کد خبر : 87964
تاریخ : 1403/8/6
گروه خبری : اقتصادی

توسعه تحقیقات علوم تغذیه دام با مشارکت بخش تولید

علیرضا آقاشاهی ضمن اشاره به عملکرد بالغ بر 100 تن در هکتار چغندر علوفه‌ای در شرایط دیم و بدون هیچ گونه نیاز به آبیاری (دراراضی شمالی کشورو بعداز کشت برنج)، این محصول را گزینه مناسبی برای تولید با هدف مصرف خوراک دام قلمداد کرد که درسایر اراضی کشور نیز در شرایط شوری آب که محصولات دیگربازدهی مناسبی ندارند، می‌تواند گزینه مناسبی باشد.
وی توضیح داد: در ایستگاه ملی تحقیق و توسعه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، واقع در گاودشت، درسال جاری برای اولین بار، حدود 150 تن سیلوی خوراک مخلوط بر پایه چغندر علوفه‌ای کامل تهیه شد، تا در آزمایشات عملکردی بر روی دام (شیری و پرواری) مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در این مرکز روی تولید چغندر علوفه‌ای به صورت مکانیزه تمرکز کرده‌ایم؛ تا مشکلات مکانیزاسیون آن مشخص شده، و نیازهای مکانیزه کردن کاشت، داشت و برداشت این محصول مطالعه شود.
رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور بیان کرد: مؤسسه تحقیقات علوم دامی در این ارتباط به‌صورت جامع و در تعامل با مؤسسه تحقیقات اصلاح و بذر چغندر قند و معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی ورود پیدا کرده و پروژه‌های تحقیقی و توسعه‌ای را دراین زمینه در دست اجرا دارد.
آقاشاهی افزود: این اقدام مؤسسه سبب شد که معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی نیز وارد این موضوع شده و از تولید این محصول اعلام حمایت کند.
وی گفت: در همین راستا، این مؤسسه تحقیق و توسعه استفاده از گیاه کامل و برگ و طوقه و ریشه چغندر علوفه ای و برگ و طوقه چغندر قند، فعالیت دیگری در دل مزرعه وباهمکاری دامدار و بخش خصوصی را نیز در استان آذربایجان غربی دردست اجرا دارد.
وی تأکید کرد: راهبرد بخش تحقیقات تغذیه طی سه تا چهار سال اخیر این بوده که بر پایه اطلاعات ارزشمند پژوهشی در قدم اول کار در بستر مردمی و همگام با تولیدکننده بخش خصوصی توسعه پیدا کند و نهایتا دانسته‌ها و داشته‌ها را در این قالب به صنعت منتقل کنیم. در این مسیر، کم و کاستی‌های توسعه به‌ویژه در حوزه مکانیزاسیون و مسائل پشتیبانی کار، بهتر مشخص خواهد شد.
عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی خاطرنشان کرد: همه تلاش ما این بوده است که دانسته‌های خود را، چه از مجرای دولتی و چه از مجرای بخش خصوصی وارد بخش تولید کنیم.
آقاشاهی افزود: اگر طرح تحقیقاتی جدیدی نیز برنامه‌ریزی شود، حداکثر تلاش براین است تا با مشارکت بخش خصوصی انجام شود تا بخش تولید نیز جزئیات کار را شناخته و درک کند.
وی فواید این اقدام را آگاهی تولیدکننده از نتیجه تحقیقات در حداقل زمان ممکن، و تعریف پروژه‌های تحقیقاتی در تطابق حداکثری با نیاز بخش تولید عنوان کرد.
*شبنم مسعودی

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/87964