کد خبر : 84061
تاریخ : 1403/4/6
گروه خبری : سیاسی

مردم ملایر از رئیس‌جمهور آینده چه می‌خواهند؟

از بین 6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکنون ستادهای مردمی سه نامزد (مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی) در ملایر برپا شده است.

اگر چرخی در شهر هم بزنیم، چند بنر تبلیغاتی از همین سه کاندیدا در سطح شهر می‌بینیم. پخش مناظرات از صداوسیما تنور انتخابات را حسابی گرم کرده و کلیپ‌های این مناظرات در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

مصاحبه‌ای با اقشار مختلف مردم از اساتید دانشگاهی گرفته تا کاسبان و خانمان خانه‌دار و جوانان داشته‌ایم و نظر آنان را درباره اهمیت مشارکت در انتخابات و انتظاراتی که از رئیس‌جمهور آینده دارند، جویا شده‌ایم:

* رئیس‌جمهور از همه اقشار و طیف‌ها برای اداره جامعه استفاده کند

رئیس دانشگاه ملایر اظهار کرد: مشارکت مردم در انتخابات فارغ از اینکه چه کسی انتخاب شود، نشان‌دهنده میزان همکاری، همراهی و حضور مردم در نقش‌آفرینی برای انتخاب مسئولان کشور است و تأثیر مستقیمی بر اقتدار و جایگاه کشور دارد.

ابراهیم محمدی‌منش حضور مردم در پای صندوق‌های رأی و انتخاب مسئولان را سبب بازدارندگی دشمن از اقدام علیه جمهوری اسلامی، نشان‌دهنده جایگاه و نقش نظام در دیدگاه مردم و اقتدارآفرین دانست.

محمدی‌منش با تأکید بر اینکه همه ما فارغ از اینکه چه کسی انتخاب می‌شود باید به دنبال حضور و مشارکت حداکثری باشیم، افزود: وقتی براساس قوانین کشوری انتخاباتی برگزار می‌شود و مردم در این انتخابات شرکت می‌کنند، علاوه‌بر ایجاد اقتدار برای کشور، امنیت را نیز افزایش می‌دهد.

محمدی‌منش انتخاب رئیس‌جمهور که بالاترین مقام اجرایی کشور و درواقع اجراکننده تمام سیاست‌های نظام است را پُررنگ‌تر و با اهمیت‌تر خواند و گفت: رئیس‌جمهوری که با انتخاب مردم وارد عرصه می‌شود، از مقبولیت ویژه‌ای برخوردار است و درنتیجه منجر به ایجاد امنیت و عظمت می‌شود.

وی با تأکید بر اهمیت نقش دانشگاهیان در انتخابات و عمل عالمانه و آگاهانه در این عرصه، تصریح کرد: از دانشگاهیان انتظار می‌رود با آموزش و تبیین مناسب در جامعه بصیرت‌افزایی کنند و با موضع‌گیری‌های سنجیده، قانون‌مند و علمی خود و استدلال برنامه‌های کاندیداها، به کیفی‌سازی انتخابات و انتخاب بهترین کاندیدا منجر شوند.

رئیس دانشگاه ملایر نقش دانشجویان در این انتخابات را کلیدی دانست و اضافه کرد: دانشجویان می‌توانند در آگاهی‌سازی و فعال کردن جامعه و ایجاد فضای نقد، گفت‌و‌گو، بررسی و ایجاد انگیزش در جامعه جوان کشور و همچنین در شورونشاط انتخاباتی، مؤثر باشند.

محمدی‌منش دانشجو را مؤذن جامعه خواند که اگر خواب بماند، نماز امت قضا می‌شود و گفت: اگر دانشجویان فعالیت خوبی در دانشگاه‌ها داشته باشند و نسبت به ایجاد بستر نقد و بررسی و نظریه اقدام کنند، می‌توانند به انتخاب اصلح کمک ویژه‌ای داشته باشند.

وی به تشریح انتظارات از رئیس‌جمهور آینده پرداخت و بیان کرد: انتظار داریم رئیس‌جمهور مجری قانون باشد، فارغ از مسائل سیاسی عمل کند، از همه اقشار و طیف‌های جامعه برای اداره جامعه استفاده، به جوانان اعتماد و فضا را برای فعالیت آنان فراهم کند.

محمدی‌منش تأکید کرد: رئیس‌جمهور باید بتواند مسیری را که در سه سال گذشته شکل گرفته و با شهادت آیت‌الله رئیسی ناتمام مانده، ادامه دهد تا انرژی‌های سیستم هدر نرفته باشد؛ چراکه از صفر شروع کردن سبب هدررفت بخشی از انرژی سیستم می‌شود.

وی نقد، نظریه، مناظره، استفاده از دیدگاه‌های مختلف، فراهم‌سازی فضا و بستر مناسب برای انتخاب اصلح و حضور حداکثری مردم در انتخابات و خدمت‌رسانی به متولیان انتخابات را ازجمله اقدامات دانشگاه ملایر در راستای افزایش مشارکت برشمرد.

* مشارکت مردم در انتخابات یک ویترین پُررنگ در صحنه جهانی است

یک مدرس دانشگاه نیز حضور مردم در صحنه دموکراسی و انتخابات را مایه اقتدار کشور خواند و اظهار کرد: این موضوع فقط مخصوص کشور ما نیست، بلکه در تمام کشورها هنگام انتخابات همه دستگاه‌ها پای کار هستند تا مردم مشارکت خوبی داشته باشند.

سینا فراهانی گفت: مردم با بدرقه میلیونی شهیدرئیسی و شهدای خدمت در شهرهای مختلف قدم نخست را بسیار محکم برداشتند و به فرموده مقام معظم رهبری، حماسه حضور در پای صندوق‌ها مکمل قدم نخست است.

فراهانی با بیان اینکه با حضور قوی در پای صندوق‌ها عزت، اقتدار، امنیت و عظمت کشور را به همه دنیا مخابره می‌کنیم، افزود: مشارکت مردم در انتخابات یک ویترین پُررنگ در صحنه جهانی است.

به گفته وی صحنه انتخابات برای مردم یک جبهه است و حضور در پای صندوق به‌مثابه حضور سربازان در خط مقدم این جبهه و هر رأی به‌مثابه یک گلوله در خشاب اسلحه این سربازان است.

فراهانی حضور حداکثری پای صندوق‌ها را یک دستاورد برای ملت ایران خواند و گفت: در ابتدای انقلاب با اینکه نتیجه کاملاً مشخص بود و مردم خودشان انقلاب کرده بودند، اما بازهم امام خمینی (ره) انتخابات را برگزار کردند؛ این نشان‌دهنده اهمیت انتخابات است.

عضو نظام مهندسی و کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر ملایر ادامه داد: برگزاری انتخابات در تاریخ 12 فروردین‌ماه 1358 یک پیام تاریخی برای همه جهانیان بود که از همان ابتدا حضور و مشارکت مردم را نشان می‌داد و خوشبختانه این حضور و مشارکت در نسل‌های دوم، سوم و نسل فعلی ادامه دارد.

وی با تأکید بر اهمیت انتخابات ریاست جمهوری و تأثیر رئیس‌جمهور بر تمام مسائل اجرایی کشور ازجمله انتصاب وزرا، استانداران، فرمانداران و رؤسای ادارات، مطرح کرد: کشتار بی‌رحمانه مردم مظلوم غزه توسط رژیم صهیونیستی و حمایت دانشگاهیان و دانشجویان کشورهای غربی از این مردم مظلوم نشان می‌دهد ما در برهه مهمی از تاریخ قرار گرفتیم؛ موازنه قدرت در دنیا درحال تغییر است و بلوک‌های شرق و غرب وارد معادلات پیچیده‌ای شدند و جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک کشور مقتدر باید در این معادلات نقش‌آفرین باشد.

فراهانی با اشاره به اهمیت انتخاب رئیس‌جمهوری مقتدر، شجاع و عزتمند در این برهه پیچیده تاریخی، گفت: در این صحنه بار اصلی به‌عهده نخبگان، دانشگاهیان و دانشجویان است و دانشجویان حتی باید شعارهایی که علیه رژیم صهیونیستی سر می‌دهیم را برای مردم و به‌ویژه جوانان تبیین کنند.

این مدرس دانشگاه تبیین اهمیت حضور پُرشور پای صندوق‌های رأی را وظیفه اساتید و نخبگان دانشگاهی دانست و تصریح کرد: مشکل ما این است که در این صحنه معادلات پیچیده دنیا، جوانان را به‌خوبی تفهیم نکرده و نقش آن‌ها در انتخابات را برایشان روشن نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: درحال حاضر حضور جوانان بسیار مهم است؛ شاید بگوییم ارزش رأی برای هر نفر یکسان است، اما ازنظر بنده در شرایط کنونی حضور جوانان پای صندوق‌ها باارزش‌تر بوده و پیامی دقیق‌تر به جهان مخابره می‌کند؛ بنابراین وظیفه دانشگاهیان و نخبگان این است که دانشجویان و جوانان را در عرصه انتخابات مشارکت دهند، چراکه رأی یک جوان و دانشجو متفاوت‌تر از رأی فردی بوده که از ابتدا پای انقلاب است.

وی دغدغه اصلی مردم را درحال حاضر مشکلات اقتصادی دانست و یادآور شد: بسیاری از دلسردی‌ها در طیف‌های مختلف مردم از مشکلات اقتصادی ناشی می‌شود.

فراهانی با گریزی به بیانات مقام معظم رهبری در مورد مسئله اقتصاد و انتخاب شعار هر سال با محوریت آن، گفت: انتخاب شعار سال‌های اخیر با موضوع اقتصاد نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است.

وی معتقد است به رئیس‌جمهوری فعال، با دانش و با تجربه نیاز داریم تا بتواند با روحیه انقلابی و جهادی، از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان استفاده کند.

این مدرس دانشگاه حدود 100 هزار اساتید دانشگاهی و میلیون‌ها دانشجو در سطح کشور را ثروتی عظیم برای کشور خواند و خاطرنشان کرد: به رئیس‌جمهوری نیاز داریم که به‌جای نگاه به بیرون، شعار ارتباط صنعت با دانشگاه را به منصه ظهور برساند و نگاهش به دانشگاه و ظرفیت نخبگانی باشد.

فراهانی با تأکید بر اینکه تمام مشکلات کشور با رجوع به دانشگاه حل می‌شود، گفت: تمام کشورهای پیشرفته دنیا پروژه‌های اصلی خود را به دانشگاه سپردند، بنابراین همان‌طور که ازنظر مقام معظم رهبری مجموعه جوان به‌ویژه جوان نخبه یک ثروت است، ما هم باید از این ثروت استفاده کنیم.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه رئیس‌جمهور باید راه‌گشایی را در قالب رساله‌های مشکل‌محور و مسئله‌محور به دست دانشگاهیان و نخبگان بسپارد، پیشنهاد کرد: جلساتی در سطح استان با حضور استاندار، دانشگاه‌های مادرتخصصی و صنایع فعال برگزار و طرح موضوع شود؛ چراکه ما راهی جز رجوع به دانشگاه نداریم.

* مشکل مسکن، یکی از مهم‌ترین مشکلات مردم است

یک کارگر نیز مشکل مسکن را یکی از مهم‌ترین مشکلات مردم خواند و تأکید کرد: مستأجران توان پرداخت اجاره مسکن ندارند؛ بنابراین از رئیس‌جمهور آینده انتظار داریم موضوع مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد.

امیری با بیان اینکه ما به احترام خون شهید حاج‌قاسم سلیمانی روز جمعه پای صندوق‌ها حاضر می‌شویم، گفت: نسبت به اوضاع معیشتی و حقوق کارگران و مستمری‌بگیران گلایه‌مند هستیم، چراکه حقوق دریافتی ما کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد.

* مسئولان قدر این مردم را بدانند

یک خانم خانه‌دار نیز گفت: ما مردم خوبی داریم؛ همه این مردم در انتخابات شرکت می‌کنند و مسئولان باید قدر آنان را بدانند.

این شهروند ملایری مشکل مسکن، اشتغال و تورم را ازجمله دغدغه‌های اصلی مردم دانست و تأکید کرد: درحال حاضر تسهیلاتی برای مسکن درنظر گرفته‌اند، اما پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها به‌درستی انجام نمی‌شود و آنقدر به مردم سخت می‌گیرند که فرد از گرفتن وام پشیمان می‌شود.

* به سوابق اجرایی کاندیداها دقت کنید

یک کارمند دولت نیز با بیان اینکه کاندیداهای ریاست جمهوری درحال حاضر یا قبل از این در دستگاه‌های اجرایی کشور بوده‌اند و کار کرده‌اند، افزود: مردم باید دستاوردهای هریک از این کاندیداها در پستی که داشتند را بررسی کنند و به فردی کارآمد و خدمت‌گزار رأی دهند.

یک رأی‌اولی نیز با تأکید بر اینکه به کسی رأی می‌دهم که جا پای شهیدرئیسی و حاج قاسم سلیمانی بگذارد، بیان کرد: همان‌طور که شهیدرئیسی با لباس خاکی به شهرها، به مناطق سیل‌زده و زلزله‌زده سفر می‌کرد و به درد مردم می‌رسید، رئیس‌جمهور بعدی نیز باید خادم ملت و از جنس آنان باشد تا مردم تلاش او را برای رفع مشکلات ببینند.

یک خانم جوان نیز با بیان اینکه اگر انتخاب نکنیم به‌جای ما انتخاب می‌کنند و آن موقع حق گلایه نداریم، گفت: اکثر دولت‌مردان این مطلب را فراموش کردند که امام خمینی (ره) فرمود ملت زمان ما از ملت زمان پیامبر (ص) بهترند؛ پس دولت‌مردان بدانند این ملت شایسته خدمت هستند و باید افتخار کنند که خادم ملت باشند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، وی با تأکید بر اینکه این ملت رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی را به چشم دیده‌اند، خاطرنشان کرد: کاندیدایی که ادامه‌دهنده راه شهیدرئیسی نباشد، چطور می‌تواند خادم ملت باشد؟

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/84061