کد خبر : 85554
تاریخ : 1403/5/15
گروه خبری : شهر

لهستان میزبان جنگل‌های اجتماعی برای شهروندان

وزارت آب و هوای لهستان از برنامه‌هایی برای ایجاد «جنگل‌های اجتماعی» در اطراف برخی از 14 شهر بزرگ این کشور خبر داد. هدف از این تلاش احیای جنگل، فراهم کردن دسترسی آسان به فضای سبز برای بیش از یک‌سوم ساکنان لهستان، همراه با تأثیرات اقلیمی مثبت و زیست‌محیطی مورد انتظار خواهد بود.

جنگل‌های اجتماعی در اصل نشان‌دهنده حلقه‌های سبز اطراف شهرها هستند. کلان‌شهرهای طرح مورد نظر عبارتند از ورشو، کراکوف، گدانسک، سوپوت، گدنیا، وروتسواو، لودز، پوزنان، کاتوویتس، بیدگوشچ، تورون، شچسین، کیلچه و بیلسکو-بیاوا. در مجموع 13 میلیون نفر در آن‌ها زندگی می‌کنند که حدود 36 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد.

**جنگل اجتماعی چیست؟

وزارت آب و هوای لهستان هنگام توصیف این طرح در مقیاس بزرگ از اصطلاحات جنگل اجتماعی یا جنگل جامعه استفاده کرد. حال جنگل اجتماعی چیست و چه تفاوتی با هر جنگل دیگری دارد. طبق قوانین لهستان، جنگل‌ها قرار است وظایف «اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی» را انجام دهند زیرا در این عصر مدرن، بسیاری از ساکنان شهری ارتباط خود را با محیط زیست از دست داده‌اند.

از نظر مسئولان لهستانی، کارکرد اقتصادی جنگل‌ها بسیار توسعه‌یافته و مشخص است. نقش محیط زیستی آن‌ها نیز تا حد زیادی توسط پارک‌های ملی برآورده می‌شود اما تا آنجا که به عملکرد اجتماعی مربوط می‌شود هنوز فضای زیادی برای پیشرفت وجود دارد.

در این راستا، جنگل‌های اجتماعی در شهرها مورد نیاز است تا شهرنشینان بتوانند به طرق مختلف از آن بهره ببرند. به‌عنوان مثال، آنها مکان‌های خوبی برای مردم برای جمع‌آوری قارچ یا توت و دوچرخه‌سواری هستند. مهم‌تر از همه، این جنگل‌ها نه‌تنها به عنوان فضاهای مدیریت شده مصنوعی، بلکه در قالب اکوسیستم‌های ارگانیک برای زندگی سازمان‌یافته شهری ایفای نقش می‌کند.

هدف نهایی لهستان از این طرح، افزایش نشاط اجتماعی در عین احترام به طبیعت است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/85554