلع شدن مردم از مرگ هر ساعت سه نفر به‌علت نرسیدن عضو پیوندی، زمینه‌ای برای استقبال مردم از اهدای عضو شده است.

مسئول دفتر فراهم‌آوری و پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان ادامه داد: برخی مواقع پیش از اقدام تیم درمان برای رضایت‌گیری، خانواده‌ها اعلام می‌کنند چنانچه امیدی به بازگشت عزیزانشان به زندگی عادی نیست، نسبت به برداشت عضو و پیوند آن بر بدن بیمار نیازمند عضو اقدام شود.

سمیعی گفت: فرآیند رضایت‌گیری از خانواده‌هایی که یکی از بستگان آن‌ها از کادر پزشکی و درمان باشد، بسیار راحت‌تر است؛ چراکه توجیه خانواده دارای بیمار مرگ مغزی برای این اقدام خداپسندانه از سوی این فرد راحت‌تر صورت می‌گیرد.

وی تأکید کرد: فرآیند تشخیص زودهنگام و شناسایی بیمار، حفظ و نگهداری او و پیوند عضو باید در کمتر از سه روز صورت بگیرد؛ در غیر این صورت احتمال مرگ بیمار مرگ مغزی پیش از اهدای عضو، زیاد است.

مسئول دفتر فراهم‌آوری و پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان گفت: نیاز به عضو پیوندی یک موضوع جهانی است و در ایران به‌علت بالا بودن فرهنگ نوع‌دوستی، میزان اهدای عضو بالا بوده و کشورمان دراین‌باره رتبه نخست خاورمیانه را دارد.

سمیعی درباره کارت اهدای عضو ابراز کرد: پیش‌تر کارت برای اهداکنندگان صادر می‌شد، اما برخی با وجود اقدام برای دریافت کارت اهدای عضو، پس از صدور آن برای دریافت کارتشان مراجعه نمی‌کردند و حدود دو هزار و 500 کارت با وجود صرف هزینه‌های بالا برای چاپ آن، در مجموعه معطل مانده بود.

وی افزود: هم‌اینک ثبت‌نام برای اهدای عضو و دریافت کارت اینترنتی و از طریق پورتال سازمان صورت می‌گیرد و متقاضیان با مراجعه به سامانه پیش‌بینی‌شده و ثبت کد ملی و سایر مشخصات، می‌توانند کارت دریافت کنند.

مسئول دفتر فراهم‌آوری و پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان اظهار کرد: درحال حاضر برداشت و پیوند کلیه در بیمارستان شهیدبهشتی همدان با همکاری یک تیم پزشکی متخصص و زبده با هدایت دکتر زرگر صورت می‌گیرد.

سمیعی با بیان اینکه متخصص برداشت کبد در همدان نداریم، اضافه کرد: افرادی که علاوه‌بر کلیه، کبدشان نیز قابل اهدا است، همه فرایند این عملیات در تهران انجام می‌شود و سپس یکی از کلیه‌ها با آمبولانس مخصوص به همدان بازگردانده می‌شود.

وی ادامه داد: آمبولانس در کمتر از سه ساعت عضو اهدایی را از تهران به بیمارستان همدان منتقل می‌کند و در بیمارستان بهشتی شهر همدان، تیم پیوند عضو در اتاق عمل آماده رسیدن عضو پیوندی و انجام عمل پیوند می‌شوند.

مسئول دفتر فراهم‌آوری و پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان یادآوری کرد: یک مورد از بیمارانی که برای اهدای عضو به تهران اعزام شده بود، پیش از رسیدن به بیمارستان دچار حمله و ایست قلبی شد و جان باخت.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/78895