کد خبر : 82001
تاریخ : 1403/2/11
گروه خبری : استان‌ها

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان خبر داد:

ثبت چهار میلیون و 282 هزار تردد بین استانی در فروردین‌ماه 1403

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان، مهرداد آهکی از ثبت چهار میلیون و 282 هزار تردد بین استانی در فروردین‌ماه 1403 خبر داد و در ادامه به بیان گزارش وضعیت تردد براساس سامانه‌های حمل‌ونقل هوشمند پرداخت.

آهکی با اشاره به تعداد سامانه‌های حمل‌ونقل هوشمند موجود در استان، گفت: تعداد دستگاه‌های ترددشمار 80 محور، دوربین‌های ثبت تخلف سرعت 98 ایستگاه موجود و 79 ایستگاه فعال (آنلاین)، توزین درحال حرکت چهار دستگاه موجود و سه دستگاه فعال، دوربین‌های نظارت تصویری 29 ایستگاه، تابلوهای پیام متغیر خبری (vms) 6 دستگاه و ردیاب‌های جغرافیایی ماشین‌آلات راهداری (GPS) 365 دستگاه است.

این مقام مسئول در ادامه به بیان مقایسه تردد ماهانه بین استانی (مجموع تردد ورودی به استان و خروجی از استان) اشاره کرد و افزود: بیش از چهار میلیون و 282 هزار تردد بین استانی کل وسایل نقلیه در فروردین‌ماه 1403 بوده است که 25 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته 1402 و پنج درصد افزایش نسبت به ماه مشابه سال گذشته داشته است.

وی همچنین آمار روند روزانه تردد بین استانی فروردین‌ماه را بیان کرد و گفت: متوسط تردد بین استانی روزانه فروردین‌ماه سال جاری 138 هزار و 145 وسیله نقلیه بوده است.

آهکی افزود: بیشینه مجموع تردد ورود و خروج به استان در روز 24 فروردین‌ماه 175 هزار و 162 وسیله نقلیه و درصد وسایل نقلیه سنگین 14 درصد بوده است.

وی در ادامه به بیان وضعیت انباشت و تخلیه (تفاضل خودروهای ورودی و خروجی به اضافه انباشت/ تخلیه روز قبل) وسایل نقلیه فروردین‌‌ماه پرداخت و گفت: بیشینه تخلیه وسایل نقلیه از استان در ماه فروردین در روز نوزدهم به میزان منفی 43 هزار و 564 وسیله نقلیه بوده است.

آهکی ابراز کرد: درخصوص محورهای دارای بیشترین تردد در فروردین‌ماه هم باید گفت که سه‌راهی بهار- همدان (مهدی‌آباد) با متوسط تردد روزانه 40 هزار و 740 بیشترین تردد را داشته است.

وی ادامه داد: محور همدان– سه‌راهی بهار (مهدی‌آباد)، همدان– کوریجان، کوریجان– همدان و آزادراه همدان- ساوه (چپقلو) از دیگر محورهای پُرتردد استان بوده‌اند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان افزود:‌ سه‌راهی بهار- همدان (مهدی‌آباد)، همدان– کوریجان، همدان– سه‌راهی بهار (مهدی‌آباد)، قروه- صالح‌آباد و کوریجان– همدان از محورهای دارای بدترین سطح سرویس بوده‌اند.

آهکی همچنین به بیان مقایسه تردد محورهای استان در فروردین‌ماه امسال با سال گذشته اشاره کرد و گفت: در اکثریت محورهای دارای بیشترین تردد استان شاهد افزایش تردد نسبت به سال گذشته بوده‌ایم.

وی افزود: درخصوص سهم مبدأ تردد پلاک‌های مشاهده‌شده در استان در فروردین‌ماه سال جاری نیز باید گفت که براساس اطلاعات پلاک‌های ثبت‌شده در دوربین‌های پلاک‌خوان از ابتدای فروردین‌ماه یک میلیون و 330 هزار پلاک خودرو یکتا در محورهای‌ برون‌شهری استان رؤیت شده است.

آهکی با بیان اینکه از این پلاک‌ها یک میلیون و 216 هزار پلاک مربوط به وسایل نقلیه شخصی بوده است، ادامه داد: ترکیب مبدأ استانی پلاک‌ها نیز به این صورت است که 32 درصد مربوط به استان همدان، 31 درصد مربوط به استان تهران، هشت درصد کرمانشاه، چهار درصد کردستان و مابقی مربوط به لرستان، البرز،‌ مرکزی، قم، اصفهان و سایر استان‌ها بوده است.

وی افزود: بیشینه حضور وسایل نقلیه غیر بومی بر‌اساس پلاک خوانده‌شده توسط سامانه‌های پلاک‌خوان در بازه فروردین‌ماه در روزهای چهارم و ششم فروردین‌ماه معادل 51 درصد کل وسایل نقلیه مشاهده‌شده بوده است.

آهکی ادامه داد: از ابتدای ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد سهم وسایل نقلیه غیر بومی در استان کاهش داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان همدان همچنین به سهم ماندگاری وسایل نقلیه در استان طی فروردین‌ماه سال جاری پرداخت و گفت: ماندگاری وسایل نقلیه در استان نشان‌دهنده آن است که در ماه فروردین تقریباً 167 هزار وسیله نقلیه، معادل 20 درصد از کل وسایل نقلیه غیر بومی مشاهده‌شده در استان بین یک تا چهار روز در استان اقامت داشتند.

آهکی همچنین به مقاصد وسایل نقلیه در کشور طی فروردین‌ماه اشاره کرد و افزود: براساس اطلاعات پلاک‌های ثبت‌شده در دوربین‌های پلاک‌خوان یک میلیون و 196 هزار وسیله نقلیه از استان همدان در سایر استان‌ها مشاهده شده است و استان‌های مرکزی، تهران و قم بیشترین سهم مقاصد سفر را در استان‌ها داشته‌اند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/82001