کد خبر : 85302 تاریخ : 1403/5/9 گروه خبری : زیست بوم |
|
توصیههای بهداشتی پخت و توزیع نذورات در ماه محرم |
|
با آغاز ماه محرم پخت و توزیع انواع غذاهای نذری در بین عموم مردم بهمراتب افزایش مییابد، در این میان یکی از نکات مهم، رعایت موارد بهداشتی از سوی افراد است چراکه بیتوجهی به این امر موجب انتقال برخی بیماریها میشود.
تقارن ماه محرم با فصل تابستان و گرمای زیاد هوا نیز توجه مسایل بهداشتی را بیش از گذشته ضروری کرده است و به گفته مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان، پخت انواع غذاها باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی و دمایی مناسب انجام شود. جلیل نصیری افزود: تمامی افراد مشغول در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند و بهداشت فردی را در هنگام ارائه خدمت رعایت کنند. وی اضافه کرد: مواد خام مصرفی نیز باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه میشود از مواد غذایی بستهبندی که مورد تأیید وزارت متبوع است، استفاده شود. این مسئول ادامه داد: بهتر است فرآوردههای خام دامی نیز با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود. *ذبح و قربانی دام در هنگام برگزاری مراسم هیئتها انجام نشود مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در این ایام از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده دارای مجوز از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا، استفاده شود، گفت: در تهیه غذا همچنین از روغنهای دارای مجوز از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود. نصیری اظهار کرد: توصیه بر این است که از ظروف مناسب در آشپزی استفاده و از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود. وی تأکید کرد: در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت مواد غذایی پختهشده، باید آن را در دمای کمتر از چهار درجه سانتیگراد یا در بالای 63 درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری کرد، تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63 درجه نرسد. این کارشناس بهداشت افزود: همچنین از بستهبندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود، این در حالی است در برخی اوقات، هیئتها و نذردهندهها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بستهبندی میکنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران میشود. نصیری با بیان اینکه از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود، افزود: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده شود. *استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مشخصات ممنوع وی ادامه داد: استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی، ظروف پلاستیکی شفاف و نازک در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده باید خودداری شود. به گفته مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان، در این ایام از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بستهبندی در بین حاضران در دستههای عزاداری و یا دیگر مراسم به جد پرهیز شود. نصیری اظهار کرد: ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لولهکشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود. وی با بیان اینکه پسماندهای تولیدشده باید بهصورت بهداشتی جمعآوری، انتقال و دفع شود، افزود: در کنار هر ایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمعآوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف استفاده شده، باید پیشبینی شود. وی خاطرنشان کرد: با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمعآوری زیرسیگاریها از استعمال مواد دخانی در محلهای مسقف جلوگیری شود. |
لینک | |
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/85302 |