کد خبر : 83037
تاریخ : 1403/3/8
گروه خبری : استان‌ها

مجلس دوازدهم و دوازده توصیه مجلسی

محمدجواد زارعی

بلاخره بعد از مدت‌ها کش‌وقوس به لطف خدا مجلس دوازدهم شکل گرفت و منتخبان مردم بر کرسی‌های وکالت نشستند تا با سوگندی که در درگاه خدا و در پیشگاه ملت یاد کردند، ضمن پایبندی به اصول و ارزش‌ها و منافع دین و دنیای مردم و کشور، قیام و قعود کنند و عزت ملی را هرروز بیفزایند. البته باید گذاشت و گذشت از اندک نمایندگانی که بدون توجه به ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی در ایام انتخابات عمل کردند و به‌هرحال حائز اکثریت آرا شدند و امروز به‌حق یا ناحق این منصب سیاسی را به دست آورده‌اند.

امروز بر همه آن‌ها واجب است که رهنمودهای 12 گانه مقام معظم رهبری به مجلس جدید را نصب‌العین خود قرار دهند و با تمسک به آن عمکرد مطلوبی را از خود نشان دهند.

یکی از مهم‌ترین فرازهای توصیه‌های مقام معظم رهبری، نمایشی و تشریفاتی نبودن سوگند نمایندگی و حقیقی و مسئولیت‌زا بودن آن در دنیا و آخرت است. درواقع نمایندگان منتخب باید باور داشته باشند که سوگندشان تعهدآور در دنیا و آخرت آن‌ها است. باور کنند که خداوند روزی به‌خاطر این سوگند و امضایی که پای آن زده‌اند، آن‌ها را بازخواست خواهد کرد و مجبور به پاسخگویی هستند.

شاید میلیون‌ها نفر از رأی‌دهندگان هرگز متوجه تخطی نمایندگان از سوگند فوق نشوند، اما خدا که ناظر و شاهد عملکرد لحظه به لحظه همه ما ازجمله نمایندگان مجلس خواهد بود. این سوگندنامه یقیناً فرمالیته و تشریفاتی نیست و بند بند آن از روی حساب تهیه شده و متناسب با حدود وظایف و اختیارات و با توجه به تجربه 11 دوره مجلس‌های قبل تهیه شده است. البته این منتخبان مجلس یقیناً قبل‌تر‌ها هم ده‌ها تعهد در قِبال فعالیت‌های اجتماعی داده‌اند و پایبند به آن‌ها بوده‌اند یا نبوده‌اند، اما این تعهد و سوگند با سایر تعهدات معمولی بسیار متفاوت است و مستقیماً با سرنوشت دنیا و آخرت یک کشور سروکار دارد؛ آن‌هم کشوری که عزت و آبرویش مرهون 300 هزار شهید انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع امنیت، شهدای مدافع سلامت، و این آخرین قافله شهدا که شهدای خدمت بوده‌اند، است.

صد‌ها هزار انسانی که جان شیرین خود را فدای این کشور و دین کردند تا پایداری نظام مقدس جمهوری اسلامی را تضمین کند؛ بنابراین این سوگندنامه متضمن عملکرد صحیح نمایندگان بوده که رعایت آن در خفا و آشکار ضروری و واجب است.

منفعت‌طلبی شخصی یا منطقه‌ای، منفعت‌طلبی حزبی و گروهی به‌جای پیگیری منافع کلان کشور، رقابت غیر سالم با سایر نمایندگان، رسانه‌ای کردن دعواها و کشمکش‌های سیاسی، مرعوب دشمن شدن در بزنگاه‌ها و قانون‌شکنی با هدف جمع‌آوری رأی، ازجمله مواردی است که با این سوگند منافات دارد، اما متأسفانه معدودی از نمایندگان در ادوار گذشته ممکن است با بی‌توجهی به آن‌ها مرتکب شده باشند؛ به خدا پناه ببریم از ارتکاب گناه.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/83037