کد خبر : 88468
تاریخ : 1403/8/17
گروه خبری : فرهنگی

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان:

ارتقای حوزه هنر نیازمند زیرساخت و آموزش است


نادره رضایی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه بیست‌ونهمین دوره از جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان که در سالن ابن سینا همدان برگزار شد، با بیان اینکه خوشحال هستم در نخستین سفر استانی طی دوره مسئولیتی خود در جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان و برای حوزه بااهمیت کودک و نوجوان در همدان حضور دارم، اظهار کرد: از صاحبان اصلی این جشنواره که هنرمندان و پیشکسوتان حوزه تئاتر کودک و نوجوان هستند، سپاسگزارم.
این مقام مسئول ضمن تشکر از استاندار همدان و سایر تأثیرگزاران در این عرصه، افزود: همچنین سپاسگزار خبرنگاران و اهالی قلم و رسانه نیز هستم که دیده‌بانی می‌کنند و این دیده‌بانی به عرصه هنر کمک می‌کند.
وی با اشاره به اینکه عنوان بیست‌ونهمین دوره بیانگر آن است که مسیر بسیاری برای این مهم پیموده شده است، اظهار کرد: مسیر مهم‌تری نیز پیش رو است.
رضایی با اشاره به اینکه استان همدان با این پیشینه تمدنی 21 جشنواره را به خود دیده است، خطاب به استاندار همدان و نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: شما تاکنون حامی بوده‌اید، بنابراین روی حمایت شما در ادامه این راه نیز حساب ویژه می‌کنیم.
وی خطاب به شهردار همدان، عنوان کرد: ما به‌عنوان متولی دوست داریم این جشنواره سال آینده و سال‌های آتی نیز در همدان باشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تأکید وزیر محترم و ما بر کیفیت جشنواره است که برای ارتقای کیفی آن باید همه تلاش کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مهم‌ترین راهکار برای تحقق این امر آن است که سرآمدان را بازگردانیم، اظهار کرد: در شرایط کنونی برای پُررنگ شدن امید و جهت ارتقای این هنر اصیل، گزیری نداریم جز بازگرداندن پیشکسوتانی که به هر دلیلی یا منزوی شده‌اند و یا خودخواسته‌ کنار رفته‌اند.
رضایی با بیان اینکه ما برای عرصه هنر نیازمند نقش‌آفرینان جدید هستیم، گفت: امید است سال آینده شاهد تحقق شعار امسال جشنواره (صلح) در جهان و منطقه (به‌خصوص غزه و لبنان) باشیم.
وی با اشاره به اینکه شعار جشنواره و همدلی جهت رشد و آگاهی قرار است برای فرزندانمان اعتمادبه‌نفس بیافریند، اظهار کرد: امیدوارم سال بعد از فرزندان و کودکان و نوجوانانمان برای برگزاری مراسم‌ها استفاده کنیم تا این مسیر را بیاموزند؛ برای مثال سال آینده به‌جای من، یک نوجوان از ادامه راه برایمان سخن بگوید و ما طراحی و سیاست‌گذاری کنیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: حمایت می‌کنیم و تلاشمان بر ارتقای تجهیزات و سالن‌ها خواهد بود تا تعداد بیشتری از مخاطبان را با خود همراه کنیم.
وی افزود: لازمه ارتقای کیفیت، آموزش است؛ امید است با بهره‌گیری از تجربیات عزیزان، این مهم رقم بخورد و در سال‌های آینده به ارتقای نمایش‌نامه‌نویسی منجر شود.
رضایی با عنوان اینکه از رسانه‌ها خواستارم به‌جد در طول سال دیده‌بانی کنند، اظهار کرد: برای فعالیت جدی دبیرخانه دائمی، به‌سرعت دبیر آن معرفی خواهد شد تا کار آغاز شود.
* همدان قله هنر، تاریخ و تمدن است
در ادامه نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه سال 1383 که رهبر معظم انقلاب به همدان سفر کردند فرمودند در دنیا شهری با تاریخ همدان سرپا نیست، اظهار کرد: همدان دارای قدمت سه هزار و 500 ساله است و در دنیا چنین شهری که هم‌اکنون نیز مرکز تمدن باشد، وجود ندارد.
حمیدرضا حاجی‌بابایی با اشاره به اینکه بر همین اساس پروپزالی تهیه و در دولت مصوب شد تا همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران نام‌گذاری شود، گفت: با وجود اینکه استان‌‎های زیادی درخواست کسب این نام و عنوان را داشتند، اما بعد از بررسی اسناد‌، شورای فرهنگ عمومی کشور همدان را پایتخت تاریخ و تمدن ایران نام‌گذاری کرد.
وی خطاب به هنرمندان، افزود: شما به شهری آمده‌اید که در طول تاریخ دانشمندان و فرهیختگان بسیاری داشته است.
حاجی‌بابایی با اشاره به اینکه همدان قله هنر، تاریخ و تمدن است، گفت: از طرف مردم استان همدان و عباس صوفی، دیگر نماینده مردم همدان در مجلس از شما صمیمانه تشکر می‌کنم.
وی با بیان اینکه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برای این برنامه سنگ تمام گذاشت، تصریح کرد: یک هفته همدان، ایران بود و از همه استان‌ها در این برنامه حضور داشتند که این آینده‌نگری است.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: به‌زودی همایش بین‌المللی هگمتانه و جشنواره‌های گوناگون دیگر را نیز خواهیم داشت.
حاجی‌بابایی خواستار این مهم شد تا همدان برای همیشه پایتخت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نام‌گذاری شود و گفت: ما مدعی هستیم و ظرفیت داریم تا جشنواره فیلم کودک و نوجوان را نیز در همدان برگزار کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: از استاندار خواستاریم به همه ادارات بخشنامه‌ای ارسال شود تا برای سال آینده آماده شوند که از ظرفیت همه سالن‌های موجود استان استفاده شود.
* تأثیرگذاری جشنواره در استان، در گرو تداوم آن است
در ادامه استاندار همدان نیز ضمن تبریک میلاد مبارک حضرت زینب سلام‌الله‌علیها، اظهار کرد: پرستاران همواره با طمأنینه کنار بیماران هستند؛ بنده شادی و نشاطی که طی این چند روز در استان ایجاد شده است را به پرستاران جامعه تقدیم می‌کنم.
حمید ملانوری‌شمسی با اشاره به اینکه به تمام هم‌استانی‌ها به‌دلیل برگزاری درخشان این جشنواره در همدان تبریک می‌گویم، گفت: بیست‌ونهمین دوره از جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در سطح استان ما شادی آفرید و این آثار تأثیر زیادی بر فرهنگ، هنر و ادبیات نمایشی ما خواهند داشت.
وی با عنوان اینکه از همه دغدغه‌مندان این حوزه تشکر می‌کنم، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم دبیرخانه در استان دایر باشد و هرساله شاهد برگزاری این جشنواره باشیم تا هنرمندان و دست‌اندرکاران عرصه هنر به‌صورت ماهانه در استان حضور داشته باشند که شاهد توانمندسازی افراد در این عرصه باشیم.
استاندار همدان با بیان اینکه برگزاری جشنواره در دوره‌ای کوتاه به ما برای رسیدن به مقاصدمان کمک نخواهد کرد، گفت: باید همواره این برنامه در استان در جریان باشد تا تأثیر خود را بگذارد.
ملانوری‌شمسی با بیان اینکه همدان شایسته میزبانی چنین جشنواره‌‎هایی است، اظهار کرد: امروز بیشتر از هر زمانی در فضای غبارآلود جامعه جهانی، به گفت‌وگو نیازمندیم.
وی ادامه داد: به کمک ابزار هنر و به‌خصوص تئاتر، می‌توانیم پیام صلح، آزادی، امنیت، شادی و نشاط را به همه دنیا برسانیم.
استاندار همدان در پایان افزود: امید است شعار این دوره از جشنواره با کمک تئاتر و هنر در قالب دیپلماسی فرهنگی و هنری، به همه جوامع منتقل شود.
* توسعه پایدار گردشگری، با برگزرای رویدادها محقق می‌شود
شهردار همدان نیز ضمن تشکر از همه کسانی که در این یک هفته شادی را به استان ما آوردند، گفت: همچنین از همه افرادی که از ماه‌ها قبل تلاش کردند تا این برنامه اجرا شود و شورای اسلامی شهر همدان که در راهبرد امور به ما کمک کردند، کمال تشکر را دارم.
سیدمسعود حسینی در ادامه افزود: همچنین از استاندار محترم و معاونین ایشان، نمایندگان مردم در مجلس و نماینده ولی فقیه در استان همدان که از این جشنواره پشتیبانی و حمایت کردند، کمال تشکر را دارم.
دبیر اجرایی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان تصریح کرد: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون ایشان که در جمع ما حضور دارند و صداوسیما که کمک کردند تا اخبار جشنواره در سطح کشور و بین‌الملل مطرح شود نیز کمال تشکر را دارم.
وی در ادامه افزود: همچنین از ستاد امر به معروف که با رویکرد جدید خود برای اجرای این برنامه کنار ما بودند، اصحاب رسانه و همه اداراتی که در اجرای هرچه بهتر این برنامه کمک کردند، کمال تشکر را دارم.
شهردار همدان با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر را به‌واسطه اینکه امری مهم در توسعه گردشگری استان ما نیز محسوب می‌شود ارج می‌نهیم، گفت: یکی از راه‌های توسعه پایدار گردشگری، برگزاری رویدادهایی مثل این جشنواره است که باعث جذب گردشگر می‌شود.
حسینی افزود: همدان دارای غنای فرهنگی و تاریخی است، اما آنچه که مکمل این موارد خواهد بود، گردشگری رویدادها است که به رونق این شهر کمک خواهد کرد.
شهردار همدان ضمن تأکید بر اینکه اختتامیه برای ما یک شروع است و دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فعالیت خود را ادامه خواهد داد، اظهار کرد: ما پیشنهادهای خود را به شورای اسلامی شهر همدان اعلام خواهیم کرد.
حسینی خاطرنشان کرد: پیشنهاد حمایت از هر اثری که در شهر همدان تولید شود و به معرفی آثار تاریخی، داستان‌ها و گویش همدان بپردازد را به شورا خواهیم برد.
وی با اشاره به اینکه توجه به سالن‌‌های تئاتر و زیرساخت‌ها مد نظر قرار خواهد گرفت، گفت: موزه آثار فاخر یا نمایشگاه دائمی تئاتر که پیشنهاد شده است را پیگیری خواهیم کرد.
دبیر اجرایی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اشاره به اینکه تمرکز بر برنامه‌ریزی‌های فرهنگی باید بیشتر باشد، تأکید کرد: از وزارت فرهنگ و ارشاد خواستاریم کمک کنند کیفیت نمایش‌ها و اجراهایی که در این جشنواره ارائه می‌شود، ارتقا یابد؛ ما نیز در این خصوص کمک خواهیم کرد.
حسینی تصریح کرد: همدان شهر دوست‌دار کودک است.
وی ابراز کرد: تبادلات فرهنگی با سایر استان‌ها و کشورها را سرلوحه کار قرار خواهیم داد و جذب گردشگر فرهنگی برای ما بسیار مهم است.
شهردار همدان با اشاره به اینکه نقاط قوت و ضعف این دوره در برنامه‌ریزی ما برای سال آینده مد نظر قرار خواهد گرفت، افزود: از هنرمندان حاضر خواستاریم تا زیبایی‌ها و آثار تاریخی ما را در فضای مجازی معرفی کنند.
حسینی در پایان گفت: قدر فرصت‌ها را می‌دانیم، چراکه فرصت برای خدمت پایدار نیست.
* امیدآفرینی مهم‌ترین موضوعی است که فرزندانمان را به بزرگ‌سال موفق تبدیل می‌کند
در ادامه دبیر بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک‌ و نوجوان همدان نیز با اشاره به اینکه امیدآفرینی مهم‌ترین موضوعی است که کودکان و نوجوانان ما را به بزرگ‌سالان موفق تبدیل می‌کند، ابراز کرد: امروز باید امید بکاریم تا بتوانیم در آینده زندگی برداشت کنیم.
امیر مشهدی‌عباس با بیان اینکه امید است این جشنواره حال مردم همدان را خوب کرده باشد، اظهار کرد: یک هفته حال دل هزاران کودک، نوجوان و خانواده‌های آن‌ها بهتر شد.
وی افزود: از همه گروه‌ها سپاسگزارم که با کمترین حمایت‌ها، همواره برای بچه‌ها اجرا کردند و در دل آن‌ها امید کاشتند؛ امیدواریم مسئولان نیز با حمایتشان در دل هنرمندان امید بکارند.
مشهدی‌عباس با تأکید بر اینکه سعادت دبیر این جشنواره بودن سه سال متوالی نصیب من شد، تصریح کرد: امیدوارم خدمت‌گزار شایسته‌ای بوده باشم.
وی در پایان افزود: امید است روزی حال همه بچه‌‎های غزه، لبنان و جهان خوب باشد و در آرامش باشند.
گفتنی است؛ در این آیین از حسین صفی هنرمند همدانی و حسین فدایی‌حسین نویسنده و پژوهشگر تئاتر، تجلیل به عمل آمد.
همچنین نمایش «همه ما یه قلب داریم» از همدان، جزء یکی از پُرجایزه‌ترین آثار این جشنواره بود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/88468