کد خبر : 81809
تاریخ : 1403/2/6
گروه خبری : استان‌ها

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان همدان:

کاهش رفتارهای غلط رانندگی نیازمند عزم ملی است

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان همدان، مصطفی وصالی‌ناصح رفتارهای غلط رانندگی و فرهنگ‌سازی در این زمینه را نیازمند عزم ملی دانست و گفت: به‌دلیل اهمیت ایمنی در حمل‌و‌نقل، در راستای ارتقا و ترویج فرهنگ ایمنی تردد و براساس مصوبات کمیسیون ایمنی راه‌های کشور، روز هفتم اردیبهشت‌ماه از طرف شورای فرهنگ عمومی کشور به‌نام روز ملی حمل‌و‌نقل نام‌گذاری شده است.

* عامل انسانی، مهم‌ترین و تأثیرگذارترین عامل ایمنی

وصالی‌ناصح با بیان اینکه بدون شک مهم‌ترین و تأثیرگذارترین عامل ایمنی انسانی است، افزود: دلیل اکثر تصادفات و سوانح جاده‌ای به رفتارهای غلط رانندگی و ترافیکی برمی‌گردد.

وی ادامه داد: اصلاح رفتارهای غلط رانندگی نیاز به اصلاح باورهای نادرستی دارد که در ذهن ما ریشه کرده و تا زمانی که باورها، عادات و اعتقادات ما نسبت به موضوع رانندگی صحیح و رعایت حق و حقوق خود و دیگران تغییر پیدا نکند، این موضوع کماکان وجود خواهد داشت.

* باورهای ما نسبت به تخلفات رانندگی نیازمند اصلاح اساسی

وصالی‌ناصح تصریح کرد: همه کسانی که در اکثر تصادفات مقصر هستند، نسبت به تخلف خود آگاهی داشته‌اند، اما اینکه چرا آن را انجام داده‌اند، ریشه در ذهنیت و باورهای عمیقی دارد که نیازمند اصلاح اساسی است.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده استان همدان افزود: راننده‌ای که با سبقت غیر مجاز و عبور از خط ممتد منجر به تصادف و مرگ خود و سایرین می‌شود، حتماً می‌دانسته که نباید سبقت غیر مجاز بگیرد.

* چرا با علم به تخلف آن را انجام می‌دهیم؟

وصالی‌ناصح ادامه داد: سرعت غیر‌ مجاز، رانندگی در هنگام خستگی و خواب‌آلودگی، رانندگی با وسیله نقلیه دارای نقص فنی و خیلی از مواردی که منجر به تصادف می‌شود، یک تخلف است که همه رانندگان آن را می‌دانند؛ اما چرا با علم به این تخلف آن را انجام می‌دهند، سؤالی جدی است که نیاز به بررسی دارد.

این مقام مسئول تأکید کرد: هیچ تصادفی اتفاق نمی‌افتد، مگر اینکه یک تخلف و بی‌احتیاطی و یک عدم رعایت قانون پیش از آن وجود داشته است و به‌طور حتم اگر آن رفتار غلط رانندگی نبود، آن تصادف هم اتفاق نمی‌افتاد.

وصالی‌ناصح در ادامه اظهار کرد: رانندگی یکی از مواردی است که شخصیت انسان را در اجتماع آشکار می‌کند و در اینجا سؤالات متعددی مطرح می‌شود.

وی افزود: چرا در این بخش از رشد اجتماعی دارای ضعف و مشکلات فراوان هستیم؟ چرا قانون‌گریز هستیم؟ چرا رفتارهای غلط و نادرست در رانندگی را نشانه زرنگی و مهارت و قدرت‌طلبی می‌پنداریم؟ دلیل این تخلفات و رفتارهای نادرست کجاست و چه باید کرد؟ پاسخ به این سؤالات فقط کار یک دستگاه و مجموعه نیست.

وصالی‌ناصح ادامه داد: جواب این سؤال ریشه در فرهنگ و آموزش و روان‌شناسی‌های اجتماعی، در مشکلات اقتصادی و دغدغه‌های ناشی از آن، در نواقص قانونی و سیاست‌گذاری‌های نامناسب و درنهایت ریشه در اصلاح قوانین به‌منظور بازدارندگی مؤثر در انجام آگاهانه تخلفات رانندگی دارد.

وی تأکید کرد: در یک کلام می‌توان گفت که جواب به این سؤالات نیاز به یک عزم ملی و ورود همه مردم و اصلاح افکار عمومی جامعه و همچنین نیاز به پذیرش مسئولیت همگانی دارد.

* ایمنی در سفرهای جاده‌ای را به یکدیگر هدیه دهیم

وصالی‌ناصح ادامه داد: همه ما باید مسئولیت رفتارهای اجتماعی خود را بپذیریم، چراکه درصورت بروز رفتارهای ناصحیح رانندگی همه ما در وقوع تصادفات و تلفات ناشی از آن مقصر و پاسخگو هستیم.

وی با اشاره به لزوم توجه به مشکلات غیر‌ قابل وصف قربانیان حوادث جاده‌ای، افزود: در جامعه ما که اصول اخلاقی و رفتاری ریشه در باورهای مذهبی و دینی دارد، حفظ کرامت انسانی جایگاه والایی دارد، چه برسد به حفظ جان انسان‌ها.

وصالی‌ناصح تأکید کرد: پس باید با تغییر در نگرش و باورها و یادگیری و پذیرش رفتار صحیح رانندگی، ضمن رعایت قوانین و و مقررات و موارد ایمنی، پرهیز از رانندگی پرخاشگرانه، صبوری در رانندگی، پرهیز از خودخواهی و رفتارهای هیجانی و رانندگی تهاجمی سهم خود را در رسیدن به هدفی که هیچ انسانی در جاده‌ای بر اثر حوادث رانندگی کشته نشود، عهده‌دار شویم و ایمنی در سفرهای جاده‌ای را به یکدیگر هدیه دهیم.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/81809